ontstoken teen (heeel belangrijk)

hoi iedereen,

ik heb een ontstoken teen! :frowning_face:
iedereen denkt nu : gebruik gewoon de zoekfunctie!
maar ik heb hem al een paar weken, en ik doe hem in de badendas
maar hij gaat niet weg :frowning_face:
en ik ben suuuuper bang voor de dokter, omdat mijn moeder zei dat hij mijn teennagel eraf haalt.

xx will

Gewoon naar de dokter gaan anders wordt het alleen maar erger, ik heb het ook gehad. Bij mij heeft de dokter de zijkanten van de nagel weggehaald, het deed wel even zeer maar het is het waard! Nooit geen last meer…

Gewoon naar de dokter, als je er nog langer mee rond gaat lopen heb je inderdaad kans dat je nagel er misschien af moet

Voetenbadje met biotex.

Wat is hier heel belangrijk aan?
Ga gewoon naar de dokter.

zelfde hier, teennagel weglaten halen heb ik al gedaan. Is er nu gewoon weer… loop er nu al maanden mee. Volgens mij kan mij lcihaam zich daar niet zo goed zelf herstellen ofzo

kan je teen ook afsterven naa een tijdje?

Ja.

Ik had ongeveer 2 maanden een ontstoken teen omdat ik niet naar de dokter durfde, hij haalt idd een stuk nagel eraf en de verdoving moet HEEL pijn doen. Ook kan 't daarna gewoon weer terugkomen. Ik ben toen naar de pedicure geweest, want mijn moeders vriendin doet dat, en die heeft het los gemaakt met haar apperatuur en de nagelsplintertjes en zo er uit gehaald. Dan verzachten met olie enzo. Pedicure is heel fijn, doet natuurlijk wel pijn want zo’n teen doet gewoon fucking pijn, maar ze praten tegen je, leiden je af en doen voorzichtig =)

oei :frowning_face: toch mee naar de huisarts…
mijn moeder heeft eens veeeels te lang met een ontstoken vinger gelopen en ja toen moest de hele nagel eraf, niet eens een deel want dit zou beter zijn om de pus te laten weglopen, want ze liep er al te lang mee.
En die prikken doen wel even pijn ja maar verder voel je er niets van en een jongetje van 8 ging toen gewoon op zn gameboy spelen terwijl zn teennagel eraf werd gehaald… die lag daar heel chill toen.

Want de ontsteking kan doortrekken he en dat is helemaal niet fijn… plus dat je er beter op in kan stellen dat de hele nagel eraf moet… als er dan maar een deel vanaf moet valt het nog mee!.
En ja begin zal wel naar zijn zonder hele nagel want dat is een wond die moet helen. Mijn moeder zei dat ze meer last had zonder nagel dan met de ontsteking. Dus schoenen aan zal kut zijn want je zit in het verband enz. Maar hoe sneller je er vanaf bent hoe beter en des te eerder het kan helen. Want dit nu is ook niet fijn.

Geen ingegroeide teennagel?

Ik zou maar snel naar de dokter gaan. Een schoonheidsspecialiste heeft bij mij wat nagel weggehaald want ontzettend veel zeer doet, maar je bent er daarna wel vanaf! :slightly_smiling_face:

Lang leve groene Biotex. :slightly_smiling_face:

ooooh my god jullie make me echt bang met die verhalen. Mijn teen is ook al twee weken ontstoken, ga elke dag in een voetenbadje met soda/biotex, heb al een antibiotica gehad maar het gaat maar niet weg… bahhh ben nu heel bang want ik heb volgende week een afspraak met de dokter…

iedereen heel erg bedankt!
de meeste stellen me wel gerust, alleen sommige maken me bang.
dankje dankje dankje

xxwil

Ik had zomer 2010 voor het eerst enorme ontstoken teen waardoor ik eerder weg moest van vakantie :")
Ik al 3keer antibiotica gehad van de dokter, de dokter wou me naar de chirurg sturen maar dat heb ik dus niet gedaan en loop ik sinds die tijd bij een medische pedicure wat goed werkt (wel pijnlijk).
Alleen is het uiteindelijk nooit helemaal weggeweest. Al is het niet zo erg meer als vroeger.

Haal maar snel weg, mijn vriend loopt er nu al 2 jaar mee en het is nog steeds ontstoken.
De dokter wipt het stukje nagel er alleen uit en dat was het.

ik heb het 3x laten weghalen, en elke keer komt het terug, heb het nu ook weer een maand of 3. ik probeer het nu zelf wel :wink:

Ga naaaar de pedicure nogmaals maar ga er maar vanuit dat je nog een aantal keren daarna een ontstoken teen hebt.

bij een vriendin hebben we hem doorgeprikt met een passer… maar ik denk niet dat dat in jouw geval een goed idee is, want je loopt er al veel langer mee dan haar. Ga anders gewoon eventjes langs de huisarts zoals iedereen hier al zegt ^^