oreo cheescake

Ik kwam op internet een recept tegen voor een oreo cheescake!!
uit testen maar!!

INGREDIËNTEN
200 g. Oreo’s voor bodem + 100 g. Oreo’s voor topping
75 g. gesmolten boter
600 g. monchou (of roomkaas)
150 g. suiker
3 eieren
1 volle eetlepel bloem
125 ml crème fraîche
Springvorm (24cm), ingevet
Bakpapier
Mixer of keukenmachine

BEREIDINGSWIJZE
Bedek de springvorm met bakpapier (sowieso de bodem, maar liefst ook de randen) en vet in met wat boter.

Verkruimel de Oreo’s totdat ze heel fijn zijn. Gewoon grof geweld gebruiken.

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter (die moet echt gesmolten zijn!), roer het goed door en bedek hiermee de bodem van een taartvorm (plusminus 24 cm diameter). Stop de vorm in de koelkast.

Zorg dat de eieren en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Roer de roomkaas goed los (eventueel met een mixer) zodat er geen klontjes meer inzitten. Meng de roomkaas met de eieren, crème fraîche, bloem en suiker met een mixer of in de keukenmachine.

Giet dit mengsel op de opgesteven koekjesbodem en bak 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven daarna zachter, op 100 graden, en laat de taart er nog een kwartiertje in staan. De taart is goed als het binnenste zacht is, maar niet vloeibaar. De bovenkant wordt een beetje goudbruin (da’s niet erg).

Laat de taart afkoelen op een rooster maak het tenslotte af met wat grof gehakte Oreo koekjes.

Nomnom