Op zoek naar psychologiestudenten UvA

Haaaallo allemaal!
Ik ben op zoek naar iemand die psychologie studeert aan de UvA die wat ervaringen met mij wil delen/vragen wil beantwoorden.
Het zit namelijk zo dat ik van plan ben om aankomend studiejaar psychologie te gaan studeren aan de UvA, ik heb me al ingeschreven en ben al bezig met een cursus wiskunde etc. Nu hoorde ik afgelopen week dat het op de UU zo is dat je in je tweede jaar al een richting mag kiezen, en dus zelf je vakken mag gaan kiezen. Ik ben toen gaan kijken hoe dit bij de UvA zit en als ik de website moet geloven valt dit mij heel erg tegen.
Klopt het dat het tweede jaar vooral heel erg gericht is op onderzoek? Ik ben zelf het meeste geïnteresseerd in de richting van klinische psychologie/psychopathologie, en ik zag dat je je hier op de UU dus al in het tweede jaar in kan gaan verdiepen. Krijg je hier op de UvA wel mee te maken? Of echt pas als je je gaat specialiseren? En in hoeverre is er ruimte voor keuzevakken? Daarnaast vraag ik me een beetje af hoe je precies wordt voorbereid op het kiezen van een richting in het 3e jaar, als het tweede jaar alleen gericht is op onderzoek.

Het kan zijn dat ik er helemaal naast zit, maar daarom ben ik dus op zoek naar iemand die mij kan vertellen hoe het allemaal zit. Heel erg bedankt alvast! :slightly_smiling_face:)

==

Zoals ik op de website zie heb je 12 studiepunten te besteden aan keuzevakken. Je kan ook een minor doen.
Je volgt ongeveer drie vakken tegelijk in het eerste jaar en krijgt dus relatief veel studiepunten. Ik heb dat ook en vind dat een stuk fijner dan veel moeite steken in korte vakken.
http://studiegids.uva.nl/xmlpages/page/2016-2017/zoek-opleiding/opleiding/2540/183325
Dat is het studieprogramma van je derde jaar. En als ik kijk in de studiegids voor jaar 2 heb je daar ook wel ruimte voor wat keuzevakken.

Je wordt over het algemeen gewoon voorbereid, je moet je zelf meestal oriënteren maar ik kan altijd een afspraak maken met de studieadviseur(s) van de opleiding en dan wordt er gesproken over vakkeuze en het vervolg van mijn loopbaan.
Ik zou het belang van onderzoeksvaardigheden niet onderschatten, ik doe een opleiding die op mijn andere gewenste universiteit nu al bezig is met keuzevakken, maar ik moet verplicht een basis leggen. Dat vind ik wel heel fijn!