Onzekerheid gebit...

Heey! Ik heb daarnet een ander forum geplaatst maar ik heb nog een paar dingetjes waar ik mee zit.
Ik heb van nature geen mooi gebit. Het is gelig, scheef en ik heb een overbeet die naar midden geduwt is…
Gelukkig krijg ik snel een beugel maar ze weten niet of dit gaat werken.
Ik durf bijna niet te lachen met mijn mond open omdat ik me zo schaam, iedereen heeft van die mooie tanden. Sommige hebben geen hele rechte tanden maar wel wit enzo…

Heeft een van jullie hier ook last van en wat kan ik aan me onzekerheid doen?

Xxx

Ik had dit vroeger echt heel erg. Ik lachte nooit met tanden en deed altijd mijn hand ervoor. De mijne stond niet eens echt scheef, het was bij mij de kleur waar ik zo onzeker van werd.

De waarheid is, zo erg wordt er niet op gelet. Het is echt niet zo interessant hoe het gebit van de ander eruit ziet. En je krijgt al een beugel dus waarschijnlijk gaat het er een stuk beter uitzien (zelfs al wordt het niet helemaal verholpen, het gaat echt wel de goede kant op).
Probeer je er zo min mogelijk zorgen over te maken. Mensen gaan je echt niet haten of bekritiseren om je tanden, zeker niet als je bezig bent met er iets aan doen. Geen zorgen :slightly_smiling_face:

Ik heb precies hetzelfde, terwijl ik al 3 jaar een beugel gehad heb.
Heeft schijnbaar niet gewerkt en ik wilde de nachtbeugel niet in.

onthou dit!!!
NA de beugel, vraag om een draadje achter je tanden. dan blijven ze recht.

en verder… dont worry. komt wel goed.

Had jij geen spalkje gekregen dan?

Heb ik de eerste keer ook niet gehad waardoor ik op m’n 21e weer met een beugel liep.
Anyway, mijn gebit is ook rampzalig en zit momenteel vol gaten. Ondertussen ben ik al 12 jaar bezig en heb ik tig tandartsen, ortho’s en kaakchirurgen gezien. Als ik volgend jaar terug kom uit het buitenland gaan ze de laatste stap doen en dan ben ik klaar op mijn 25e. Je gaat echt wel een mooi gebit krijgen, maar daar is heel veel geduld voor nodig. Waar sommige na 1.5 jaar klaar zijn met een beugel en een mooi gebit hebben, hebben anderen daar jaren voor nodig.

Ik had vroeger ook hele scheve tanden (ze zijn wel wit btw), maar ik leek wel een konijn. Mn voortanden stonden veel verder naar voren dan de rest en ook mis ik 3 kiezen. Drama! Durfde nooit te lachen. Ik heb een beugel gehad, wel 6 jaar, en het klinkt heel lang maar ik zou het zo weer doen! Het ziet er bij mij nu echt heel goed uit!

Dus wees gerust! Ik denk echt dat het bij jou er ook al een stuk mooier zal zijn nadat je een beugel hebt gehad. En verder, het valt veel meer op als je achter je hand lacht dan wanneer je gewoon breeduit lacht :wink:

Tegenwoordig kunnen tandartsen en andere specialisten je echt wel een mooi gebit geven. Het kost wel tijd natuurlijk maar dan heb je ook wat. Al snap ik je onzekerheid wel hoor.

Jup, ik ken het haha. Gelukkig kreeg ik een beugel, ik heb nog wel een overbeet maar dat is niet te zien natuurlijk. Voor de rest staan mijn tanden helemaal recht.

Ik denk dat het bij jou ook wel goed komt hoor, ik ken geen niet succesverhalen met beugels, bij iedereen komt het weer mooi te staan. Gewoon twee spalkjes nemen nadat de beugel eruit is, en misschien ook een nachtbeugel. Dan weet je 100% zeker dat alles mooi blijft staan.

Als je beugel eruit is kan je er misschien aan gaan denken om je tanden te laten bleken. Dit heb ik zelf ook gedaan, en nu durf ik eindelijk weer te lachen.