opleiding visagie

Ik zit nu in het examenjaar van vmbo-t. Hierna wil ik iets gaan doen met visagie en hair styling. Voor hair styling is wel een gewone opleiding, maar voor visagie heb ik nog niks kunnen vinden. Hier zijn alleen deeltijd opleidingen of cursussen voor. En aangezien ik 15 ben en dus nog leerplichtig, is dit geen oplossing. Weet iemand toevallig een opleiding waar visagie wel bij in zit o.i.d. ?
Ik heb al bij een aantal schoonheidsspecialiste opleidingen gekeken trouwens. Daar zit soms visagie bij. (:

misschien zijn er alleen maar cursussen te volgen?
Ik zeg ook maar wat hoor…

dit is bijv ook een opleiding
http://www.bacademy.nl/in…=makeup&page=course&id=55

Ik weet wel dat bij een schoonheidsspecialiste opleiding je mensen wat normaler leert opmaken, en bij een echte visagie-opleiding zoals bij B-academy je ook voor tv (wat dikker en meer overdreven) of echt artistiekere dingen leert, dus het ligt ook aan jouw voorkeur. Anders eerst haarstyling doen en als je dat klaar hebt visagie? Dan ben je als makeup-artist ook flexibeler…

B-academy is ook meer een cursus. Wel langere cursussen, maar die kan ik nu nog niet doen i.v.m. school.

Ja ik zal er ook al aan te denken om eerst haar styling te gaan doen en daarna de cursussen voor visagie. Omdat je dan ook eerder opdrachten krijgt.

Maar er zijn dus blijkbaar geen duidelijke opleidingen hiervoor.

Allemaal bedankt (:

Bij Jolange opleidingen bieden wij de volgende visagie opleidingen
Visagie
• Make-up Artist
• Visagist Masterclass
• Visagist/styling *
• Make-up naturel
• Bruidsmake-up
• Bruidskapsels & Visagie *

Kijk op onze website www.jolange-opleidingen.nl voor meer informatie of volg ons via facebook https://www.facebook.com/Jolange.Derma

Misschien is allround grimeur dan iets? Dat is er wel op MBO4 niveau.

ik weet niet of het iets voor je is maar ik ga na mijn examens een opleiding schoonheidsspecialiste doen.

je begint op een niveau 3. hier in leer je echt de basis dus deze opleiding moet je hebben. je leert hier maseren, epileren, harsen, stomen enz. let wel op de theorie is aardig pittig. mij is ook verteld niet gemotiveerd is niet doen. je krijgt hier ook een stukje visagie maar niet veel net als manicuren en pedicuren alleen dan meer de masages en geen eelt verwijderen etc.

vervolgens kan je een opeiding niveau 4 gaan doen alround. hier in leer je echt de bindweefselmassages, acnee, hiatsu enzovoort! en als je dat uiteindelijk heb afgerond kan je op hbo verder in huidtherapie, fysio enz.

x

ik doe zelf de opleiding tot schoonheidsspecialiste, en de theorie is echt pittig! Je leert alles over het menselijk lichaam. spieren/botten/(slag)ader/bouw van de huid/afwijkingen van de huid. Echt alles! Ook moet je hierbij de latijnse benamingen weten, dus ik zou inderdaad ook zeggen: geen motivatie? niet doen!
De opleiding kost heel erg veel geld, omdat je heel erg veel aan moet schaffen.

Ik weet verder ook geen echte opleiding voor visagie… er staan wel veel cursussen op internet, maar geen hele opleidingen.