Onzeker...

Hallo,
ik ben een meisje van 14 jaar en ik voel me heel erg onzeker…
Ik voel mezelf super dik, en ik heb veel te grote borste voor mijn leeftijd. In vergelijking heb ik echt gigantische borsten en dat is erg ongemakkelijk… Ik voel me ook altijd minderwaardig en iks ta super lelijk op fotos altijd!
Ik heb al een paar opmerkingen gekregen die me erg kwetsten…
Tips of herkenning?

Awh, dat is echt rot voor je. Als eerst; je bent goed zoals je bent! Ik vind vollere mensen juist mooi, ik wil ook zo zijn, maar goed, daar gaat het nu niet om. Ga eens naar een leuke kledingwinkel en laat je adviseren over kleding die bij jouw figuur past, of ga naar een schoonheidsspecialiste en laat je opmaken. Dit doet al heel wat voor je zelfvertrouwen en ga je zo ook lekkerder in je vel zitten. =) Je bent best onzeker, dus misschien kun je ook wat aan je houding doen: rechtop lopen bijvoorbeeld en doen ALSOF je zelfverzekerd bent, dat helpt dus voor je zelfvertrouwen.

Wat de foto’s betreft: probeer mensen die de foto’s te maken te vermijden als je het écht niet wil, of laat dat duidelijk merken.
Ook kan je als je dan toch merkt dat je op de foto wordt gezet, van te voren kijken op welke kant je het beste gefotografeerd kan worden. Kijk in de spiegel en kijk welke kant van je gezicht je het mooiste vind, en laat je zo op de foto zetten. Dat helpt meestal ook wel!

Herkenning! Ik ben nu niet meer onzeker maar toen ik in mijn pubertijd zat (13-15) was ik ook héél onzeker. Toen ik veertien was had ik cup D wat ik ook vreselijk vond. Ook had ik er veel last van tijdens het gymmen enzovoort. Nu ben ik daar helemaal niet meer onzeker over. Vaak zeggen meiden juist tegen me dat ze jaloers zijn en graag grotere borsten zouden willen! Ook veel jongens vinden het juist leuk…

Ook zijn er genoeg mensen die zichzelf niet mooi vinden op foto’s. Vooral op jou leeftijd is het heel normaal om niet tevreden te zijn met jezelf! Maar je groeit nog en je lichaam is zich nog aan het ontwikkelen dus er veranderd nog een heleboel!
Trek je vooral niets aan van lullige dingen die andere zeggen. Vaak wordt het gezegd uit jaloezie! Je moet zulk soort opmerkingen lekker negeren hoe lastig dat ook is.

Dankje om te reageren :slightly_smiling_face:
Ik heb ook wel kleren die mooi en in zijn maar die zijn niet mooi bij mij door mijn cup…

:blush: eeh, dankjewel? Ik ben 13,5 jaar en heb nog niks…

Wat is dat nou voor een reactie? Way to go om meisjes onzeker te maken

nou, ik ben bijna 15 en heb een cup b, vind ik wel genoeg hoor, ikzelf zou niet veel groter willen dan C…
ik was er juist onzeker over dat ik weinig had, maar ik heb me erbij neergelegd, dus die reactie van meiden die er een moord voor zou willen doen slaat nergens op.

OT:

Je bent mooi zoals je bent, maar mocht je toch iets willen afvallen zijn er hele goede topics bij food&sport die je kunnen helpen, maar het belangrijkste is dat je ontbijt, luncht en avondeet en ook gezond eet. Tussendoor niet teveel snoepen :slightly_smiling_face:. Soms wil het ook bijtrekken wanneer je ouder wordt, want dan kun je ook nog de lengte in schieten.

Over je borsten: De een heeft al vroeg veel en bij de ander komt het pas veel later en bij de ander blijft het weinig. Is allemaal helemaal niet erg en gewoon heel natuurlijk. Ze hebben gewoon nog geen biologie gehad. Niks van proberen aan te trekken.

Over de foto’s: Probeer in de spiegel te oefenen! Kijk wat je leukste lach is, wat je goede kant is en vaak is iets omhoog kijken ook goed. Bedenk waar je je handen laat en hoe je je benen mooi neerzet. Wanneer je wat poses voor de spiegel hebt geoefend kun je een camera erbij pakken. Maak dan wat foto’s van jezelf. Wie weet heeft een vriendin ook wel tips voor je en kun je middagje organiseren waarbij je ook gewoon hele gekke foto;s gaat maken! Dan raak je er ook meer gewend aan :slightly_smiling_face:

Nee, maar de andere meisjes die nu wat ‘weinig’ hebben maak je er wel onzeker mee. En omdat ze veel heeft mag ze niet klagen, omdat andere het wel graag zouden willen? Vind ik ook raar. Is net als klagen over teveel aandacht van jongens, maar je niet zou mogen klagen, omdat anderen geen aandacht krijgen van jongens en het wel zouden willen. Slaat toch ook nergens op?