Onrustige huid?

Bij een (korte) huidanalyse hoorde ik dat ik een onrustige huid heb…
Wat zeker klopt omdat mijn huid na het douchen heel droog en schilferig is en toch heb ik een onzuivere huid.
Aan de ene kant droog en toch vet… Heel vervelend dus.
Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Nu zoek ik dus producten die fijn zijn voor een onrustige huid. Een dagcrème (liefst met uv-bescherming) en een reinigings-iets.

Alvast bedankt!

Ik heb zelf een hele gevoelige droge huid, zeker niet vet. Ik heb sinds kort nieuwe producten aangeschaft van La Roche Posay. En ik wil niet overdrijven, maar ik heb nog nooit zulke goede producten gehad voor men huid! Helaas zijn deze producten niet bij een drogist te koop, maar bij een apotheek. (of op internet) en ze hebben producten voor elk huidtype! droog, vet, gevoelige huid of een huid die snel rood wordt! Ik denk dat ze bij de meeste apotheken die wel verkopen! anders kan je misschien ook alvast wat op de site kijken: http://www.laroche-posay.nl

Ik kan het zeer aanraden!!

Dat heb ik ook een beetje. Vooral rond mn mond is het droog, zeker met dit mooie weer. Als ik merk dat het trekkerig is, smeer ik het in met vitamine huidolie van de Tuinen. Verder was ik het 's avonds met Lush Fresh Pharmacy of Lush Ocean Salt tegen onzuiverheden en 's ochtends ga ik gewoon met een washandje met lauw warm water over mn gezicht.

Tot zover werkt het voor mij.

Misschien kan je een keertje naar de DA gaan, zeggen waar je last van hebt. Hun hebben er voor gestudeerd en weten dus wel wat ze verkopen en wat goed is voor je huid.

Ik neem aan dat je de Lipikar-lijn bedoelt? (: Die gebruik ik ook. Kan het ook aanraden!

Ik heb zelf de Toleriane (ultra) lijn, met een oogcreme van hydraphase, die overigens ook erg fijn is :slightly_smiling_face:

Ik heb wel ongeveer zo’n zelfde type huid als jij, en ik gebruik Louis Widmer dagcrème. Het kost wel wat en is verkrijgbaar bij de apotheek.

Je kunt het ook met SPF halen en tot nu toe werkt het op zich wel bij me. Andere dagcrèmes zijn sowieso niet goed voor mijn huid en van deze wordt mijn huid tenminste wat zachter en beter. Ik heb ook wel wat onzuiverheden maar dat gaat uiteindelijk wel een keer weg denk ik. Daartegen heb ik al veel geprobeerd, maar mijn huid wordt er uiteindelijk alleen maar slechter van.
En het is al een stuk minder erg dan eerst, dus wie weet :’)

Volgens mij hebben mensen van de DA niet gestudeerd hoor, geen belediging trouwens voor de mensen die er werken.

Ik denk dat een apotheker of een schoonheidsspecialiste er meer vanaf weet.

Ik heb de Effaclar H van La roche posay, zooooooooooooo fijn spul. Als ik jou was zou ik ff samples halen bij de apotheek en kijken of het je bevalt :wink:

Haha, zo snel/veel reacties had ik niet verwacht. Maar dank jullie wel! Ik zal eens gaan kijken naar dat merk.

Upje! (Voor meer tips?)

Ik heb ook dat mijn huid na het douchen erg droog is… (zowiezo heb ik een droge en schilferige huid) maar ik gebruik dagcreme en reinigingsmelk van Garnier… deze vind ik wel fijn (:

de producten van vichy zijn heel goed daarvoor en zijn verkrijgbaar in de apotheek

Ja of Etos of een parfumerie.

(Ik heb altijd het idee dat mensen niet weten dat de meeste winkelmedewerkers echt een opleiding hebben gehad en er verstand van hebben.)

Ja inderdaad bij mij bij de DA werken alleen maar ouder mensen, die er echt wel verstand van hebben. Teminste als ik wat vraag (ja ik heb een hele lastige droge huid en krijg van veel dingen 6x zo erg uitslag en bultjes en vlekken) en toch op de een of anderen manier weten ze me zo goed te helpen dat ik het met een bepaald product niet krijg, en me droge huid verdwijnd.

Producten van dr. van der Hoog zijn ook erg goed! ik heb zelf ook een ‘soms vette en soms droge’ huid, en dan doe ik bijv. een maskertje van dit merk op en het voelt gelijk weer helemaal schoon… Dus misschien kan je van dit merk een dagcreme bijvoorbeeld proberen? Dus prijzen zijn wel iets hoger dan de A-merken :grinning:

http://pinklatte9.web-log.nl/photos/uncategorized/2008/07/12/product_clearskin_facewash.jpg

Vooral deze raad ik je aan! Deze kost ¤7 euro ofzo

Ik weet niet of je de laatste tijd veel producten hebt geprobeerd? Maar soms helpt het heel goed om je gezicht een paar dagen met rust te laten. (Geen make-up maar ook niet reinigen.)

Op zich heeft je gezicht dat namelijk helemaal niet nodig. (Als je geen make-up draagt en niet te veel in de vuile lucht bent.)

Als je dan veel water drinkt herstelt het meestal vanzelf.

Jawel, minstens 1 iemand die aanwezig is heeft gestudeerd over geneesmiddelen, gezichtsverzorging, etc.
Dat is serieus gewoon een MBO4 opleiding. (Het heet drogist en gaat over geneesmiddelen die je ook niet mag verkopen zonder dat er iemand met die opleiding aanwezig is trouwens, maar daarvoor moet je verkoopster drogisterij halen, dat is een MBO 1 en daar leer je meer de verzorgingsdingen.)

Meestal is dat wel een opleiding die deels vanuit de winkel zelf is. (Ik werk bij Etos dus ik leer ook veel over de merkwaarde en de producten van het huismerk.)

Maar uit eindelijk kunnen ze je in een goede drogist ook helpen met dit soort dingen en hebben medewerkers er minstens een cursus over gehad. (Bij het Kruitvat niet geloof ik.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[/b]

Dat merk je dan ook echt meteen. Of het ligt gewoon aan de Kruidvat waar ik heen ga maar ten eerste is het personeel daar altijd onvriendelijk, ze vragen echt bijna nooit of je weet hoe het geneesmiddel werkt.

Heb ik ook heel erg last van. Vooral nu, met mijn examens, door stress krijg ik extra veel puisten ofzo. Heel apart, ik heb echt ‘goede huid weken’ en ‘slechte huid weken’.