Opname ziekenhuis, samen met mijn hulphond

Op dit moment ben ik al een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen, samen met mijn hulphond in opleiding. Niet vanwege mijn Anorexia dit keer, maar wel vanwege epileptisch lijkende aanvallen. Mijn hulphond heb ik in opleiding in samenwerking met een organisatie die gespecialiseerd is in het opleiden van hulphonden voor jongeren met eetstoornissen, PTSS en/of autisme. Dat mijn hulphond in opleiding ook mijn aanvallen begint te signaleren en hierbij hulp komt halen, en mij ook helpt bij ADL functies (ik ben rolstoelafhankelijk om andere redenen dan mijn eetstoornis) is vooral zorg op maat vanuit de organisatie. Ik heb een droom aangemaakt op dreamordonate.nl en vroeg mij af of ik mijn droom ook hier mag delen, of dat dit als reclame wordt gezien? Het gaat niet om geld te verzamelen voor mijn eigen traject, maar om het inzamelen van een bedrag voor de erkenning en accreditatie van deze organisatie zodat deze hopelijk in de toekomst ook vergoed zal worden door de zorgverzekeraars. Ik wil niet leuren om geld. Maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat mijn hulphond bij mij in het ziekenhuis, bij mij op de afdeling, op mijn kamer mag zijn.

Dit is een stuk van ons verhaal van deze week, geschreven door één van onze coaches:

Mijn hulphond en ik, samen in het ziekenhuis

"Op schijnbaar gewone doordeweeksde dagen gebeuren soms hele bijzondere dingen. Een van onze jongeren heeft naast Anorexia en PTSS ook ernstige lichamelijke problemen; de ziekte van Lyme. Zo maakt zij gebruik van een rolstoel en heeft daarnaast dagelijks (pseudo?) epileptische aanvallen. De laatste tijd zo ernstig, dat zij deze week met spoed naar de Eerste Hulp van het ziekenhuis werd gebracht waar zij met haar hulphond welkom was. De hond mocht zelfs bij haar op de behandeltafel liggen om haar rustig te houden.

Na enige tijd werd besloten dat het meisje moest blijven en zij werd overgeplaatst naar de afdeling Acute Neurologie waar opnieuw haar hulphond welkom was om bij haar te blijven. Zij en haar hulphond zijn samen opgenomen, op een bord werd het beleid rondom de hulphond beschreven zodat het gehele verpleeg-/ artsenteam op de hoogte was: “Hulphond aanwezig. Hond zonder dekje mag geaaid worden, met dekje niet.”

De hulphond, die nog in opleiding is, zet de laatste tijd grote stappen. Zo is hij onlangs begonnen met het waarschuwen van ouders en overige familieleden wanneer betrokken jongere thuis een aanval had. De afgelopen week liet hij zien wat hij nog meer in huis heeft: in een voor hem volledig vreemde omgeving waarschuwt hij geheel uit zichzelf het verpleegteam wanneer er weer een aanval is. Hij springt dan zelfstandig van het bed en loopt naar de ruimte waar de verpleging zich bevindt. Dag en nacht maakt niet uit. Hij heeft in 19 uur tijd inmiddels zo’n 15 aanvallen aangegeven.

We zijn vanzelfsprekend enorm trots op dit team - dat nog in opleiding is, en enorm dankbaar voor de fantastische behandeling vanuit het ziekenhuis, die jongere en hond samen opnam en zo goed verzorgd. Geweldig!

Het afgelopen jaar zijn 3 van onze jongeren met hun hulphond opgenomen in het ziekenhuis of in een klinische behandeling. Het betrof een opname op de afdeling Acute Neurologie van het Meander Medisch Centrum, een opname op de Hartbewaking van het AMC en een opname op de High Cure van Centrum Eetstoornissen Ursula.

Ps. Hoewel wij voornamelijk met shelties werken maakten wij voor dit traject waar het een al volwassen Kooiker betrof gezien het specifieke verhaal zoals het bij ons binnenkwam een uitzondering. We hebben nooit spijt gehad"

Als ik de link van deze droom en deze organisatie mag delen doe ik dat graag. De droom staat op http://www.dreamordonate.nl/3631-missionpuppy-nederland en ik zit bij de organisatie www.missionpuppy.nl. Als dit als reclame wordt gezien hoor ik dat graag, dan wijzig ik mijn post. Het is niet in mijn eigen belang namelijk maar betreft een non-profit organisatie die hulphonden opleid voor jongeren met eetstoornissen, PTSS en/of autisme.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12247094_1156855491009063_7406960447917967176_n.jpg?oh=cc60c3a3229959a564edee3f4d976cb1&oe=56F6CE24

Mijn hond en ik op het brancard op de eerste hulp