Operatie

Hoi meiden,
ik ben op zoek naar meiden die (ooit) geopereerd zijn (of moete worden geopereerd), en die willen vertellen waaraan/waarom/hoe het was enz.
ben vooral op zoek naar mensen waarbij het om hun hart ging.
ik moet 20 oktober onder het mes en eerlijk waar ik schijt gewoon 20 kleuren in me broek. normaal kan ik best wat hebben maar om de een of andere reden ben ik hier niet normaal nerveus voor.
ervaringen zijn dus welkom :slightly_smiling_face:
xX

Ik heb alleen nog maar operaties aan mijn oren gehad, in totaal 3 en de 4e is voor de 27ste van november gepland.
Zelf ben ik ook best nerveus voor een operatie, maar van tevoren hebben ze natuurlijk al uitgebreid onderzoeken bij je gedaan en zijn de mensen gespecialiseert in hun vak. Deze gedachte stelt mij echt heel erg gerust, daarnaast steunen ouders, familie en vrienden me ook heel erg en vertellen ze dat alles goed komt.
Een hart operatie is natuurlijk wel weer heel anders, ik wens je veel succes toe!

ik ben tot nu toe alleen nog maar 1x geopereert aan mn pols, ze hebben bij mij dat bot in mn pols doorgezaagd 180 graden gedraait en een ijzeren plaat erop gezet donderdag ( 9 oktober) word ik weer geopereert en gaat die plaat eruit, maar ik was ook super bang voor de operatie ik was ook panies voor injectie naalden, maar daar ben ik nu helemaal vanaf!

je kan bij de anastesist ( geen idee hoe je t eigelijk typt) aangeven dat je bang bent ed, je krijgt van voor de operatie een valium tabletje en dat kalmeert je meestal wel.

volgende maand word ik weer geopereert aan mn amandelen…

maar chirurgen weten wat ze doen dus :slightly_smiling_face: maak je maar geen zorgen

ik ben wel 3x aan mn ogen geopereerd en 1 x bij mn oksel omdat daar een grote bult zat (ontsteking zo groot als een grote sinaasappel), maar nog nooit rond mijn hart oid.
Heel veel sterkte maar onthoud: die mensen hebben ervaring, ze weten wat ze doen.

Heeeei . <3’

alvast veel succes met de operatie :wink:.

ik ben 3x geopereerd.

ik ben geopereerd voor mijn keelamandelen toen ik een jaar of 9 was, en ben op 21 november 2006 en 5 july 2007 geopereerd aan een tumor in mijn nek. Zelf was ik ook bang dat er dingen mis zouden gaan e.d., maar ik wilde geneeskunde studeren, dus vond alles ook razend interessant. Ik was ook erg bang voor de anesthesie, omdat ik bij mijn keelamandelen zo’n kapje op kreeg, en dan voel je je gewoon wegzakken, maar jij zal wel via een infuus krijgen en daarmee is het veel fijner. Voor je tot 10 kan tellen ben je weg, in 1 klap.
ik weet niet of je van te voren al een nacht moet komen slapen, maar zo niet, eet dan thuis voor het slapen een banaan, en eventueel een slaappilletje (als je die hebt) Je kan beter uitgerust daar aan komen. Verder als je iets niet begrijpt, altijd om uitleg vragen, zodat jij weet waar je aan toe bent. En onthoudt idd dat mensen specialist zijn, die hebben daar 12 jaar minimaal voor geleerd en hebben zo’n operatie vaker uitgevoerd.

Waar ben je het meest bang voor? Waarom wordt je eigenlijk geopereerd? (als je niet openbaar wil vertellen, kan je me ook noten als je dat wilt)
iig veel succes!!

oh vind het niet erg als dat openbaar is hoor, is toch niks om je voor te schamen ofzo :slightly_smiling_face:
ik ben t meest bang voor de narcose, zeker na dat verhaal van zo’n mens die alles nog voelde omdat de spierverslappers wel hadde gewerkt maar de narcose niet haha :stuck_out_tongue:
ik heb (jaja nu komt het) av-nodale re-entry tachycardie (om het simpel te houden :p) een hartafwijking dus, ze gaan de av-knoop in me hart dichtbranden (die veroorzaakt bij mij hartritmestoornissen waarbij ik een pols van 250 heb en dus binnen een paar min. KO ben :p) branden ze teveel dicht dan zetten ze gelijk een pacemaker.
daar komt nog is bij dat ik maar voor de helft ‘‘weg’’ ben en voor de helft plaatselijk verdoofd word, maak alles dus half mee, want ze moeten t opwekken en dat kan niet als ik volledig slaap :stuck_out_tongue:

t gaat overigens via me liesslagader, hoef dus niet open bij me borst ofzo!! alleen als ze die pacemaker zette wel.

ben wel blij met jullie reacties, stelt me gerust!

Oi…
Klinkt als een erg serieuze operatie!
Heel veel succes en hopen dat alles meteen helemaal goed gaat!
:wave:

Nee gelukkig ik niet, maarja… sterkte he;)

oei! Nah ik weet wel een beetje wat het inhoudt, studeer geneeskunde :wink: Via je liesslagader is geen pretje, zeker niet als je er nog half bij bent. Ik heb trouwens ook een angiogram gehad, da’s een rontgenfoto van je bloedvaten en dan gaan ze ook met een slangetje door je liesslagader naar boven, maar ik was helemaal helder, alleen plaatselijke verdoving. Moest daarna vier uur lang doodstil helemaal plat liggen, en plassen op de po, zie dat maar eens voor mekaar te krijgen. Als ik jou was zou ik een katheter vragen.

En die narcose, dat gebeurt bijna nooit dat de narcose niet werkt, die kans is echt minimaal. Dus wees niet bang!
Nu nogmaals heeeeel veeel succes he! en niet te veel stressen :wink:

Hey, ik heb een half jaar op chirurgie gewerkt en nu op cardiologie. Inderdaad komt het eigenlijk niet meer voor dat de narcose niet goed werkt (ze kunnen al aan iemand merken dat de narcose te licht is, als iemand het zelf nog niet eens merkt).
In ieder geval wens ik je veel sterkte!

Ik ben 4 augustus geoppeereerd aan mijn been.
Mijne ene been ws korter dan me andere en door t ilizarov systeem zou t weer goed komen :slightly_smiling_face:

ik heb weken van te voren slecht geslapen, nachtmerries gehad dat het mis ging en mijn been eraf moest, de avond van t voren echt letterlyk heel t ziekenhuis wakker gekrijst omdat ik zo bang was, bang om wakker te woren, bang om pyn te voelen, en bang om niet meer wakker te worden.

gelukkig is alles goed gegaan, in t ziekenhuis blijft er heel je narcose iemand bij je, die zit echt letterlijk naast je en die houd je in de gaten, zodat je niet wakker kan worden of iets kan voelen… achteraf gezien viel alles mee.

ik moet waarschijnlijk binnen een paar maanden nog 2 keer onder het mes, maar j hoeft nergens bang voor t zijn, die mensen weten wt z doen:)

idd, en ze vragen ook van voel je dit nog voel je dat nog, enzo
om te kijken of ze narcose ook echt werkt.

ik wens je iig alvast heel erg veel succes!

Ik niet. Maar heel erg veel sterkte :slightly_smiling_face:

& misschien kan je bij de drogist ofzoiets kalmeerpillen ofzo kopen?

Ja, in me mond/kaak

Heel veel succes!

ben ondertussen ook weer geopereert, alles is goed gegaan, dus maak je maar niet druk, ze weten wat ze doen :slightly_smiling_face:

succes en beterschap!

Ik ben op mn 4e aan mn oren geopereerd, heb buisjes gekregen :stuck_out_tongue:

En op mn 11 kreeg ik een soort bult ter grootte van een ei, ze hebben er een stukje van afgesneden en naar t buitenland gestuurd, ze weten nu nog niet wat t was, ik heb gelukkig t bultje niet meer, want het zag er echt heel lelijk uit,

& vorig jaar hebben ze mijn blinde darm weggehaald, dat vond ik wel eng, ik moest een nacht in het ziekenhuis slapen, en die avond keek ik op SBS6 een programma over de meest bizarre operaties, en toen was er een vrouw die wakker werd tijdens de operatie :open_mouth:
ze voelde geen pijn maar ze voelde het wel gebeuren , ze kon niks zeggen en haar ogen niet openen echt zo WEIRD!
Supereng, die ochtend heb ik aan een arts gevraagd of dat wel eens in Nederland is gebeurt, hij zei gelukkig van niet, dat stelde me gerust

Mja, ik wens iedereen die nog onder t mes moet liggen veel Beterschap!

XX Ayse

ik ben 1 keer geopereerd aan mn neus&keel amandelen, 3 keer voor buisjes, en 1 keer omdat ik een lui oog had en dus scheel keek. ik weet nog dat ik dat kapje zo vreselijk vies vond die je dan op moest om in narcose te komen … en als ik daar aan denk dan weet ik nog precies hoe dat rook, maar ik had aardbijen geur ofzo, echt goor. maar die operaties waren allemaal rond groep 4/5, dus 5 jaar geleden ofzo … naja beterschap en succes!

Ik ben 1 keer geopereerd aan mijn ogen. Ik was 5, dus daar weet ik niet veel meer van behalve dat iedereen grappen maakte omdat ik daarna nog twee weken van die knalrode ogen had :stuck_out_tongue:

Sterkte, het valt uiteindelijk best mee :slightly_smiling_face:

in februarie geloof ik…
was mn alleereerste keer, moest naar de kaakchirurg… Het kon ook onder plaatselijke verdoving, maar dat ging ongeveer zo;
ik kwam daar [hyperventilerend aan het idee voor de 4 prikken…] ging in de stoel zitten, na al 2 uur gewaccht te hebben in de wachtkamer. Ik hyperventileren, kreeg amper lucht en moest een kwartier wachten. Die man ziet mij, loopt weer weg ( sukkel. :bored: ) en haalt een zuurstof masker… Unk. Toen heeft ie bsloten dat ie niet 2 uur wil opereren met een hyperventilerend kind… ( :ninja: ) En toen moest ik dus 1.5 jaar op de wachtlijst voor algehele narcose…

Nou, vanwege die prikkenfobie hebben ze me om me rustig te houden helemaal met rust gelaten. Ik kreeg van te voren geen infuus, omdat ze me een beetje rustig wilde houden, en kreeg een kapje. Terwijl ik sliep gingen ze een infuus aan leggen en opereren. Achteraf bleek dus dat als ze me onder plaatselijke verdoving hadden gedaan, ze te lang bezig waren geweest, en door de verdoving heen zouden gaan… En bedankt…

Ik vond het kapje en de narcose heel fijn, je ademt, hoort nog net; ‘Dag…slaap le-’
en word wakker. (in mijn geval kwijlend, maar goed XD)
Ik was niet misselijk niet ziek etc… Alleen had last van mn kaak, (gek met 12 hechtingen…)
je kan wel even informeren hoeveel last je hebt NA je narcose, van je hart dus… Want dat verschilt natuurlijk :j :slightly_smiling_face:

En mag je kiezen tussen kapje en prikje? Ik heb geen positieve berichten gehoord over dat ‘prikje’ maar dat kan ook aan mijn negatieviteit liggen (a)
succes!