Ontkleurd haar, help

Dag luitjes,
ik ben nieuw hier dus als ik iets niet goed doe moeten jullie t vooral zeggen.
Ik verf m’n eigen haar zo’n 5 jaar denk k. Ik ben van origine blond en ik verfde mijn haar medium bruin. Na er dus heel vaak overheen te hebben geverfd werd het erg donker. Ik heb het ontkleurd (dus niet gebleekt). Ontkleuren was met zo’n pakje van de kruidvat die oude kleurmoleculen uit je haar haalt, dit haalt vaak niet goed de pigmenten zoals rood en groen uit het haar. Mijn haar was geel, bijna groenig. Ik heb het weer bruin geverfd maar zoveel geluk als ik heb: weer te donker en nogsteeds die gekke gelige ondertoon. Ik heb het zo lang mogelijk met rust gelaten en gisteren weer ontkleurd. het is lichter en ik vind de kleurhoogte okay; donkerblond/lichtbruin. Maar m’n haar heeft een hele neppe warme kleur. Natuurlijk haar is vaak veel assiger. Iemand enig idee hoe ik dit resultaat kan behalen?

zilvershampoo/toner

Hier hebben we een algemeen haarverf topic voor, maar oke.

Allereerst is zelf ontkleuren als je geen professional bent bijna nooit verstandig. Nu zul je een oplossing moeten bedenken die wederom verkeerd kan uitpakken.
Ik raad je aan om in ieder geval een paar keer met zilvershampoo te wassen voordat je naar de verf grijpt.
Om je haar weer ‘as’ te maken, zul je dus een astint moeten gebruiken. Mocht het te geel zijn dan kun je beter naar een beige gaan.

Ah okay, nou ja vandaar dat ik erbij zeg dat k nieuw ben. Zilvershampoo is een goed plan. ik wil het inderdaad even met rust laten want er zat geen bleek in het spul maar het is natuurlijk hoe dan ook slecht voor je haar. Ik heb het ook al een keer eerder bij de kapper later ontkleuren en toen bleef ook die onnatuurlijke warmte er in zitten. Ik denk dat je dat blijft houden maar ik probeer zoveel mogelijk terug te gaan naar een ‘natuurlijke’ kleur.

Zoals je zelf al zegt “natuurlijke haarkleur is vaak wat assiger”. Hier is je oplossing. Probeer het eens met een askleur er over heen te gaan. Bij mij was het een life-saver toen ik geel haar had in plaats van blond.

Ja is dat gelukt? Bij mij bleef de vorige keer die gloed nogsteeds zitten. Die gloed was overigens toen wel veel zichtbaarder dan nu.

je kunt proberen de zilver shampoo een tijdje in te laten trekken, maar dan moet je wel uitkijken dat je haar geen paarse gloed krijgt :wink:

Ik heb dit ook meerdere malen gedaan en uit ervaring is het idd zo dat kleuren vele malen donkerder uitvallen. Zelfs donkerblond werd bij mij donkerbruin.

Ik heb mijn haar ook bijna alle kleuren gehad ;p
Paar weken geleden was het bij mij pornoblond geworden met een gele gloed. LELIJK.
De kapper heeft er een warmere kleur spoeling overheen gedaan waardoor het gele vervaagde en het nu heel mooi en natuurlijk is, een beetje champagn/as blond. Misschien kan je dat proberen.

Enige nadeel. Dikke uitgroei :rage: