Opleidingen!

Hallo Mensen,

Ik zit nu in 3de jaar van VMBO, en ik moet dus zegmaar gaan orienteren van wat ik leuk vindt. Maar het probleem is;

Ik weet niet wara ik moet zoeken, wat ik graag wil doen; Grafische opleidingen, schoonheids opleidingen, mode opleidingen. ANDERE MOGELIJKHEDEN ZIJN ECHT SUPERRRRR WELKOM

Dus mijn vraag was; Weten jullie nog een leuke opleiding, welke doe je zelf?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Je kan via een grafische opleiding je specialiseren in mode en dan kleding ontwerpen. Ik ken iemand die kleding ontwerpt voor The Sting.

Ik ben ook een VMBO-t kindje.
Na 't VMBO, ben ik naar 't MBO gegaan en heb de drie jarige opleiding tot Onderwijs Assistente gedaan.
Daarin kan je lesgeven en leerlingen ondersteunen binnen het gewone onderwijs, maar ook speciaal onderwijs.

Nu zit ik op 't HBO, oftewel de Pabo.
Na de OA wilde ik graag een eigen klas later en daarvoor moet ik een Pabodiploma hebben. Dus ik word juf

Een vriendin van mij doet fotografie en een andere visagie en weer een andere doet Detailhandel. Persoonlijk ben vind ik, grafische opleiding leuk en visagie, want het is zeg maar een korte opleiding maar als je zeg maar in meerdere richting wilt werken is het wel chill.

Ik was zelf ook een vmbo’er en ik doe nu MBo All Round Laboratorium techniek. Niemand dacht dat ik het zou halen, maar hey over een half jaar heb ik mn diploma. Misschien moet je verschillende open dagen gaan bezoeken en gesprekken houden enzo.

Wij weten toch niet waar jouw interesses liggen. Kan nu wel iets roepen als Small Business & Retail Management, maar dat maakt toch geen donder uit? :’)

Anyway, bezoek open dagen. Ga praten met mensen die de opleiding doen etc.

Ik heb ook nog wel een vraagje, ik zit op havo. En voor verpleegkundige hoef je toch geen HBO opleiding te doen?

Ik doe Wellness & Lifestyle. Dat is dus voeding, beweging en massages en al die crap xD Ik wil hierna naar het HBO gaan om diëtiste te worden.

up

Ik doe nu Toerisme & LVD op het MBO. Het is egt een superleuke richting maar de school is bagger.

Volgens mij moet je HBO-V doen om verpleegkundige te worden.
Dat is dus wel een HBO opleiding.

je kunt het beste nog even wachten met beslissen, want in 4vmbo word dat uitgebreid behandeld, je krijgt opdrachten waar uit komt welke opleiding het beste bij je past enzo. ik zit nu in 4 vmbo en ik wist het ook nog niet, maar na al die opdrachten en dingen die je krijgt, weet ik het wel.

je kan niet vroeg genoeg beginnen. ik heb HAVO gedaan en ik heb me nooit naast school georienteerd, daar heb ik nu best spijt van. ik kom er nu achter wat ik wél had willen doen. ik doe nu Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Wel leuk, maar het is het niet helemaal.

Jawel… :wink:, je hebt ook MBO verpleegkunde, duurt even lang als havo, maar met hbo mag je meer als mbo.

Ik kan wachten, maar als ik nu ga orienteren zegmaar, krijg je die lessen war ze aan besteden “vrij” zegmaar, En omdat ik niet in halfjaar tijd kan beslissen moest ik dat nu la doen!

Iedereen alvast bedankt!

Vind dit een beetje een vreemd topic, je kan toch ook gewoon zelf opleidingen op internet opzoeken? En om een leuke opleiding te vinden zal je toch open dagen moeten gaan bezoeken, dat gaat je niet lukken via een simpel berichtje op Girlscene.

Ik wou altijd SPW 3 en 4 doen
Aangezien ik activiteitenbegeleidster wou worden

2 jaar terug had ik een kappersopleiding bij het IMKO college in Amsterdam, alleen ik wou wat anders doen :confused: was achteraf best jammer, want had ook meteen een baantje aan de haak geslagen bij Hizi hair, daarna had ik een ROC detailhandel opleiding gedaan, maar halverwege gestopt, wegens prive redenen.

Maar je kan gewoon beter naar een open dag gaan, of op internet kijken
Wat alles inhoudt

Ik doe een kappersopleiding, vind er geen zak aan maar dat ligt niet aan de opleiding maar aan mijn school enzo. haha :’)
het vak zelf is wel leuk.

Visagie lijkt me ook geweldig! of idd iets met mode, zelf kleding ontwerpen en maken enzo, suuuuuper!

Kijk mensen,

Ik ben wel open dagen aan bezoeken, Maar daar weet je niet van of een opleiding leuk is… dus vroeg ik het hier op Girlscene!

Dan krijg je toch meer een beeld van de opleiding dan van mensen hier die het misschien leuk of niet leuk vinden, terwijl jij daar heel anders over kan denken.
En je vraag is ook nogal breed, zo te horen weet je ook nog niet in welke richting je iets wil gaan doen. Ik zou gewoon veel open dagen bezoeken, en als 1 specifieke opleiding je iets lijkt kan je hier naar ervaringen vragen, of een dagje bij de opleiding meelopen en dergelijke, daar heb je veel meer aan…