Opgezette klier in de hals

Ik heb al ongeveer twee jaar last van een lymfeklier in mijn hals die zo nu en dan zo groot als een walnoot wordt. Ik ben er al een paar keer mee naar de huisarts geweest en ik ben getest op pfeiffer, maar dat was het niet. Ze zeiden dat ik mij maar geen zorgen moest maken en dat het heel ‘normaal’ is. Maar ergens vertrouw ik dit niet en vind ik het niet normaal.
Wat kan het eventueel wel zijn? Of is er een andere oorzaak voor opgezette klieren behalve pfeiffer?

Geen idee, ik ben geen dokter. Ga anders gewoon langs en laat je anders testen op allergieën.

ik heb geen idee maar volgens mij is het niet ‘normaal’!
ik zou anders even een andere dokter ofzo gaan bezoeken en misschien wat hierboven gezegd word. testen op allergieën ^^

^Al gedaan, ik heb geen allergieën, behalve voor die geurdingen in huis die in het stopcontact zitten, maar daar krijg ik hele andere klachten van.

hm, ja miss kan je een andere dokter bezoeken.
Bij mijn eigen dokter was er volgens hem niks aan de hand.
Kwam ik bij een andere gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een operatie.
Niet voor jou probleem hoor (a)
maar miss kan het helpen.?

Gewoon naar het ziekenhuis gaan. Huisartsen hebben nog wel eens de neiging om je te snel weg te sturen. Ik had ook last van een bultje op m’n vinger. Ik kwam bij de huisarts en kreeg dit antwoord:‘Oo, dat is niets. Het komt waarschijnlijk van het schrijven.’

Maar ik bleef er last van houden en het bultje werd steeds groter. Nog een keer terug naar de huisarts. Weer zonder enige paniek terug naar huis gestuurd.

Toen de pijn nog erger was ik er klaar mee. Ik ben naar het ziekenhuis gegaan. Was het iets wat toch verwijderd moest worden.

Dus als je huisarts zegt dat er niets aan de hand is, maar jijzelf vertrouwd het niet. Gewoon even naar het ziekenhuis gaan, daar nemen ze je meestal al iets serieuzer.

^Kun je zonder verwijzingsbrief van de huisarts gewoon naar het ziekenhuis dan?

Probeer een anti biotica kuur.

ik had eens een keer lymfklierontsteking, en toen werd mn wang helemaal bol, toen zijn we naar de dokter geweest e, toen moest ik een week anti biotica 3x op een dag drinken, superranzig maar uiteindelijk is het wel weg gegaan .

Maar jij hebt wat anders, maar misschien heb je der wat aan x]

naar een andere dokter gaan inderdaad. Want het klinkt inderdaad niet goed.

Ik heb ook een opgezette klier in me hals, in het midden en dan boven ofzo. Soms is die groter dan anders, maar ik heb er niet echt last van ofzo, maar soms vind ik 'm best eng.

Ik zou langs een andere huisarts gaan.
Ik heb geen flauw idee of je zonder verwijzing naar el hospitale kan, ik heb het geluk dat mijn vader er werkt, heb geen afspraak nodig :stuck_out_tongue_winking_eye:
succes er mee!

ik had laatst met bio dat je als je te weinig brood eet een opgezette klier krijgt.
ik weet niet of dit nou de schild- of de lymfeklier was… volgens mij de schildklier.

Als jij je zorgen maakt over die klier (weet je zeker dat het een klier is?) moet je gewoon bij je huisarts aandringen, laat hem maar bewijzen dat het niets bijzonders is. Zelf heb ik op diezelfde plek (onder de kaakhoek) een tumor gehad, die voelde als een opgezette klier en af en toe ook groot en hard werd. Gelukkig werd ik door alle artsen (op de algemeen chirurg na) serieus genomen. Dus blijf aandringen, desnoods een second opinion bij een andere arts.

Ik heb dat ook wel eens.

Opgezette lymfklieren zijn meestal onschuldig.
Vaak als je wat grieperig bent, of verkouden bent, zwellen ze wat op.
Dat is niks om je zorgen over te maken.

Als je dat vaker hebt, ook als je je gewoon helemaal fit voelt, of niet verkouden of ziekjes bent, zou ik gewoon nogmaals naar de huisarts gaan.
En je daar in elk geval niet af laten schepen, en om verder onderzoek eisen!

Hm, ik heb dat nu ook, maar dat komt omdat ik een beetje ziek ben. Het duurt wel heel lang bij jou ;o Als je je echt zorgen maakt, zou ik gewoon terug gaan naar de huisarts.

Ik heb dat eigenlijk voortdurend, maar de huidspecialiste zei ook dat het waarschijnlijk niks is. Raar…

ik kwam even de site tegen. kan je zelf even kijken wat oorzaken kunnen zijn: klik hier

Ik heb dat ook. Is niets ernstigs hoor. Heb dit ook in het ziekenhuis voorgelegd. Heb het eigenlijk altijd.

Ik heb het ook, als sinds m’n geboorte, en telkens blijven de dokters maar weer zeggen dat er niks aan de hand is, terwijl ik er soms best wel last van heb.

Misschien is het een tumor?