Onwijs groot acne probleem door Odorex Extra Dry

Hey
Ik heb ongeveer één week geleden Odorex Extra Dry gekocht door het feit dat ik onwijs veel zweet onder mijn oksels. Ik heb 't 2 dagen achter elkaar na het douchen aangebracht op mijn oksels en pas één dag later het er vanaf gehaald. Het spul werkt echt, ik zweet er niet meer van maar nu heb ik dus een groter probleem! Doordat ik niet meer ben gaan zweten onder mijn oksels, ben ik gaan zweten op mijn gezicht bij de poriën bij mijn neus. Hierdoor heb ik echt een onwijs grote breakout op dit moment, en het blijft maar komen en erger worden. Ik heb een heleboel puisten, vooral op mijn rechterwang bij mijn poriën, en op mijn kin. Ik heb nooit te maken gehad met puisten, en is dit ook de eerste keer dat ik zoiets meemaak en het maakt me zo ongelofelijk depressief! Ik weet niet zo goed wat ik moet doen.
Mijn vragen aan jullie: weet iemand hoelang 't duurt voordat Odorex uitgewerkt is en ik weer normaal onder mijn oksels zal zweten?
Is het zo dat als ik weer onder mijn oksels zweet, dat ik dan niet meer door de porieën op mijn gezicht zweet, en dat die puisten dan weg zullen gaan?
Help me s.v.p :frowning:

Je stelt je een beetje aan door je meteen ‘depressief’ te voelen, maar oké. In ieder geval, het kan goed met elkaar te maken hebben dat je doordat je Odorex gebruikt op een andere plek (in jouw geval je gezicht) meer gaat zweten. Je sluit de zweetkliertjes in je oksels eigenlijk af door Odorex te gebruiken. Het werkt maximaal een aantal dagen, dus bekijk daarna gewoon of het zweten in je gezicht minder wordt.

Hey, erg bedankt dat je reageert :slightly_smiling_face:
Het is nu zo’n 3 weken geleden en ik kan niet echt zeggen dat de puisten weg zijn. Ik merk nu dat de poriën bij mijn neus groter zijn geworden, terwijl ze dat nooit zijn geweest. Heel jammer vind ik dit.
Ik begrijp heel goed dat dit aanstellerig overkomt haha, ik heb een paniekstoornis en kan me onwijs veel zorgen maken om dingen, wat er vervolgens dom uitziet. Maar dat is het punt ook, want ik zie het heel anders… Maar ik begrijp je…
Ik gebruik nu al een paar dagen de deodorant van Odorex, niet meer de depper, weet je toevallig ook of de deodorant ook je zweetklieren afsluit? Dan leg ik hem gelijk weg, want ik dacht dat hij alleen de geur neutraliseerde?
Ik weet niet echt precies wat ik zou kunnen doen, want ik heb het idee dat het met de dag erger wordt, zeker nu het me is opgevallen dat mijn poriën groter worden.
Maar heel erg bedankt voor je reactie! =)

Hoi Latina,

Ik heb ook last van overmatig zweten, maar helaas is er geen oplossing voor met huis, tuin en keukenmiddeltjes (wat ik heb ontdekt). Ik heb zelf botox laten inspuiten en hierdoor is het zweten gestopt. Uiteraard moet het zweet wel ergens anders eruit, maar ik merk niet dat ik op andere plekken meer zweet, zoals bij jou. Voordat ik mijn behandeling begon gebruikte ik de deodorantstick (geen roller of spuit) van Dove en dit werkte ook wel aardig. Het was de anti witte strepen geloof ik… Misschien dat je deze eens kunt proberen?

Wat betreft je puistjes, dit is echt super vervelend! Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit alleen maar komt door het zweten (zal wel iets meehelpen), maar het kan ook komen door voeding of misschien een nieuw huidverzorgingsproduct?? Ik weet niet hoe oud je bent, maar je zou ook eens een peeling kunnen proberen. Dit doen ze vaak bij cosmetische klinieken, huidtherapeuten en ook sommige schoonheidsspecialisten. Deze behandelingen worden ook vaak vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Succes!!

Ik heb ook zulk soort spul gebruikt omdat ik altijd zweetplekken onder m’n oksels had en dat niet fijn vond. Bij mij werkte het ook en ik zweette niet meer maar volgens mij is dat spul echt alleen maar troep. Ik werd er zelfs even niet ongesteld door. M’n hormonen sloegen helemaal optilt. Ik zou je aanraden om het dus echt niet meer te gebruiken, ook de deo. Ik heb het ook nooit meer aangeraakt.

Ik heb een tester ontvangen hiervan en geprobeerd maar ben er ook niet echt over te spreken… Het werkte inderdaad heel goed tegen het zweten, je hebt nergens meer last van maar mijn huid droogde totaal uit. Ik kreeg verder geen pukkels maar als je niet normaal kunt zweten kan dat denk ik best andere problemen opleveren. Ik ben in ieder geval weer overgestapt op mijn Sanex rollers.

Ik ben dit topic tijdens het Googelen na het gebruik van de Odorex Extra Dry tegengekomen. Ik heb maar meteen een account aangemaakt! Ik moet zeggen, deze deo doet wat ie zegt…maar ook ik kreeg last van pijnlijke plekken onder mijn oksels. Ik heb hem dus ook maar meteen weggegooid, maar ik wil wel nog steeds van mijn zweet af! @daniek, Dat botoxen,werkt dat?, is het duur? waar heb je dat laten doen? Ik vind botox best eng en plastic klinken, maar zal het wel overwegen als het echt werkt

Hi Jorinde. Ik weet niet waar je woont, maar er zijn echt super veel klinieken en soms schoonheidsspecialisten die deze behandeling uitvoeren. Ik woon zelf in Haarlem en ben bij Kliniek Bloemingdael geweest. Ik ben zelf ook niet de grootste fan van botox hoor maar ik wilde gewoon heel graag van mijn gezweet af. Het werkt als volgt: botox blokkeert de zenuwen die ervoor zorgen dat je zweet. Je krijgt een paar prikjes (niet super pijnlijk) en je zweet vervolgens een half jaar niet meer (erna moet je het herhalen). Ik was in totaal €600 kwijt.

Ik heb zelf ook last van overmatig zweet en ben via de huisarts doorgestuurd naar de dermatoloog. Hier heb ik elk half jaar een afspraak om botox in mijn oksels te laten spuiten. Bij mij wordt het vergoed door de zorgverzekering, maar dit hangt ook per zorgverzekering ervan af.

En voor de poriën op je gezicht zou ik zeggen behandel het met een milde scrub. En zorg ervoor dat als je je doucht met warm water je na spoel met koud water hierdoor sluiten je poriën.

Hier raak ik verbaasd door, want sinds de dag dat ik Odorex Extra Dry heb gebruikt, slaan mijn hormonen ook al optilt met grote mate. Ik merk symptonen van een overschot aan testosteron. Kan ik je misschien vragen hoe jou hormonen reageerden/ wat het bij jou deed? Het heeft bij mij echt een extreem effect. Ik heb nu al een aantal maanden veranderingen in mijn lichaam maar ik had dus totaal geen idee dat het door de Odorex Extra Dry zou kunnen komen! =( Zijn je hormonen nu weer goed, en wordt je weer ongesteld?

Ja, ja, ja! Mijn huid is ook helemaal droog!! Ik heb nu al maandenlang problemen met mijn huid die ik nooit eerder heb gehad waaronder een droge huid (ik heb van mezelf ook een droge huid) waardoor ik nu eczeem op mijn handen en wangen heb! Die Odorex heeft en mijn hormonen alle kanten op gedraaid, en mijn huid uitgedroogd dus. Ik wist niet dat het door de Odorex kwam. Ik heb al een maandje geen Odorex gebruikt. Mag ik je vragen hoe jouw huid nu is? Is het herstelt? Hoelang heb jij Odorex gebruikt? De problemen die ik nu heb dankzij dat spul lijken mij echt dingen die niet op een dag weg zullen gaan…
Ik heb net een nieuwe topic gestart over alle veranderingen die ik meemaak, kom ik reacties tegen dat het met Odorex te maken kan hebben! :pensive:

Het is al een poosje geleden dat ik het heb gebruikt, dus ik weet niet alle bijwerkingen meer die ik had maar wat ik nog weet was voor mij genoeg om er mee te stoppen.
De eerste paar dagen was het prima, ik zweette niet meer onder m’n oksels en was blij dat dat spul z’n ding deed. Maar na een paar dagen begon ik me niet lekker te voelen, ik zat niet meer lekker in m’n vel en hierdoor voelde ik me dik. Ook was ik erg emotioneel, kon snel huilen etc. Ik had toen al last van puistjes maar toen ik dat spul gebruikte werd het net iets erger. Ook werd mijn huid iets vettiger dan normaal volgensmij. Toen ben ik er uiteindelijk mee gestopt, maar daarna werd ik niet ongesteld. Uiteindelijk werd ik het wel weer maar het duurt even voor al die troep uit je lichaam is.
Het enige wat ik gedaan heb is er gewoon helemaal mee gestopt en gewacht. Ik las net je andere topic, alhoewel ik geen last had van frontal balding etc, zou ik toch weer even naar de huisarts gaan en als die weer niet luistert en gewoon even leuk weer een receptje van de pil geeft zou ik naar een andere huisarts gaan of een second opinion vragen.
Ik weet ook niet welke pil je hebt, maar je had het over testeron in je andere topic. In de pil zit meestal ook testeron, dus ik weet niet of ik dat wel zou proberen. Ik heb zelf ook een poosje aan de pil gezeten en m’n huid werd er nog slechter door en ik had een heel kort lontje.

1. leer even waar je over praat als je het meteen depressief gaat noemen.
Dan kan je nog wel een paniekstoornis hebben dan nog, je wordt niet van het ene op het andere moment ergens depressief van.

  1. Spreek er even met je huisarts over. Die kan je hier wellicht mee helpen.
    Misschien kan je dan ook een klacht indienen ergens bij de website? van odorex.
    Het is echt niet normaal dat er zulke reacties optreden hoor.
    Ik hoop voor je dat het snel opgelost is.

Zweet je overmatig omdat je aan zoiets heftigs bent begonnen?

Bedankt voor je reactie! Ik herken de symptonen die je beschrijft zeker, alleen komt alles bij mij in best wel grote mate, wat mij verbaast en met veel vraagtekens laat zitten. Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik Odorex weg heb gelegd. Ik weet nog dat ik de maand dat ik Odorex had gebruikt, twee keer ongesteld werd, en sindsdien mijn menstruatie veel minder hevig optreed. Ik denk dat ik toch van huisarts moet switchen en daar eigenlijk het punt ligt. Kom net van de huisarts en weer the same: gebruik eerst maar de pil voor zo’n 3 maanden, wordt het niet beter verwijs ik je naar een hormoonspecialist…
Nogmaals bedankt voor je reactie!

Ik ben de afgelopen maanden meerdere keren naar de huisarts gegaan, ik kom echter net van de huisarts en die laat me links liggen en beweert dat het de ‘puberteit’ is wat me onwaarschijnlijk lijkt. Ze heeft me alsnog anticonceptiepillen gegeven.

Ik zweet overmatig als ik al een beetje angstig raak, wat dus vaak op school voorkomt want ik heb sociale fobie. Het kan misschien ongeloofwaardig klinken voor iemand die 15 is, maar ik heb een nogal grote geschiedenis met angst, depressies en noem het allemaal maar op. Ik weet degelijk wat een depressie is, helaas :slightly_smiling_face:
Bedankt voor je reactie

^ belachelijk dat je huisarts het op je puberteit afschuift. Lekker makkelijk. Ga er een keer goed tegenin. Dan weet ie dat ie niet zomaar lui moet zijn

Neem je wel iemand mee naar de afspraak met de huisarts? Als ik iets serieus heb dan neem ik altijd mijn ouders mee (en ik ben 22) en dat helpt altijd heel goed.

Ik neem vaak mijn moeder mee, maar dat helpt niet echt. Ik kan mijn verhaal nooit echt afmaken, ze luisteren niet en onderbreken me al gauw, en zeggen ‘ja, puberteit hè’, waarbij ik denk van ‘nou, ik denk het niet nee’ haha. Hij heeft zelfs de eczeem die ik heb op mijn gezicht, vast gesteld als acne… Zonder het aan te raken of het van dichtbij te bekijken. Maar goed, ik moet maar beleefd blijven en opzoek gaan naar een andere huisarts, want hiervan wordt het alles behalve beter… :stuck_out_tongue:

Ja inderdaad, ik denk dat ik maar opzoek moet naar een andere huisarts. Hun houding bevalt me gewoon totaal niet