Opleiding Fysiotherapie

Hoi!
Ik zit er de laatste tijd heel erg over na te denken om de opleiding fysiotherapie te gaan doen! Zijn er mensen die ervaring met deze opleiding hebben, of mensen die een soortgelijke opleiding doen?
Ik heb nog een aantal vragen wat betreft de opleiding, hahahah :flushed:
Doe je iets met sport op deze opleiding? Ik kon het antwoord hierop namelijk niet helemaal uit google halen, maar er werd wel verteld dat je sportief moet zijn, etc. Ik hou ervan om te sporten en ben ook sportief, maar ik ben totaal niet lenig, is dat een probleem? :cold_sweat:
Ik heb ook gelezen dat je vaak in je ondergoed staat met de hele klas, hoe ervaren jullie dit? En hoe vaak per week is dit?
Denken jullie erover om hierna een master te doen of heb je deze al gedaan? Zo ja, welke? Mij lijkt kinderfysiotherapie wel heel leuk of sportfysiotherapie (Alweer, heb je hier lenigheid bij nodig? :flushed:)
Hebben jullie ervaring met de versnelde opleiding fysiotherapie? Want ik doe vwo, dus ik zou dan dit kunnen gaan doen, maar is dit veel zwaarder? Is het de moeite waard?
Oh, en op welke school volgen jullie deze opleiding? Is 'ie aan te raden?

Alvast heel erg bedankt voor een antwoord!

Upje :flushed:

Ik heb een neef en nicht die fysiotherapie hebben gedaan. Ik heb niet veel info erover maar weet wel dat je technieken die je leert (bv. pijnlijke spier masseren oid) dat je die bij medestudenten moet toepassen en ook spieren bij anderen voelen. Je moet dus inderdaad heel veel bij medestudenten doen, of je je echt moet uitkleden weet ik niet.
Daarnaast weet ik ook dat je als toelating een soort conditietest moet doen waar je ook voor moet slagen.

Ik heb geen ervaring met de studie zelf, maar loop al een tijd bij de sportfysio. Ik ben zogezegd flexibeler dan mijn beide fysio’s en ik ben al zo stijf als een hark dus ik kan me niet voorstellen dat leningheid een eis is :wink:
Wel leuk hoor, lijkt me zelf ook een interessante studie.

Oeps, ik zie nu pas jullie berichtjes! Dankjulliewel voor het beetje extra informatie! :flushed:

Ik doe de opleiding niet en ook geen intresse er in maar ik was toevallig mee met een vriendin naar de open dag. En zij wilde ook kinderfysio worden maar dan moet je eerst de hbo opleiding doen en daarna nog door op de universiteit dus ben je wel een lange tijd bezig

Huh? De universiteit? Kinderfysiotherapie is toch een hbo master? Dat is in ieder geval wat ik overal lees…

Ohja exuses dat bedoel ik. Maar in ieder geval nog 3/4 jaar extra na de hbo opleiding.

-

Aah ik heb het even opgezocht jaa! Super bedankt voor deze tip! Nu ik weet dat je fysiotherapie ook universitair kunt studeren geeft me dat toch weer wat extra motivatie om op vwo te blijven :flushed:

Ik doe de opleiding Fysiotherapie! Sportief zijn is totaal niet nodig voor deze opleiding, net zoals dat het geen reet uitmaakt of je lening bent of niet :stuck_out_tongue:

In je ondergoed staan gebeurd wel wekelijks, maar dit gaat zo normaal worden dat je moet uitkijken dat je je kleren aandoet als je even naar de toilet wilt, omdat de rest van de school het niet zo normaal vind :grinning: Maar spieren en anatomische structuren worden op elkaar getekend en fysiotherapeutische vaardigheden op elkaar geoefend, dus het is wel nodig af en toe kleding uit te trekken!

Zelf heb ik geen ervaring met het versnelde traject, maar ik zou het niet aanraden. Je krijgt jaar 1 en 2 erg veel theorie en jaar 3 en 4 bestaat meer uit stages en onderzoeken en persoonlijk denk ik dat het zonde is als je de theorie sneller gaat doen, omdat de opleiding veel leuker wordt als je juist gaat voor meer verdieping ipv een sneller traject!

Hopelijk heb je hier wat aan, ik vind het in elk geval een onwijs leuke, sociale opleiding!!

Hoi!
Zelf heb ik 2 jaar de opleiding fysiotherapie gedaan en ben daarna gestopt. Ik kan je dus wel wat vertellen over de eerste 2 jaar, en weet hoe het 3e en 4e jaar eruit zit. Maar daar kan ik niet mijn ervaring over uitspreken.
Om te beginnen met ‘doe je iets met sport op deze opleiding’. Ja dat doe je, je hebt namelijk trainingsleer en je moet weten hoe je een oefenschema moet kunnen opstellen. Moet je hiervoor sportief zijn? Nee, dat hoeft niet, want je hoeft geen sportprestaties neer te zetten. Wel moet je anderen kunnen motiveren om te sporten, dus je moet wel wat met sport hebben. En dat je niet lening bent, maakt ook helemaal niks uit.
Wij hadden gemiddeld 4 uur per week praktijkles, en 1 uur massage. Dus dat ik 5 uur per week in je ondergoed staan. En ik geef toe, ik ben ontzettend onzeker over mijn lichaam, en had allemaal slanke meisjes in de klas. Ik vond het dus wel lastig, maar het went echt!! Je bent continu bezig. Enige wat de meiden uit mijn klas deden, was gepast ondergoed dragen. Geen string o.i.d. eigenlijk droegen we allemaal een zwarte oma boxer haha.
Ik ben gestopt, omdat ik op dat moment dacht dat het niet mijn passie was. Ik doe nu een andere studie, maar zit er hard over na te denken om hierna toch fysiotherapie af te maken. Omdat het steeds meer begint te kriebelen. Ik denk dat ik er destijds gewoon nog niet aan toe was. En nu heb ik mezelf beter leren kennen en merk ik wat mij interesseert. Ik droomde er altijd van om kinderfysiotherapeute te worden. Dus specialiseren richting de kinderen.
Ik heb geen ervaring met de versnelde opleiding, omdat toen ik begon dat nog niet bestond. Ik heb daarom ervoor gekozen om HAVO af te ronden met hoge cijfers i.p.v. VWO met 6jes. Wel weet ik dat het ontzettend veel theorie is, en het gaat vrij diep. Ik zal daarom kiezen om de gewone traject te doen!
Ik studeerde trouwens op de Hanze in groningen! Groningen is een ontzettend leuke studentenstad, altijd gezellig. En de school was prima. Ik zal er zo weer heen gaan.

Aah super bedankt voor jullie reacties! Heel leuk om te lezen hoe jullie de opleiding ervaren en het maakt me alleen maar enthousiaster! :upside_down_face: