Opleiding!

Heeei meiden!
Ik ben al lang op zoek naar een opleiding voor na mijn middelbare school. Wanneer ik een leuke opleiding heb gevonden, blijkt hij toch niet zo geweldig als ik voorheen dacht. De laatste tijd schiet ik steeds vaker in de stress, omdat ik gewoon niet kan kiezen of bang ben een opleiding over het hoofd te zien.
Mijn vraag was nu of iemand misschien tips heeft voor een leuke opleiding op hbo/wo niveau! Mijn interesses liggen voornamelijk bij alle aspecten van een tijdschrift; journalistiek, mode, fotografie, vormgeving, lifestyle, interieur enz. Weet iemand hiervoor een veelzijdige opleiding?
Alvast zeer bedankt!

Heej!
De opleiding die ik zelf heel leuk vind is: Ruimtelijke ordening en planologie.
Het is en HBO & WO opleiding. :wink:

Ik heb precies hetzelfde als jij, en ik zal binnen een paar maanden de knoop toch eens moeten doorhakken. Handig topic dus (:

Er zijn maar weinig mensen die hun studie echt ‘geweldig’ vinden hoor.
Dat idee moet je echt uit je hoofd zien te zetten, want overal zitten nadelen aan.

Ik zou iets van een studiekeuzetest gaan doen e.d.?
En verder veel boekjes lezen en open dagen bezoeken, dan vind je hem vanzelf wel.

Succes.

Mijn intresse liggen precies hetzelfde als de jouwe. En ik ga waarschijnlijk CMD(Communicatie en multimedia design) doen aan de Hoge School van Rotterdam.

Media, Informatie en Communicatie.

Ik heb overigens ook bij Bouwkunde (verplicht Wiskunde B en Natuurkude, Industrieel product ontwerp (Verplicht natuurkunde) de Filmacademie met de opleiding production Design.(In Amsterdam worden maar 70 mensen per jaar toegelaten van de 500 aanmeldingen)

Dit is overigens een erg handige en duidelijk site over wat je met welke opleiding kan en wat je kansen zijn:

http://keuzetest.carrieretijger.nl/

deze test werkt bij veel mensen goed: http://www.icares.com/log…&disable_cookie_login__=1

En Willem de Kooning in Rotterdam biedt ook veel lifestyle, design enzovoort aan.

ik heb me ingeschreven voor ‘Communicatie (reclame,media & design)’ in rotterdam (HBO) zij hebben een minor: ‘bladen maken’.

Het is ook niet heel erg de bedoeling een ‘geweldige’ opleiding te vinden, maar eentje die goed aansluit bij bovengenoemde interesses. Tot nu toe heb ik alleen nog maar opleidingen bezocht die aansluiten bij één van deze interesses, terwijl ik juist op zoek ben naar een veelzijdige opleiding.

Heel erg bedankt iedereen voor de tips, ik weet zeker dat ik, en misschien nog wel meer meiden hier, er wat aan heb(ben)!

Meerdere intresse in 1 studie wordt lastig. Studies zijn namelijk altijd gespecialiseerd. Dus ik denk dat je een keuze moet maken tussen je intresse wat je het leukste lijkt.

ik weet iets voor je, JOURNALISTIEK… kun je later nog specialiceren in tijdschriften en dan misschien nog een keuzevak interieurarchitectuur ofzo doen. dan kun je daarna eventueel nog een cursus fotografie doen…

Nouja, niet alle studies zijn zo gespecialiseerd hoor. Je hebt vaak ook keus tussen veel minoren waarmee je het heel wat breder kunt maken. Om idd echt al de bovenstaande interesses in 1 studie naar voren te laten komen is misschien wel lastig, maar ik denk dat je wel een eind kunt komen.

Ja, dat bedoelde ik ook. :wink:

Ah, oké! (-;