♥ Opleiding en curus ernaast

Even een snelle schets van mijn situatie: Ik wil heel graag toegepaste psychologie gaan studeren, maar dit is helaas niet mogelijk doordat ik geen wiskunde heb gehad. Nou móet ik, vooral van mijzelf, dit jaar met een studie beginnen, maar ik wilde daarnaast ook graag een cursus van 3 maanden volgen om mijn wiskunde op te krikken om zó volgend jaar toch toegepaste psychologie te kunnen gaan doen. Ik dacht als ‘tijdelijke’ studie aan Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Nu vraag ik mij af of ik de situatie niet een beetje overschat: ik dacht namelijk dat MWD best een simpele opleiding is waarnaast ik heus nog wel een cursus kan volgen. Klopt dit?

Ook had ik nog twee andere vragen:

  • Is hier iemand die MWD doet? Zo ja: is deze opleiding moeilijk en hou je nog voldoende tijd over voor jezelf?
  • Heeft iemand ooit een cursus gevolgd om haar wiskunde (vooral statistiek) op te krikken? Zo ja, hoe was dit?

Bedoel je met tijdelijk dat je dan weer na een paar maanden stopt? Niet verstandig, krijg je gelijk een schuld. Is het niet mogelijk dat je bijv nubdie cursus gaat doen en begint in januari met opleiding? Of nu nog gewoon en in seotember beginnen?

^ Ja inderdaad dat dacht ik ook. Als je dit jaar er bij gaat studeren krijg je na vier jaar studeren toch die langstudeer boete van 3000 euro erbij? Dan kan je beter nu een jaar werken + die cursus doen.

ahw leticia, zoals de rest hier zegt is het echt een heel slecht idee om met een studie te starten als je een jaar later weer stopt. TENZIJ je met je propedeuse naar de universiteit wil, maar dat is bij jou niet de bedoeling he? kan je niet nu met die cursus beginnen… of in de zomer die doen?

Ik heb zelf op avond school gezeten, en daar zat ik bij mensen in de klas die HBO opleiding deden en daarnaast 1 vak omdat ze daar bijv een te laag cijfer voor hadden, of het vak helemaal niet gehad hebben. Volgens mij heb je dan alleen geen recht die tijd op stufi en ov, maar dat weet ik niet zeker. Maar zij konden dat prima combineren, 1 keer per week een blokuur 's avonds naar school, en HBO overdag.

Ik studeer zelf toegepaste psychologie en als jij hiervoor gewoon een opleiding hebt gedaan zoals mbo of havo zou je toegepaste psychologie gewoon moeten kunnen studeren. Ook hebben ze bij mij op school speciale wiskundecursussen waar je je dan voor op kunt geven (wel tegen betaling) om je wiskunde op te krikken. Ik studeer in Deventer aan het Saxion. Ik weet niet waar jij het wil gaan studeren, maar op het Saxion is het (vooralsnog) geen lotingsstudie.

Wat al meerdere mensen zeggen: ga niet studeren als je toch al weet dat je er weer mee gaat stoppen! Je krijgt (op het HBO) 4 jaar studiefinanciering, en dan is het toch behoorlijk zonde om dat nu op te gaan maken aan iets waar je helemaal niet in verder wil. En dat jaar wat je dan nu ‘verspilt’ aan de opleiding waar je weer mee stopt telt mee voor de langstudeerboete, dus als je met je nieuwe opleiding uitloopt kan je meteen 3000 euro gaan betalen.

Over zo’n cursus weet ik verder niets, ik zou er eens bij school (van toegepaste psychologie) naar informeren. Zijn vast meer mensen met dit ‘probleem’ (:

Kun je die cursus niet in de zomer doen?

Ik weet dat veel mensen op mijn opleiding ook nog een vak misten en die toen in de zomer hebben gevolgd en toen gewoon in September met de opleiding konden beginnen.
Informeer maar eens bij die psychologie-opleiding.

Volgens mij hebben veel scholen een cursus, ik zou even naar de school bellen als ik jouw was.