Ongemakkelijk

Haai!

Ik zit al een tijdje met dit dingetje, en ik zou graag willen weten of er meer meiden zijn die dit hebben en of er misschien tips voor zijn.

Het zit bij mij namelijk zo. Bij mij thuis zijn we helemaal niet van het knuffelen e.d. Op verjaardagen geven we elkaar een hand en dat is het. Ik ben persoonlijk wel meer van het knuffelen, maar het afstandelijke is er zo ingesleten dat ik nu begin te merken dat ik me in andere situaties heel erg ongemakkelijk ga voelen als ik iemand (familielid, vriendin) moet feliciteren. Bijvoorbeeld in mijn vriendinnengroepje is het “gebruikelijk” dat je de jarige een knuffel geeft, en in de klas is het normaal om de jarige drie zoenen te geven. Ik vind dit dan heel ongemakkelijk en ontwijk het liever.
Ook gaf mijn neef me pas een knuffel, en ik weet me dan echt geen houding te geven.
Weet iemand van jullie hoe ik dit een beetje kan veranderen?

Xx

Door het vaker te doen, enige oplossing…

Ja, dat dacht ik ook, maar ik heb een behoorlijk grote familie, dus elke maand wel 2 verjaardagen en op elke verjaardag zo’n 20 mensen feliciteren, zoenen, knuffelen en nog steeds blijft het elke keer voor mij ongemakkelijk.

Ik heb echt, precies dit. Ik vind het -na 6 jaar vrienden die houden van knuffelen- nog steeds ongemakkelijk. Geef liever een hand. Gelukkig begrijpen mijn vrienden het ondertussen wel. Heb nu alleen een beetje moeilijk met eventuele vriendjes enzo, omdat ik ‘contact’ gewoon echt niet fijn vind.

Voor de rest eigenlijk geen tips, behalve idd echt doen. Niet dat dit bij mezelf al heeft geholpen

^Het jammere vind ik alleen dat ik het leuk zou vinden om het leuk te vinden ( :flushed: ) Ik zou het heerlijk vinden om af en toe eens een knuffel te krijgen, maar het voelt gewoon erg ongemakkelijk.
In ieder geval fijn dat ik niet de enige ben! Thanks voor je reactie!