Opleiding schoonheidsspecialiste ROC Almelo!

Hey dames!

Vorig jaar heb ik de kappersopleiding gevolgd op het IMKO college in Hengelo, heb mijn diploma gehaald en heb een tijdje als kapster gewerkt.

Nu een jaar later heb ik zoiets van ja ik ben eigenlijk niet niet helemaal klaar met school, want ik wilde van kinds af aan al schoonheidsspecialiste worden.

Nu kwam ik hier eigenlijk een beetje laat mee maar heb ik mij gisteren nog aangemeld op het ROC in Almelo, heb vandaag netjes een brief in huis gekregen ter bevestiging en een een brief met de datum van het intake gesprek volgt nog. De gesprekken zullen plaats vinden in de week van 25 augustus en dan ben ik op vakantie. Hopelijk kan ik het gesprek verplaatsen naar 3 of 4 september en word ik ondanks ik zo laat ben toch nog aangenomen.

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met laat aanmelden en toch aangenomen worden? Ik had al wel op de website gekeken en de opleiding gaat gelukkig niet onder een loting wat vroeger wel het geval was.

Verder ben ik nog wel nieuwsgierig naar verder tips. Wat krijg je zoal van spullen etc?

Ik hoop van jullie te horen! :slightly_smiling_face:

Een meisje uit mijn klas kwam eind september nog bij ons op school… volgens mij kan je op MBO ook tot 1 oktober zonder problemen wisselen, en wss ook aanmelden.

Nou dat zou fantastisch zijn! Was dat ook in Almelo? :slightly_smiling_face:

Up. :slightly_smiling_face:

Ik heb ook in Almelo schoonheidsspecialiste gedaan. Ik kan je niet helpen wat betreft het laat aanmelden.

Ik kan je wel wat informatie geven over de spullen die je krijgt/moet kopen.
Je krijgt een linnenpakket met erg veel handdoeken, gastendoekjes, washandjes, een stoelhoes en een kimonodoek.
Ook krijg je heel erg veel producten die je in de lessen moet gebruiken. Denk hierbij aan olie, milk, scrub en creme’s etc. Ook krijg je een make-up pakket met kwasten, een pincet, materialen voor manicure en pedicure.
In principe komt het er op neer dat je dus alle producten die je in de lessen nodig hebt krijgt.
Wanneer je producten op zijn moet je ook zelf nieuwe aanschaffen.
Ook krijg je twee zwarte jasjes met je naam erop geborduurd.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

Mijn zus doet de opleiding schoonheidsecialiste in almelo je moet veel spullen aanschaffen maar verder superleuk

Ik ben zelf net klaar met mijn opleiding schoonheidsspecialliste, maar dan wel in Friesland. Het eerste jaar is het duurst. Ik moest een pakket kopen met alle producen voor €700,- tot €800,-(precieze prijs weet ik niet meer) Daarbij zat een pak wat je aan moet tijdens de praktijklessen. Bij mijn opleiding zaten geen boeken, maar vaak heb je nog een aantal boeken die je moet aanschaffen. Je komt sowieso aan de € 1000,- die je moet betalen aan producten en boeken. Daarnaast nog het jaarlijkse collegegeld van ongeveer €1090,-. Uit mijn ervaring is wel gebleken dat de andere jaren die volgen weinig kosten. Vaak hoef je maar 2 nieuwe boeken aan te schaffen en producten die op/over datum zijn opnieuw te kopen.