Ooglasering

Hallo lieve girlsceners!

Ik ben namelijk van plan om een ooglasering behandeling te nemen en ik vroeg me af of er ook meiden die hiermee ervaring hebben met een hoge sterkte.

Mijn redenen om te laseren is dat ik mijn harde lenzen vaak maar een paar uur kan dragen totdat mijn ogen geïrriteerd aan voelt

 • lenzen na een x minuten weer aanslag heb, ook al heb ik daarvoor een proteïne verwijderaar die ik bij mijn opticien koop
 • mijn make-up met de aanslag op moet doen waardoor ik mijn concealer niet gelijk verdeeld
 • mijn bril tijdens het sporten afzakt tot het puntje van mijn neus door de zweet bij de neusbrug of als ik plank en dan zweeft het zo irritant midden in de lucht voor je gezicht :’)
 • niet kan zwemmen met (harde)lenzen, bril (heb geen reserve), zonder hulpmiddelen op want dan ben ik echt blind.

Ik heb namelijk wat vragen voor degenen die een ooglaserbehandeling hebben gehad:

 • Wat was je sterkte en tot welk sterkte is het afgenomen?
 • Had je ook bijzondere afwijking aan je ogen vóórdat je je ogen habt gelaserd?
 • Waar hebben jullie het laten doen? (En locatie)
 • Welk methode heb je gehad? (Ik weet dat dit methode per persoon verschilt, maar ik vraag dit alvast zodat ik het niet na een tijd moet vragen) En waarom deze methode? (Eigen keuze/best geschikt volgens de specialist?)
 • Wat waren de kosten bij en hoe heb je dit gefinancieerd? (? Eigen geld/ouders)
 • Had je complicaties?
 • Na hoeveel tijd kon je ‘veilig’ auto rijden met je ogen?/ Had je last van je ogen tijdens je rijlessen? Ik twijfel of ik nou eerst rijlessen moet nemen of mijn ogen moet gaan laseren.

Mijn ogen zijn namelijk -9 en -8,25 en draag al 10 jaren een bril. Ik ben momenteel zeventien en word over een paar dagen 18. Ik heb bij CZdirect een verzekering(aanvullend CZdirect extra) afgesloten mocht je dit ook toevallig hebben zodat ik ongeveer weet of CZdirect dit ook voor mij kan verzekeren.

Ik heb ook hele slechte ogne ( -8 en -7,5 ) maar ik ben nog niet uitgegroeid, ik ben pas 13. Maar ik geloof dat jij een lensimplantatie moet doen, dit heeft mijn vader ook gehad met zijn slechte ogen. Ik weet het niet zeker hoor, maar ik denk dat onze ogen te slecht zijn voor laseren :wink:

Ik heb geen ervaring met ooglaseren, maar wel een tip voor je bril tijdens het sporten (als je toch niet je ogen laat laseren). Je hebt namelijk speciale dingetjes die je om de pootjes van je bril kan doen waarmee je je bril echt om je oor heen kunt klemmen. Niet pijnlijk en dan blijft je bril goed zitten! :smiley:

^ dankjewel voor het reageren meiden! Ik zal even afwachten en kijken wat voor mogelijkheden in heb voor in de toekomst. Over dat je ogen de laatste twee jaren een stabiele sterkte moet hebben klopt ja.

Nou succes alvast! Ik kan niet wachten tot ik dat ook eindelijk kan 🙆🏽

Ik zou afwachten, het is het beste als je ogen helemaal volgroeid zijn. Want ze blijven zich sws ontwikkelen tot je 23e dus is het zonde dat je laser doet en dan toch weer achteruit gaan. Mijn broer heeft dit ook gedaan en dit is wat hij mij wijs maakte

Ik wilde ook altijd mijn ogen laten laseren, maar nadat ik een paar resultaten heb gezien in mijn omgeving hoeft het voor mij niet echt meer.
Twee kennissen hebben na hun ooglaserbehandeling permanent droge ogen gekregen, waardoor ze nu constant moeten druppelen en het oog constant geïrriteerd is. Bij mijn studiegenootje is het resultaat wel goed, maar heeft ze enorm veel gedoe gehad tijdens het proces. Er was iets fout gegaan waardoor ze een paar maanden niet zonder zonnebril en oogdruppels kon, omdat ze anders verging van de hoofdpijn.

Ik wil je niet afschrikken, als jouw keuze vast staat en je zeker weet dat je het wilt, moet je het vooral doen, maar lees je wel goed in wat betreft de risico’s. Met laseren maak je namelijk wel een permanente beschadiging in je gezonde ogen. Houd er ook rekening mee dat het effect ook niet blijvend is, over tien jaar zul je hoogstwaarschijnlijk weer aan de bril moeten.

Uiteraard ben ik geen arts, dus verbeter me alsjeblieft als ik het ergens fout heb, wat ik vertel zijn enkel ervaringen.

Hoi! Ik heb het zo’n 6 jaar geleden laten doen.
Om je vragen te beantwoorden:

 1. Ik had -7,50 en -8,00. Nu heb ik niks meer.
 2. Nee ik had niks.
 3. Lasik centrum in Boxtel
 4. Lasik. Ze testen je ogen van te voren en de chirurg bepaald welke methode geschikt is voor jouw ogen.
 5. Ik heb zelf jarenlang gespaard om alles te kunnen betalen. Dit kon toentertijd nog niet met een zorgverzekering. Volgens mij was ik iets van 2.500/3.000 euro kwijt in totaal. Inclusief klein onderzoek, groot onderzoek, nazorg, eventuele extra behandeling, controles en medicijnen.
 6. Geen complicaties gehad i.v.m. genezing hoornvlies en ontstekingen. Wel hebben ze later één oog bij moet laseren omdat ik daar nog slecht mee zag.
 7. De eerste 2 dagen mag je geen kleine letters lezen. Televisie kijken, zowel daglicht doet pijn aan je ogen vanwege het felle licht. Hier kan je nog wel een tijdje last van hebben. Had ik ook. De eerste paar dagen heb ik een zonnebril op gehad vanwege het licht. Ik had toen mijn rijbewijs al, maar kan me niet herinneren hoe dat toen is verlopen.

Mocht je nog meer interesse hebben kan je altijd een berichtje sturen. Ook heb ik ooit een blogpost geschreven over mijn behandeling. (Totaal geen reclame want ik doe toch niets meer met mijn blog) http://www.nailsbystephanie.nl/2013/11/je-ogen-laten-laseren-via-lasik-methode.html

Hartstikke bedankt voor het reageren meiden!

Ik kijk wel verder voor meerdere informatie zodat ik een beslissing kan nemen. Ik post misschien in de toekomst een update als ik het toch overweeg om mijn ogen te laten laseren :slightly_smiling_face:

Laser pas als je ogen niet meer achteruit gaan, niet afhankelijk van leeftijd.

Houd ook rekening met het moment. Er is een behandeling waarbij je de volgende dag weer alles kan doen, maar die kost je het meest en zijn niet voor alle ogen mogelijk. De andere vormen hebben een langere hersteltijd van ongeveer een week of twee tot een maand. Je moet dan een zonnebril dragen, ook binnen. En ja, je bent blij als je dat ding op hebt. Zonder die zonnebril doet het echt pijn aan je ogen. Je herkent het vast wel, vanuit een donkere kamer ineens het zonlicht inlopen maar dan dat gevoel voor een paar weken … Afhankelijk van je behandeling kan het zijn dat je de zonnebril een paar dagen moet dragen of twee weken.
Een tip dus: doe het in de winter!

Houd er rekening mee dat je niet alles kan doen. Ik was de eerste drie dagen best wel blind voor mijn gevoel - ik wilde het liefst mijn ogen dichthouden. De eerste dag heb ik dan ook overdag in bed gelegen en ging 's avonds als het donker was er pas uit. Na die drie dagen ging het allemaal heel snel goed.
Schermen zoals tv, telefoons, pc enz mag allemaal niet. En dat wil je ook niet haha. Geef je ogen echt de rust.

Je moet kunnen druppelen. Dit moet regelmatig en is echt heel belangrijk. Zorg ervoor dat je dit kan doen als het nodig is. Het druppelen duurde in elk geval bij mij het langst. Ik moest dat enkele maanden doen en op een gegeven moment afbouwen. Ik denk dat het afbouwen belangrijk was om te zorgen dat je geen droge ogen kreeg.

Het zijn geen tovenaartjes. Helaas heb ik het probleem minder goed te zien als het donker is. Op bewolkte dagen of in de winter ben ik dan benauwd en bang dat mijn ogen achteruit zijn gegaan. Ze worden dan aanzienlijk slechter, alsof ik -0,50 heb of meer. Maar als de zon ineens gaat schijnen zie ik mijn ogen gewoon bijstellen en zie ik haarscherp. Zo raar! Maar ze kunnen dus niet alles herstellen.