overleden aan kanker

Een half jaar geleden kreeg mijn moeder borstkanker. Het was volgens de dokters goed te behandelen, en ze kreeg chemotherapie. Ze zou het 6 keer krijgen, en het bleek dat de chemotherapie heel goed was aangeslagen. Ze kregen de kanker niet helemaal weg omdat het was uitgezaaid naar de lymfeklieren maar we konden ieder geval toekomst plannen maken. Vlak na de laatste chemotherapie kreeg mijn moeder hoofdpijn. Eerst zeiden ze dat het waarschijnlijk bijwerkingen waren , het ging niet over maar het werd erger. de dokters zeiden dat het kwam door bloedarmoede. Maar de hoofdpijn werd erger, mijn moeder was te moe om op te staan uit bed en heel erg misselijk. ze deden testjes of ze nog goed was in de hersenen maar alles lukte, linkerbeen uitsteken enzo. op een gegeven moment werd mijn moeder op genomen in het ziekenhuis. op de eerste scan was alles goed. toen de tweede… het bleek dat de kanker toch was uitgezaaid in haar hersenen. na de bestraling werd de hoofdpijn erger en erger. de bestraling had niet gewerkt. 2 weken geleden is mijn moeder overleden. ik wou graag reacties van mensen die misschien hetzelfde hebben meegemaakt want ik weet niet hoe ik verder moet…

Ik heb wel een paar dierbare verloren aan kanker, maar dat was niet me moeder. Dit is dus wel even wat heftiger … Het enigste wat ik op dit moment zou kunnen zeggen, stel de vraag aan jezelf van, hoe zou jou moeder gewild hebben dat je verder ging leven?

Heel veel sterkte !

ah dit vind ik echt erg voor je, mijn oma heeft ook borstkanker ze heeft woensdag een vooroperatie gehad en donderdag de grote operatie, daar hebben ze de tumor weggehaald en vrijdag krijgt ze de uitslag waar ze te horen krijgt of ze uitzaaiingen heeft :frowning:
probeer je sterk te houden, en zoek genoeg steun bij vrienden en familie, dit is een moeilijke tijd en dat zal nog wel een tijd(je) duren
veel sterkte!

meisje toch, wat erg :astonished:.
ten eerste gecondoleerd en heel veel sterkte.
het allerbeste dat je kunt doen is er proberen (ja, dat is heel moeilijk) erover te praten met je vrienden, je familieleden en evt. vertrouwenspersoon of iemand anders die daarin gespecialiseerd is op school of ergens anders. Als je het gaat opkroppen wordt het namelijk alleen maar erger. En zoals ze hierboven ook al zeiden, probeer de vraag voor je te houden; hoe zou mijn moeder hebben gewild dat ik verder zou leven? zou je moeder willen dat je altijd zou blijven treuren (logisch dat je dat doet) ik denk dat je moeder zou willen dat hoe moeilijk het ook is je langzaam maar zeker je leven weer probeert op te pakken. Verder gaan, hoe hard dat ook klinkt.
& vergeet nooit dat al zie je je moeder niet meer, ze zal altijd bij je blijven en je steunen in wat je ook doet.

Nogmaals heel veel sterkte meisje, en probeer er zoveel mogelijk over te praten ook al is dat moeilijk. Je mag me trouwens ook altijd noten, als je dat fijn vindt.

liefsx.

Meis… Wat ontzettend heftig, en wat een periode maak je nu door. Je moeder verliezen… Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat is. Ik ben m’n opa en oma verloren aan kanker, m’n oma was pas 55 en haar jongste zoon was toen pas 17/18 dus dat is ook nog jong. Bij haar dachten ze dat er niets was maar 3 maanden later was ze weg… Ik weet niet wat ik moet zeggen tegen je, veel praten met familie en mensen die je moeder goed kende, bewaar alle herinneringen en schrijf ze op, maak een dagboek van je tijd met je moeder plak mooie foto’s erin en schrijf herinneringen erin en probeer zo min mogelijk aan die laatste moeilijke tijd te denken, maar aan je moeder zoals ze was… Gecondoleerd en ontzettend veel sterkte ermee…
Liefs Martine

[i]Heel veel sterkte meis, in deze moeilijke tijd!
Wat vreselijk om je moeder te verliezen!
Ik ben ook wel een paar familieleden aan kanker verloren, maar je moeder is toch wel even iets anders!
Probeer steun en afleiding te zoeken bij vrienden en familie.
En ookal ziet alles er nu misschien heel somber uit, onthou dat alles goed komt!

Heel veel sterkte![/i]

oh nee, wat erg! ik krijg altijd kippevel als ik dit soort verhalen lees, ik vind het zo erg voor je!
misschien kun je proberen het van je af te schrijven, en er vooral veel over praten, en vooral niet opkroppen.
echt heel veel sterkte ermee, ik weet anders ook niet hoe ik je ermee kan helpen.
Liefs, Loes.

thanx iedereen (L)

Wat erg zeg! Gecondoleerd!
Mijn ervaring met kanker staat in je andere topic - over gods wil. Ik heb ook 25% kans op het ‘kanker-gen’.
Veel sterkte.

nou laat ik ook maar is m’n hart luchten. ik ben oudste thuis, heb een happy gezinnetje, m’n moeder heeft altijd last van d’r voet gehad, maar nu moet ze voor onderzoeken na een speciale arts. de dokter zijn dat het … kon zijn maar ook … kon zijn maar óok kanker, dat vertelde ze. en m’n vader maakr zich er heeeeel erg zorgen om. botkanker om precies te zijn. ik al op internet opzoeken wat het in kan houden enzo. symptomen. en het komt best overeen. ik ben echt bang, ik wil m’n moeder dus echtniet kwijt, ze betekend zooooveel voor me!:blush:
heeft iemand tips ofzo?

gecondoleerd!!
mijn vader moet woensdag voor controle naar het ziekenhuis… hij heeft 7 jaar geleden een tumor gehad achter zijn 1 van zijn ogen… gelukkig was het niet kwaadaardig en had het nog niet de kanker-gen, maar de chirurg kon niet alles verwijderen omdat ze anders een bloedbaan zouden raken. paar weken geleden hadden ze een test gedaan en er was dus iets mis met zijn bloed… ik hoop dat er niks aan de hand is :frowning_face:

Ten eerste @TS, het is al meer dan twee jaar geleden dat je dit topic hebt geplaatst, maar ik wou je toch nog even heel veel sterkte wensen!:heart:

@hierboven; Wat een vervelende situatie. Ik zou je nu nog niet teveel zorgen maken, het zou ook nog best kunnen dat het een van die twee andere dingen is. :slightly_smiling_face:

Oh lord. oud bericht mwuaha

Jeetje gecondoleerd! Ik heb er geen ervaring mee, maar heel veel sterkte ermee!

Wat erg… het lijkt me verschrikkelijk om je moeder te verliezen. Gecondoleerd!
Ik heb geen tips voor je, maar echt heel, heel heel veel sterkte.

Laat maar, zie dat het een oud bericht is haha, maar als je wil praten als je dit leest, je mag me noten:)

Sterkte!

ouddd

Hoe gaat t nu met je (TS)? Ben je er al overheen of nog steeds niet? wat ook wel begrijpelijk is