Operatie bijholten

Hallo,
Ik krijg binnenkort een operatie aan mijn neusbijholten (omdat ik al een hele tijd last heb van voor- en bijholte ontsteking). Nou zie ik daar nogal tegen op. Ik vraag me af of er hier op gs meer meiden zijn die zo’n operatie hebben gehad. Het is vlak voor de kerstvakantie maar zou ik dan al weer wat kunnen doen? en doet het erg zeer daarna?
Ik krijg vast nog wel informatie van de kno-arts maar het duurt nog wel even tot ik daar weer heen moet.

iemand?

hee,
ik heb ook altijd last van mijn bijholtes, maar ik heb besloten niet zon operatie aan te gaan want het schijnt best lastig te zijn en daar heb ik vooral ivm studie echt geen tijd voor. Laat weten hoe het is gegaan want ik denk erover na het in de toekomst wel te doen! Sorry dat dit je helemaal niet helpt maar ik wens je heeel veel geluk toe! :grinning:

NOOIT DOEN!!! Mijn moeder heeftie gehad en ze heeft er nu nog steeds last van en is al 2 jaar geleden ofzo het helpt helemaal niet mijn tante en moeder hebben het gedaan maar het heeft echt totaal NIET geholpen…
ze willen mijn moeder nog een keer opereren want ze hebben niet alles weggehaalt zoals hun zeggen… maar mijn moeder wilt niet nog een keer die ellende aangaan,
Weet dat dit niet echt helpt… maar kan beter eerlijk zijn dan dat je straks ook met hetzelfde zit tot je dood bent

Ik heb er ervaring mee! Ik ben er 3 keer aan geopereerd, een keer daarvan speciaal waarbij artsen waren overgevlogen. Maar ik heb er ook nog anosmie e.d. bij. Het doet VRESELIJK veel pijn als je watten in je neus en holtes krijg en ze die daarna er fijn gaan uittrekken. Het is best een heftige operatie in ieder geval. Als je het doet smeek dan om verdoving als ze die watten weg gaan halen. Het probleem is, is dat ze in een regulier ziekenhuis niet alles weg kunnen halen omdat het veelte fragiel is in je neus. Plus ze hebben de kennis niet. Mijn neus is helemaal verpest van binnen door dat ze zonder kennis gingen boren en schrapen. Heb ook geen neus schot meer, mijn holtes zijn helemaal doorboord en ik heb er nog steeds enorm vaak last van. Zelf ben ik ook opgegeven in ieder geval bij verschillende ziekenhuizen en specialisten. Maar dan spreek je wel van een uiterste omdat je het waarschijnlijk niet zoals mij zal hebben gok ik zo.

wow, slechte ervaringen hier. De arts zij dat de operatie bij ongeveer 80-85% goed ging. Dus de kans dat het succesvol is is volgens hem wel groot. Maar nu begin ik toch wel te twijfelen of ik het wel zou doen. Maar zo kan het eigenlijk ook niet verder. Ik heb nu al vanaf juli last van elke dag hoofdpijn, verkouden en veel hoesten. En nu gaan ook mijn cijfers op school er steeds meer onder lijden.
Maar ik weet al wel dat ik als ik zo’n operatie ga doen dat ik als ze de watten eruit gaan halen verdoving krijg.

Jeetje wat komen mensen toch met rare verhalen!!!

4 Weken geleden ben ik zelf geopereerd aan mijn neustussenschot en bijholtes. Operatie is gewoon gebeurd onder narcose dus je voelt er niets van. Het is alleen een gek gevoel als je wakker wordt dat je met geen mogelijkheid door je neus kan ademen door de watten die erin zitten.

2 dagen laten mochten de watten verwijderd worden, dit is het enigste wat een beetje vervelend is. Doet niet overdreven pijn maar ik moet je wel zeggen dat je het goed voelt!! Een week later hebben ze bij mij de plastic plaatjes verwijderd, iedereen vertelde dat dit onwijs zeer zou doen, maar als je de watten eruit hebt laten halen voel je van die plastic plaatjes niets!!

Gezicht is wel een aantal weken gevoelig geweest met de kou maar is nu ook over.
Ikzelf heb er heel veel plezier van gehad doordat ik sinds lange tijd weer normaal kan adem halen door mijn neus. Zoals je leest bestaan er ook positieve verhalen over deze operatie en niet alleen negatieve!!

Mijn watten moesten er door mijn andere kwaaltjes 3 weken inzitten, dan zijn ze helemaal vast gegroeid. Maar als het maar twee dagen is, dan is het goed te overzien.

@LoesJeePoesjee Fijn dat het bij jou goed ging! Maar na hoeveel dagen kon ongeveer weer wat doen? (naar school en dat soort dingen) Ik heb dan wel kerstvakantie, maar ik hoop dat ik met kerst weer wat beter ben en nog wat kan doen. En nog even een vraagje (ik vraag wel veel :flushed: ) Maar zie je die watten enzo ook aan de buitenkant zegmaar?

@Trainspotting Bij mij moeten ze 1 week blijven zitten, dus dat gaat dan nog wel denk ik.

Ik ben 3 dagen nadat de watten zijn verwijderd weer naar school gegaan. Wel heel voorzichtig gedaan want het is dan nog heel gevoelig. Van de watten zie je niets, alleen dat je neus er ontzettend dik uitziet. Het kan zijn dat er een soort pleister onderuit komt maar dit is voor bloed en snot wat eruit moet komen.