Opleiding kiezen

Hoi,

ik zit in 5 vwo en ik moet volgend jaar dus gaan kiezen wat ik wil doen. Ik ben goed in debatteren. Ook ben ik vaak de ‘leider’ van een groepje. Communiceren is een van mijn sterkste kwaliteiten. Ik kan goed mensen overhalen en ben erg direct. Ik ben zeer geïnteresseerd in milieu, groene energie, verbeteren van de samenleving, business, “robots” ontwerpen (automatisering van onze samenleving). Welke studies zouden bij mij passen? WO en HBO graag.

Hi,
Hiervoor zijn open dagen, meeloopdagen, open avonden, studiekeuzedagen voor bedoeld. Op sommige middelbare scholen kun je ook gratis een uitgebreide studiekeuzetest doen om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en opleidingen. Zo te zien, heb je brede interesses dus misschien is het handig om zelf na te gaan wat je wel of niet aanspreekt en wat je wilt in het leven. Wij kunnen hier niet alle studieprogramma’s van universiteiten en hogescholen gooien.
Succes.

Master Robotics (utwente.nl)
(Master, dus dan moet je wel eerst een bachelor volgen aan de universiteit)

Hbo communicatie, wo Communicatiewetenschappen of Communicatie- en Informatiewetenschappen (verschillende opleidingen), je kan bij deze opleiding vaak een specialisatie kiezen (journalistiek, health communication, enzovoort…). Aarde en Economie, Biomedische wetenschappen…

Zou inderdaad een studiekeuzetest doen, verdiepen in de studielast (hbo is wel echt anders dan wo, veel praktischer).