Opzoek naar nieuwe camera.

Haaaai.
Ik ben opzoek naar een nieuwe camera/een niet zo’n uitgebreide spiegelreflex.
Ik wist niet waar ik het moest plaatsen, dus maak er maar een nieuw topic mee aan.
Maar heeft iemand tips/aanraders? En als je een aanrader hebt en die camera zelf ook hebt, zou je dan ook foto’s willen plaatsen die je ermee hebt gemaakt? :slightly_smiling_face:
Ik ben opzoek naar camera waar je een beetje de kleuren enzo mee kan veranderen, wat meer contrast of juist minder, en dat de achtergrond zo wazig is en voor scherp. (scherptediepte heet dat toch?)
Iemand aanraders? :grinning:

upup.

Ik denk dat je voor een bridge camera moet gaan, de canon eos 1000d of een startersmodel van Nikon. Hoor altijd veel enthousiaste verhalen over de 1000d dus misschien dat je daar naar kan kijken? Heb zelf de 500D maar dat is wel een ‘uitgebreide’ camera.

een bridge camera? Dat zit er tussen in ofzo ? (a)

Ja, je hebt dan meer instellingen dan een compact maar minder dan een SLR. Je kan ook geen lezen wisselen op een bridge. En hij is natuurlijk veel goedkoper dan een SLR.

Oke :slightly_smiling_face: Klinkt wel goed. Heeft één van jullie een bridge camera? :d

Canon EOS 1000D is gewoon een spiegelreflex hoor (: Denk dat je dat misschien al te duur vindt als je met een compactcamera in je hoofd zat?
Nou ja, ik heb een Canon EOS 1000D en ben er heel tevreden over, prima ding. Overigens kon ik met mijn Casio Exilim Z-nogwat ook gewoon zo’n wazige achtergrond krijgen… En kleuren veranderen kan je natuurlijk net zo goed met een simpel bewerkprogramma doen!

Foto’s met de 1000D:

http://farm4.static.flickr.com/3575/3316746317_a1bda54c18.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2454/3839535494_b595523721.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4093/4883671039_ed0555347f.jpg

En met die Casio (compactcamera):

http://farm4.static.flickr.com/3009/2810702943_b78e4c4248.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3028/3016387499_b17573fd9e.jpg

Gaat allebei prima. (:

Sony Alpha is ook fijn om in te stappen, en het is een spiegelreflex.

Ik heb nu een jaar een bridge camera waar ik tevreden mee ben, de panasonic FZ38 :slightly_smiling_face:

heb toentertijd ook een SLR overwogen maar heb dit uiteindelijk niet gedaan omdat ik eerst wou kijken of ik me wel echt veel met fotografie bezig zou houden en omdat ik wel zelf wou instellen maar niet perse vervangbare lenzen hoefde.

Hier mijn flickr; http://www.flickr.com/photos/karlijn-1994/
heb er net foto’s opgezet van mijn Rome reis van vorige week :slightly_smiling_face:

mooie foto’s @raiseyourglass. Heb je ook als je foto’s maakt van mensen dat de achtergrond dan wazig kan zijn ? :slightly_smiling_face: of alleen bij voorwerpen, van dichtbij ofzo.

Dankje :slightly_smiling_face:
jaja dat kan, heel gemakkelijk zelfs. Je hebt er speciale standen voor (portret stand bijvoorbeeld) maar je kan het effect ook krijgen door alles/gedeeltelijk handmatig in te stellen.

LisArt ; ook mooie foto’s Ö Alleen ik vind Canon eos 1000D wel wat te duur, want ik wil niet voor fotografie ofzo, maar gewoon voor mensen op de foto te zetten, of mezelf of op vakantie (A)

@raiseyourglass okee cool! Heb je daar ook foto’s van ? $

Dankje! Ja, dan is dat natuurlijk ook helemaal niet nodig, en gebruik je die extra dingen die er op zitten toch niet… Dan zou ik inderdaad naar echt een compactcamera kijken (Canon Ixus bijvoorbeeld is goed) of zo’n tussenmodel!

Jaa :slightly_smiling_face:
ik heb nu de canon powershot a1000 IS, maar kan er niet super veel mee.
Ik wil echt gewoon mooie duidelijke heldere foto’s voor op vakantie of van mezelf, en dan vooral dat achtergrond zo wazig is, dat vind ik echt leuk (a)
Dus ik ga niet voor een spiegelreflex denk ik.

ik heb een Samsung ST-70

http://img856.imageshack.us/img856/7650/sam0130p.jpg

Heb je al wel eens gekeken (handleiding of gewoon wat uitproberen) of je wat meer dingen zelf in kan stellen met die camera? Ik heb verder geen ervaring met een Powershot, maar veel camera’s kunnen wel iets meer instellen dan mensen vaak op het eerste gezicht denken… Dus je kan eens gewoon zoeken of je niet toevallig al optie’s zoals ISO, brandpuntsafstand (F) etc. hebt, dan kan je hier ook al wat meer mee proberen! :]

Bedankt voor de tip ( : Want ik heb de handleiding eigenlijk niet door gelezen, omdat het opzich een simpel cameraatje is. En ik wel snap hoe ik er foto’s mee moet maken haha.

Up voor mijn vraag of iemand bridge camera heeft? :grinning: :grinning:

Ik had een fujifilm s2100HD.(das ook een bridge) Goede prijs-kwaliteit verhouding.
En hij heeft heel veel opties, zelfs supermacro.