operatie-assistente en anesthesiemedewerker

heey, ik moet binnenkort een sector keuze maken. ik zit op een school dat alleen economie bied , nou ben ik wel goed in economie maar mijn hartje licht toch echt bij zorg. en toen ik een beetje ging surfen op internet ontdekte ik dus banen die mij redelijk aanspraken namelijk: operatie-assistente en anesthesiemedewerker.
weten jullie daar wat van?
of volg jij deze opleiding of bent je het? zoja , hoe bevalt je het dan?
en waar heb je je opleiding gevolgd?

Ik doe de opleiding medisch hulpverlener, hiermee kan je ook de anesthesie kant op. dit is een HBO opleiding. Ik vind het zelf heel leuk en iteressant!:slight_smile:

maar je kan het ook intern in het ziekenhuis volgen, dan kan je na de havo gewoon soliciteren en kan je een opleidingsplek krijgen.

Ik had ook interesse in ok assistent en ben ook 2 dagen wezen meelopen.
Je moet bij veel ziekenhuizen profiel N&G of N&T hebben. En je meld je aan bij een ziekenhuis en volgt de opleiding intern dus zij betalen alles voor je op voorwaarde dat je daar dus wel blijft werken anders moet je terug betalen, als je het niet haalt of stopt ook. En bij mij was het zo dat je eerst theorie kreeg en daarna de ‘‘stage’’ zegmaar. Je krijgt ook meteen salaris.

Maar het werk zelf vond ik heel zwaar ik vond het super interessant hoor maar in de ok is de lucht heel anders en daarnaast moet je alleen maar staan wat ik ook zwaar vind. Ik heb dan 2 ok’s meegekeken die 2 uur duurde en 1 van 8 uur en die trok ik niet… Je mag eigenlijk ook niet naar de wc of drinken tussendoor, wat ik dan wel even mocht… maarja oplaatst werd ik gewoon licht in mn hoofd van die luchtdruk denk ik dus ben ik naar een kleinere gaan kijken.
Wel vond ik het super interessant kheb echt coole dingen gezien! En ik mocht dan ook helpen als omloop en praten met de leerling ok assistent die daar dus werd opgeleid en kon goed zien wat ze allemaal moest doen enz. En het is ook zo dat je alle ok’s leert en je daarna een specialisatie doet met een specialisme.

nee je hebt wel echt havo nodig met die profiele die ik zei, of mbo4 verpleegkunde als vooropleiding. Ook voor die anesthesie opleiding.
Per ziekenhuis is te vinden welke voorwaarde er nodig zijn. In mijn ziekenhuis zijn die profielen nodig maar een groter ziekenhuis als het AMC stond te springen om ok assistenten en maakte het niet uit.
Schijnt alleen dat je theorie dan lastiger is als je die vakken niet hebt gehad ofzo. Misschien eens informeren voor je bij een ziekenhuis in de buurt?

Een ex-klasgenoot van me doet dit. Zij vindt het vooral een hele heftige studie :’)

Maar het is idd een HBO-studie.
Die klasgenoot doet dit in Eindhoven.