Onzeker over borsten.

Hey!
Ik ben nu 14 jaar en super onzeker over mijn borsten.
Ik heb cupmaat C maar dat is het probleem niet… Ik heb erge punttieten en best grote tepels. Het ziet er niet uit !!! Dan heb ik her en der ook nog wat aders maar dat komt omdat ze nu te hard groeien. Nu heb ik nu een vriend en ik lag laats boven op hem zonder shirt. Maar toen hij mn bh uit wou doen werd ik helemaal gek. Ik durf me niet bloot te vertonen en denk ook niet dat er meer mensen zijn met dit. Mijn Moeder zegt dat er wel meer meisjes met dit zijn. En ook dat het ander eruit gaan zien als ze zijn vergroeid. Maar ik kan nu toch niet tot ik 16 ben mn vriend niks laten zien. Want dit is echt serieus. Ik zit er dus nogal mee en vroeg me af of iemand tips had of iets anders,

Liefs,

M. :kissing_heart:

Geloof me, je hoeft je echt geen zorgen te maken. Je vriend hoort je te accepteren als je bent en geef gewoon aan bij hem dat je onzeker bent erover, dan zal hij je wel gerust stellen. Niet alle borsten zien er uit zoals in de pornovideos en dat moeten jongens ook inzien.

Ik denk dat je je er zeker niet voor hoeft te schamen! Je borsten hebben gewoon zo’n vorm en daar kan je weinig aan doen. Alle borsten zijn anders en je zit nog in de groei, dus je moeder heeft gelijk, ze zullen er anders uitzien als ze zijn vergroeid. Waarschijnlijk valt het je vriend niet eens op, dus ik zou me er niet druk om maken.

Maak je inderdaad geen zorgen. Alle borsten zijn uniek en anders. En er is niets geks aan jouw borsten! Ik ben in mijn jonge jaren ook een tijd onzeker geweest over mijn borsten, omdat er een bepaald beeld bestaat over de ‘perfecte’ borsten. Maar geloof me, de perfecte borsten bestaan niet. Sterker nog, alle borsten zijn mooi! En als je vriend je niet accepteert vanwege je borsten dan is het geen goede jongen. Overigens denk ik dat elke jongen gelukkig is met elk soort borsten.

Erg lief van jullie allemaal!
Doet me serieus goed. Maar het erge is, mijn broer moest er ook al een keer om lachen.
Dus het is serieus anders. En het was niet echt uitlachen maar gij vond ze ook niet mooi.
Dusja… Ze moeten wel lelijk en anders zijn …

Geloof me, je vriend zal ze mooi vinden. Als hij er echt een vervelende opmerking over zou gaan maken, zou ik er eens over nadenken of je wel met de goede persoon bent :wink:

Maar maak je in ieder geval geen zorgen over hoe ze eruit zien, ze zijn anders bij iedereen!

elke borsten zijn anders maar je moet je zeker niet schamen ervoor. ik ken ook genoeg meiden met punttieten maar daar is toch in principe niks mis mee? Wees blij met jezelf want ieder persoon is uniek

Dat is je broer, die schrok zich waarschijnlijk dood dat hij de borsten van zijn zusje zag en probeerde zijn verlegenheid weg te lachen. ZOu ik mij echt niet druk om maken

Hmm jaa oke, en mn moeder vind ze er ook nirmaal uit zien. Ik blijf ze niet mooi vinden maarja ik kijk wel hoe hij zou reageren als hij ze ziet en misschien dat ik er gewoon iets aan ga laten doen.

Dat mag wel pas als je borsten en jij uitgegroeid zijn, dat zal pas rond je 20ste zijn. Als je dan nog niet tevreden bent en echt onzeker dan kun je er inderdaad iets aan doen. Maar geloof me, die onzekerheid slijt over de jaren. Ik heb het zelf gehad, dat ik dacht dat ik geen mooie borsten had. Maar ik hoor nu alleen maar dat jongens blij zijn met alle soorten borsten. :slight_smile:

Hmm jaa oke, en mn moeder vind ze er ook nirmaal uit zien. Ik blijf ze niet mooi vinden maarja ik kijk wel hoe hij zou reageren als hij ze ziet en misschien dat ik er gewoon iets aan ga laten doen.

Ik hard vroeger ook een beetje puntborsten en vond ze lelijk. Dan keek ik naar borsten van andere volwassen vrouwen op internet of in een blad en dan dacht ik, ‘de mijne zijn net zo groot maar die van hen ‘hangen’ mooi en die van mij zitten zo raar’. Na die tijd zijn ze nog meer gegroeid en dan komen ze vanzelf mooi te zitten/hangen en veranderd dat puntige. Dat ze nu zo ‘puntig’ zijn komt omdat je nog groeit meid, niks om je druk om te maken.

Daarnaast kun je misschien later in het half-donker een keer proberen je BH uit te doen voor hem als jullie daar allebei aan toe zijn, dan voel je je misschien wat zekerder omdat je niet alles ziet. Maar grote kans dat tegen die tijd alles ‘normaal’ is geworden bij je borsten :slightly_smiling_face:

Heel erg bedankt !
Dit helpt me serieus.
Ik weet niet op welke leeftijd het bij jou weg ging? Als je dat wilt delen zou dat fijn zijn :wink:

En ik denk want we hadden afgesproken om een keer in n tentje in de zomer vakantie bij hem in zon weinland achtig iets te slapen. Dat ik het dan wel durf.

Iedereen is anders inderdaad. Jij bent hoe jij bent, een ander iemand heeft weer wat anders wat diegene niet mooi aan zichzelf vind. Vaak vind een ander het wel mooi, maar blijf vooral jezelf.
Het komt echt goed, en misschien ben je er nog niet klaar voor? Als je er echt klaar voor bent dan weet je dat het hem niks uitmaakt en dan komt dat echt vanzelf wel een keer. Het maakt niet uit hoelang je wacht. Hij moet jou accepteren zoals jij bent.

Jaa dat klopt ! Iedereen is zoals hij is en ik zou t niet kunnen veranderen.
Maar ik ben bang dat hij er wel op afknapt want hij is 16 en heeft nu echt wel n aantal borsten gezien denk ik …

Meid maak je niet druk, alsof je vriend dat iets zal uit maken! Je kiest je vriendin niet om haar borsten :slightly_smiling_face:. Komt goed, en zo erg als je zelf denkt zal het vast niet zijn.

Er is een algemeen borstentopic, daar kan je dit ook kwijt. En eh, alle borsten zijn normaal :slightly_smiling_face: er is niet zoals als rare borsten.