Opleiding schoonheidsspecialiste

Hoi girls,

Graag wil ik weten wie van jullie de opleiding schoonheidsspecialiste volgt.
nadat ik mijn diploma heb behaald voor verzorgende-ig, weet ik niet wat ik wil gaan doen omdat ik het beroep verzorgende-ig niet mijn ding is.
Ik zit in mijn tussenjaar, en wil hierna graag een andere opleiding volgen.

~ Is de opleiding schoonheidsspecialiste leuk?
~ Wat leer je etc.
~ Hoe is het op stage gebied?
~ Ben je naar het buitenland gegaan voor stage en zo, ja hoe vond je dit?
~ Waar volg je deze opleiding?
~ Heb je nog andere keuzes in de opleiding zoals : visagie/massages etc?

Bedankt !

Ik zit momenteel in het 2e jaar van schoonheidsspecialiste.
Ik volg deze opleiding in ede , en het is overal anders ingericht natuurlijk maar ik zal je vertellen hoe het bij mij zit.

In het eerste jaar was ik vooral bezig met gezichtsverbetering en handverzorging,
Denk hierbij aan gelaatsmassages, maar ook harsen epileren en verven, daarnaast ook met maskers werken en apperatuur zoals bijvoorbeeld een stoomdampapparaat.
Daarnaast leer je ook het verwijderen van black en whiteheads en het inprikken van milia’s

Bij hand heb ik vooral de verzorging zoals vijlen knippen en lakken , en massages geleerd.

Daarnaast heb ik 10 weken lang fulltime stage gelopen, in het eerste jaar mocht dat ook in een parfumerie of drogisterij, ik deed het persoonlijk bij een ici paris xl echt een aanrader!

In het 2e jaar ben ik bezig met lichaam en voetverzorging, denk aan massages , harsen, pakkingen maar ook weer apperatuur.

Ook dit jaar ga ik weer 10 weken fulltime stage lopen, bij een salon.

Van makeup kreeg ik eigenlijk weinig mee, wil je echt iets met makeup doen weet ik biet of dit de juiste opleiding is (dit heb ik zelf ook onderschat)

Voor de rest moet je het niet vervelend vinden om compleet in je nakie te gaan liggen of het bijvoorbeeld vies vinden om aan iemands voeten te zitten, want dat hoort erbij.

Hopelijk weet je hierdoor genoeg

Heee, ik studeer allround schoonheidspecialiste in Utrecht op het Beauty College. Ik doe deze opleiding versnelt in 2 jaar en ik zit nu in het laatste jaar. Hierin krijg je de specialisaties bindweefselmassage, acne en shiatsu massage. Het eerste jaar heb ik cosmetische hand/voet, gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, visagie en gellak/nailairt gehad. Je moet elk jaar stage lopen bij een salon of sauna, als je de opleiding niet versnelt doet moet je het eerste jaar bij de drogisterij. Verder kan je op mijn school in het laatste jaar, 9 weken of 3 maanden op Gran Canaria stage lopen in een 4 sterren hotel, hier moet je 5 dagen per week 8 uur werken (voor lichaamsmassages op mannen en vrouwen) en 's avonds kan je de boulevard op.
Verder eigenlijk alles wat famkedusault hierboven heeft geschreven