Opengekrabde/geknepen puistjes

Hebben jullie tips wat je daar tegen kan doen?, vind die rode plekken namelijk verschikkelijk. en die korstachtigedingetjes.
en hoe je onderhuidse tegenkan gaan :slightly_smiling_face:?

Er niet aan krabben, Vaseline erop smeren snachts, dan krijg je geen littekens.

Dat wil ik ook weten!

Heb jijd aar ervaring mee? werkt het goed?

je moet niet aan puistjes krabben… heb je dat wel gedaan, dan kun je ze het beste gewoon laten zitten zodat je huid zich kan herstellen dus niet teveel zooi opsmeren… en je huid goed schoonhouden

Okee, nog meer tips:)?

calendula erop smeren, helpt tegen littekens en herstelt de huid. Vaseline is te vet lijkt mij… krijg je er weer een puistje? Maar ik heb vaseline nooit gebruikt dus misschien werkt het wel goed,

Als je een puistje hebt moet je het alleen uitknijpen als er een geel ‘kopje’ op zit of als hij heel erg gezwollen is.
Daarna moet je je huid gewoon laten herstellen.
Te vaak scrub gebruiken is niet goed dus maximaal een keer per dag is het beste omdat je huid er ook erg van uitdroogt, ookal staat het bij de gebruiksaanwijzing.
Je moet wel elke keer een créme op je huid smeren na het wassen of scrubben zodat het mooi soepel blijft.
Ik gebruik altijd een camouflagestick voor op mijn puistjes en een matterende poeder voor over de hele huid. Dat helpt heel goed en je krijgt er ook nog een mooie egale teint van.
Je moet 'savonds dan je gezicht wassen of scrubben anders verstoppen je porieën enorm.

xoxo

je moet echt niet(!!) je huid elke dag scrubben. echt maximaal 2 keer per week maar liefst maar 1 keer. (niet dat ik er veel van weet, maar dat hoor ik van iedereen) maar dat is dus net als dat je elke dat een masker ofzo zou nemen (denk ik)
XD

Waar kan je calendula krijgen? Ik heb ookzegmaar dat je onder de huid al een beetje pukkeltjes ziet komen en dan zijn dus mijn andere weg (bijv die nu rood zijn) en dan is het een paar weekjes niks en dan komen er ineens weer een stuk of 3/4 :wink: niet super veel, maar het is wel balen dat de rest gewoon mooi is en dan een paar rode lelijke vlekken zegmaar

Ja ik doe om de dag scrubben(of 2x in de week en ik gebruik reinigingsmelk en dag en nachtcrème ook doe ik 1x in de week een masker (van de hema )

kus

Ik scrub dan zachtjes mijn huid, want de huid is dan toch al kapot, maar kan ik dan wel zacht aan laten voelen. Vervolgens smeer ik er een nachtje Sudocrem op en tadaaa, de volgende dag al veel minder.

Is het goed omd an je gezicht te stomen danscrubben en dan een maskertje te doen? mijn moeder dacht namelijk van niet, maar weten jullie het misschien :slightly_smiling_face:?

calendula kan je bij drogist halen; kruidvat DA dat soort winkels en je hebt creme gel en zalf, je moet dan de creme nemen… die heb ik altijd en het is niet echt duur rond de 4 euro voor een tubetje

volgens mij is dat wel goed hoor! doe dat ook wel is…

Dankjewel! ik zal het proberen!dat doe ik normaal ook dus dacht van sal nu ook wel gewoon goed zijn toch? haha helpt dat?

Volgens mijn schoonheidsspecialiste is dat de goede volgorde!
Maar wel ongeveer 1 x per week dan…

Tegen die rode vlekken kun je biodermal litteken crème gebruiken, heb ik ook gedaan. Werkt echt super!
Verder gewoon je huid goed schoon houden.

Ik kneep ze ook wel eens open.
Maar toen ging ik naar schoonheidsspecialiste, hele behandeling enzo.
Nu vind ik het zonde om het open te krabben, want mn huid verbeterd zo al eenstuk.
Misschien een tip?

Dat is vettig, dus kan de huid niet luchten, waardoor de poriën weer verstopt raken, toch?

Dus gewoon laten zitten ookal zit er een geel kopje op?