Orka doodt trainer.

Orka doodt trainer in SeaWorld
Een orka heeft woensdag in het beroemde pretpark SeaWorld in Florida voor de ogen van verschillende toeschouwers een trainer gedood. Het incident vond plaats enkele minuten voor de show begon. Volgens CNN zou het mannelijke dier in het verleden ook al betrokken geweest zijn bij een dodelijk incident.

Over de precieze omstandigheden van het ongeval woensdag bestaat nog onduidelijkheid. De 40-jarige vrouwelijke trainer was in elk geval één van de meest ervaren van het attractiepark. Volgens de politie is ze uitgegleden en in het bassin gevallen, waarna de orka haar deed verdrinken. Maar volgens ooggetuigen werd de vrouw dan weer aangevallen door het dier, dat uit het water sprong en haar als een lappenpop dooreen schudde en tussen zijn tanden vermorzelde. De orka, Tilikum, weegt zo’n 5 ton en is dertig jaar oud. Volgens CNN zou het dier in het verleden ook al betrokken geweest zijn bij een dodelijk incident. In 1999 drong een man na sluitingstijd het park binnen, maar werd er een dag later dood teruggevonden bij de walvissen. Het ongeval van woensdag was het zwaarste in de geschiedenis van het attractiepark. (VDH)

wtf…

iel je zou maar net toeschouwer geweest zijn…

:expressionless:

Tsja, het blijven wilde beesten. Dat schudden en gooien doen ze ook met zeehonden (die ze later opeten) dat zit gewoon in hun natuur.
Maargoed, wel erg zielig. Ook voor dat dier, die moet wss afgemaakt worden (kan dat bij orka;s?)

Wanneer je met ‘wilde’ dieren werkt, houd je het risico natuurlijk altijd. Daarnaast had deze Orka al eens eerder agressie vertoond, het had al een ‘strafblad’ . Je moet weten dat wanneer er 1/2 maal zulke dingen voorkomen, het niet de vraag is of er een derde komt, maar wanneer.
En rust zachtjes mevrouw.

ik heb het gezien op tv echt scary

echt dat ze werd meegenomen onder water enzo?
of gewoon commentaar van dat park?
want dat heb ik ook gezien op youtube!

ik heb het gezien dat die orka in het water lag ofzo, volgensmij niet dat ze werd meegetrokken.

Ik heb ook even gezocht op youtube, maar vond alleen filmpjes waar je een show van die orka zag.

dat was ik zo’n 9 à 10 jaar geleden :open_mouth:

Kan iemand die link van youtube hier posten?;d

Ja moet je wilde dieren maar niet opsluiten, eigen schuld.

Dieren in gevangenschap tonen op ten duur nou eenmaal dit soort gedrag.

Net zoals sommige dolfijnen, die raken seksueel gefrustreerd(ja echt!) en die gaan dan tegen trainers aanrijden en houden ze zo per ongeluk onder water waardoor ze of verdrinken of gewond raken.

wtf :face_with_raised_eyebrow:

idd.

:bored:

Zielig voor die vrouw, maar misschien laat dit mensen eens zien dat dit soort dieren niet in een park thuis horen, maar in het wild. Mensen moeten niet zo met de natuur kloten, er is een reden dat die dieren in het wild (horen te)leven, sluit ze niet op! Dan gebeuren er dus dit soort dingen, daar kun je op wachten natuurlijk.

ja is wel heel erg, alleen orka’s horen ook niet in een aquarium.

Vandaag stond in de krant dat ze nog steeds trucjes met hem gaan uithalen want het lag aan de trainer haar ‘paardenstaart’

zucht