Oorpijn

Als ik naar buiten ga nadat ik heb gedoucht of gezwommen krijg ik altijd enorme oorpijn als ik eenmaal even buiten ben. Het is niet alleen wanneer ik mijn oren niet goed droog heb gemaakt. Ik krijg dan zo’n verschrikkelijke oorpijn dat ik de rest van de dag dit blijf houden met hoofdpijn erbij. Soms is het gewoon niet te vermijden dat je na het douchen naar buiten moet, dus echt voorkomen kan ik het niet.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn of waar het door komt? Ik hoef geen reacties dat ik een dokter moet bezoeken want dit ga ik ook doen. Vroeg me alleen af of er mensen waren die het ook hadden en eventueel weten waar het probleem zit.

misschien is het door de kou
mij horen doen dan ook pijn als ik op de fiets zit.

Misschien komt het door het warm/koud-verschil in een zwembad en douche of huis is het altijd warm en buiten is het meteen zo koud

Misschien komt er op een of andere manier toch water in je oren ofzo. Je ziet in het zwembad ook altijd mensen die oordopjes dragen, misschien moet jij dat ook gaan doen? En omdat het nu zo koud is bevriest dat een beetje, of wordt het gewoon heel koud.

douch dan ín de avond

Langs de dokter! Als je vaak zwemt/je oren vaak met veel water in contact komen (dus niet gewoon douchen, maar als er veel en vaak water in je oor komt met douchen) dan kun je een bepaald soort oorontsteking krijgen! Stond in mijn Mens&Natuurboek van school. :wink:

Oh, las net dat je dat al ging doen. :slightly_smiling_face: Sorry, niet goed gelezen. Voor nu kun je misschien zo’n oorspray kopen? Mijn neefje heeft heel vaak oorontsteking en die gebruikt dan altijd een oorspray. Succes en sterkte!

Thanks voor alle reacties. Ik zwem niet vaak dus daar zal het niet aan liggen. Ik heb het ook in de zomer, dus ook aan de kou zal het niet liggen. Ik vind het echt nogal mysterieus. En diegene die zei dat ik in de avond moest douchen, dat doe ik ook wel vaak maar het is gewoon lekker om 's ochtends te douchen. Fris je dag beginnen!

Oorontsteking denk ik. Heb ik vroeger ook gehad en toen moest ik van de dokter oordopjes gaan maken bij de oorspecialist. De laatste tijd heb ik geen last meer van pijn maar van jeuk, vreselijke jeuk. Ook dit komt net als de ooronsteking die ik heb gehad, door water. De oorspecialist zei dat ik het zwembad moest mijden omdat dat één grote broedplaats voor bacterien is. Aangezien ik graag zwem en ik eigenwijs ben, ga ik lekker toch. (en laat ik maar weer oordopjes maken) Van de dokter heb ik een oogdruppel gehad dat ik elke dag 3x in mijn oor moet doen. Ja een oogdruppel inderdaad, dit komt omdat de oordruppels die ik heb gehad veel te gemeen waren (azijn) en ik wondjes kreeg die vreselijk gingen prikken als ik de druppels indeed. (helpt opzich wel, maar ik heb er nog steeds soms last van) en vette watten! Eigenlijk moet ik tijdens het douchen vette watten in, zodat er geen shampoo enz in komt, maar dat is echt geen fijn gevoel! Watten met veel vaseline in je oor stoppen, iek. Maar wel slim natuurlijk…

pfff ben vanacht wakker geworden met een oorontsteking echt ZO kut.
ik heb dit zeker 1 a 2 keer in het jaar.
ik kan niks anders dan gewoon paracetamol slikken van 500mg en dan 2x.
maar het blijft kut.

Ik heb dat ook na het zwemmen! Bij mij hielp het om oordopjes te dragen tijdens het zwemmen. En achteraf een dikke sjaal/muts.