'Overbeharing'

Ik heb al sinds ik jong ben over heel mijn lichaam donkerdere en langere haren als anderen. Ik ben een beetje getint, daardoor zijn die haren ook zwart. Maar ze zitten op mijn armen (ook bovenarmen, hele lange), benen, buik, rug, borsten, bovenlip, billen en ik ben ook nog eens bakkebaarden. Hier ben ik vroeger mee gepest en ik vind het echt vreselijk. Ik zit er elke dag weer mee.
Dus een tijdje geleden ging ik ervoor naar een dermatoloog in het ziekenhuis, ze stelden voor om het te laten laseren. Dus ik was heel blij en had meteen daarna een afspraak bij een laserpersoon in het ziekenhuis, maar die vertelde mij toen weer dat ik moest wachten tot ik 18 ben (ik word deze maand 15) en later omdat ik het zo vreselijk vind zei ze tot ik 16 ben.

Ik moest ook bloed laten prikken om te testen of het komt doordat er iets mis is ofzo, en toen zag ik dat hij ook testte op testosteron en later belde hij om te vertellen dat alles helemaal in orde was enzo.
Ik vond het allemaal oke (nouja, vreselijk om nog een jaar te moeten wachten, maar goed.), tot ik ergens las dat meiden met een veel testosteron kleine borsten kunnen hebben.
Ik heb hele kleine borsten (70A/70AA), dus heel erg veel beharing en kleine borsten wijst dan toch eigenlijk wel op te veel testosteron?
(Mijn vader is trouwens ook super behaard, dus waarschijnlijk heb ik het van hem geërfd)

ik snap hoe je je voelt. ik heb zeg maar soort van bakkebaard maar dan met donshaartjes. en heb ook een beetje donshaartjes op mijn gezicht. niet op mijn bovenlip. die donshaartjes zijn trouwens erg lichtbruin. maar ik vind het ook niet leuk en daarom ga ik ze binnekort waxen. door waxen komen ze lichter terug, sommige helemaal niet meer als je geluk heb en door waxen komen ze ook niet snel terug. dus als je wilt kun je alvast beginnen te waxen. ik weet dat het pijn zal doen maar dat pijn heb je maar voor 1 dag en je voelt je dan ook gelijk wat beter weet ik alvast. ik ga het binnekort ook waxen maar mijn gezicht moet herstellen want heb aan mijn puistjes zitten krabben. heb nu korstjes maar ik ga het zeker binnekort waxen.

je kan het wel waxen enz maar een ding doe het niet met een scheermes dan komt je haar zo hard terug dat als iemand je een kus geeft dat het dan prikt je hebt dan een sorrt stekels op je wangen dus dont xoxo

Borsten hebben voor zover ik weet niks met testosteron te maken, dat is een effect van oestrogenen :slightly_smiling_face: Beharing idd wel. Maar je bent er toch op getest? Dan hoef je je toch niet druk te maken? Het is bij jou toevallig gewoon wat erger, nou, daar kan je voor gelaserd worden, dan ben je er vanaf.

-

Het zou inderdaad kunnen wijzen op een teveel aan testosteron, sowieso de beharing in ieder geval. Je borsten in principe ook, omdat een teveel aan testosteron ook de hoeveelheid oestrogenen een beetje onderdrukt zegmaar. Maar je bent ervoor getest, dus als dat het was geweest, had de dokter het wel gezegd toch (en er iets aan gedaan)? Ik zou je vragen hierover gewoon even aan je dokter stellen, hij heeft vast wel antwoorden hierop :wink:

Als ik het goed begrijp, moet je dus een jaartje wachten met laseren? Ja waxen kan inderdaad wel, de haartjes blijven dan echt lang weg :slightly_smiling_face: Is wel best duur, dus voor wat geldbesparing zou je je armen en benen gewoon kunnen scheren. Is goed te doen, alleen moet je het wel goed bijhouden, anders krijg je snel (voelbare en zichtbare) stoppels. Sowieso zou ik dan je gezicht, borst en rug laten harsen. De haartjes komen dan heel dun en zacht terug en dan zijn ze ook wat lichter (ze lijken lichter tenminste, komt gewoon doordat ze dunner zijn dan).

Succes meid! :slightly_smiling_face:

ik heb precies hetzelfde,
ik ben ook getint en heb vooral heel veel haren op mn armen. ik heb ze ook op mn benen(bovenbenen, knieen) , rug, buik, borst enz enz
echt zwaar klote maar je kan er niks aan doen :frowning_face:
ik scheer alleen mn benen enzo maar ik ga niet mn armen of buik scheren dat vind ik echt onzin dus verder laat ik ze lekker zitten (anders worden ze alleen maar erger, donkerder) en probeer ik me eroverheen te zetten dat ik nou eenmaal ‘overbehaard’ ben

het is trouwens wel zo dat het altijd erger lijkt dan dat het is, dat komt omdat je er zegmaar zelf met je neus bovenop zit en anderen zien het van een afstandje
en in de zomer worden ze bij mij overigens heel blond waardoor je ze bijna niet ziet

Ik heb hetzelfde alleen ik ben super bleek, je ziet het dan nog 10x erger.
Ik wil het ook laten laseren om me 18e.

Lijkt me heel rot. Gelukkig is er dan laseren, inderdaad.
Zelf heb ik ook wel haar op mijn buik e.d., wat na 1x scheren, domdom, ik had er niet echt over nagedacht toen, nu toch best wat is… Ik scheer het nu regelmatig gewoon weg, maar echt handig of een fijne oplossing is het niet…

Kun je het niet bijv. laten waxen in een salon?

ik ben zelf ook getint en heb ook wel last van beharing maar misschien niet zo erg als jij. Zelf scheer ik mijn benen ook en epileer ik me buik en soms me armen.
Epileren kost misschien veel tijd met een apparaatje maar het is toch wel iets langer weg.

Ook zal ik je aanraden als je gaat laseren om niet halve wegen te stoppen en het helemaal af te maken, want dat zou zonde zijn van je geld.

laseren schijnt trouwens ook heel erg pijn te doen :frowning_face:

De pil zou ook gunstig kunnen werken bij overbeharing.
Maar verwacht geen wonderen. Ik heb ook donkere(niet zwart, maar donker genoeg om gezien te kunnen worden op benen, onderrug en onderarmen) lange haren op mijn lichaam en ik had nou niet het idee dat het door de pil minder werd.

Je hebt ook een Ontkleuringscrème, bijvoorbeeld van Silx. Alleen werkt dat volgens mij voor geen meter.

Bedankt voor al jullie reacties!

Ja, nu doe ik het met ontharingscreme van Silx (armen en rug), mijn bovenlip epileer ik en mijn benen scheer ik. De rest laat ik nu gewoon maar even zitten. Maar ik voel me vaak echt lelijk daardoor en ik vraag me altijd af waarom juist ík hiermee zit opgescheept terwijl niemand in mijn omgeving er last van heeft…

Op mijn 16e wil ik het dus zo graag laten laseren, maar eerst dan dus de komende zomer nog doorstaan met ontharingscreme en alles.

Ik vraag me altijd af in hoeverre het voor anderen zichtbaar is? En dan bedoel ik niet mijn armen of benen want dat is overduidelijk zichtbaar, maar bijv mijn bovenlip, met epileren krijg ik die nooit helemaal ‘kaal’ en dan zit ik er zelf natuurlijk altijd bovenop en zie ik het nog maar dan vraag ik me altijd af of anderen het ook zien. En dat vraag ik me ook af bij mijn buik en borsten, waar het redelijk weinig is maar de meesten hebben daar gewoon geen haar.

Ik heb trouwens ook een beetje haren op mijn vingers en laatst vond ik ook opeens 2 langere haren op mijn kin. Dan voel ik me echt mannelijk enzo, dus ik vind het zo raar dat de dokter had gezegd dat er niks was…

Maar kan het niet zo zijn dat ik toch redelijk veel testosteron heb en daardoor minder oestrogeen en daardoor weer hele kleine borsten? Bestaat er ook iets om het oestrogeen te verhogen ofzo?

Een bepaald merk van de pil kan dit inderdaad ook tegen gaan en kan je eventueel ook grotere borsten geven ( omdat je dus ook hormonen slikt zegmaar )
Maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat dat het probleem is want daar ben je dus al op getest.
Is inderdaad, zoals hier boven is beschreven, soms ook een nier dingetje maar meestal gewoon erfelijk.

Ik heb ook lange haren op mijn armen ( blond wel maar echt wel lang dus alsnog zichtbaar ) en mijn lichaamshaar groeit gewoon erg snel. Ik kan 's ochtends scheren en dan heb ik 's avonds al weer een beetje stoppels ( zelfde geld dus ook voor mijn hoofdhaar, dat is wel weer handig! ), en daardoor krijg ik ook snel ingegroeide haren.
Wat bij mij werkt is harsen, dan blijft het langer weg. Maar als je kan gaan laseren dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid :slightly_smiling_face:

Veel succes!
Liefs. xx

Van dat weg laten laseren heb ik geen verstand van,
maar wat wel kan helpen is onder de zonnebank gaan.
Je haartjes bleken af, worden veel lichter en dan zie je het niet meer zo hard!

Ik doe dit met een ontkleuringscrème, maar dit prikt wel superhard en mijn huid bleekt er ook van…

Je hebt ook speciale verf daarvoor. heb alleen geen idee of dat helpt.

Dat is echt niet goed voor je, zeker over die van Silx heb ik al hele nare dingen gehoord zoals dat het pijn doet en dat je huid ook meebleekt.

OT: Ts, ik zou niet zomaar dingen aannemen die je hier leest, de dermatoloog is de enige die jou verder kan helpen! Als je er echt erg mee zit, kun je het dan niet tot je 16 bent laten harsen bij een schoonheidsspecialiste? Afhankelijk van je verzekering kun je dit ook misschien zelfs wel vergoed krijgen (net als dat je met een doktersverwijzing vaak acne-behandelingen vergoed kunt krijgen). Succes!