Oksels harsen

Ik heb al gezocht, maar kan mijn antwoord niet vinden.

Sinds kort laat ik mijn oksels harsen bij een schoonheidsspecialisten, maar nu probeer ik het al 1,5 maand zelf, maar het lukt me niet. Ik heb het op mn benen geprobeerd en dat lukt wel. Ik heb een Parissa 2 in 1 roller die je moet opwarmen en dus met een roller. Met harsstrips lukte het me al niet, maar dit lukt aardig.
Ik sport 3x in de week dus je kan wel geloven dat ik het niet prettig vind om met haren rond te lopen (scheren doe ik niet, omdat ik van de donkere plekken onder mijn oksels af wil)

Mijn oksels harsen lukt dus niet echt. Kan iemand mij uitleggen hoe ik het het beste kan doen? Ik heb de beschrijving al 20x bekeken en nog lukt het niet. Ik heb al geprobeerd om een groot gebied te doen en kleine gebieden. En wat is de beste lengte van de haren?
Hopelijk is er iemand die me kan helpen…

Hmm dit vraag ik me ook af ;; up 4 you

Vraag gewoon of je moeder ofzo je even helpt?

En bij die donkere plekken ligt het er gewoon aan dat je niet goed genoeg scheert volgensmij.
Je moet gewoon goed in beide richtingen scheren.
(Bij mij is dat schuin en niet verticaal… Misschien ligt daar het probleem?)

je moet het eerst opwarmen in de magnetron ofs en dan met een lepel een beetje eruithalen en tussen je vingers doen net als kauwgom hele tyd op en neerr dan goed op de plek waar je je haar weg wilt hebben beetje laten zitten en dan wegtrekken(als je zweet moet je dat wel eerst wegvegen anders werkt het niet). en niet scheren anders worden je haren dikker en wordt het moeilijker om te harsen

ojaa en het beste is om je haren wat te late groeien voordat je het doet anders gaat het een beetje moeilijk

ik wil dat ook wel eens proberen maar t lijkt me echt pijnlijk en is waar kan je dat dan kopen?

Mij lukt dat zelf ook niet… maar doet wel verrekte pijn.

Ik heb alles al geprobeerd voor die vlekken. Ben bij de dermatoloog geweest enal. 4 of 5 verschillende zalven gehad maar niks wat hielt. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam er toen achter dat het misschien aan het scheren kon liggen. Dus heb ik een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste. En nou wil ik het ook zelf kunnen omdat ik niet altijd de tijd heb om naar haar toe te gaan…

Ik heb een Parissa 2 in 1 roller dus ik kan het gewoon met de roller aanbrengen hoef niks met een spatel te doen. Ik heb ook al allerlei richtinge geprobeerd er gaan wel wat haartjes weg, maar er blijft nog een heleboel zitten. En dan probeer ik nog een keer die plek te doen (wat eigenlijk dus niet goed is) en dan lukt het nog niet. Gisteren heb ik een filmpje gekeken en nog een keer geprobeerd. Precies zoals zij, maar op een of andere manier lukt het me niet.
Op mn been lukte het gisteren wel heel goed. Dus ik snap eigenlijk niet waar het probleem dan zit. Ik trek ook hard genoeg aan de strip en doe ook al talkpoeder erop zodat het niet vochtig is…
Mijn haren waren lang genoeg. Ik heb van de week toevallig toch het scheermesje kort erover heen gedaan, omdat ik het helemaal beu ben…(loop al 1,5 maand met haren :frowning_face:)

@ Watermelon
Ik denk dat je het beste eerst door iemand kan laten doen. De 1e keer doet idd zeer omdat je haren dan nog heel stug zijn, maar de 2e keer valt al reuze mee. Ik heb die Parissa roller bij ons in een drogist gekocht, misschien dat ze hem bij de etos hebben of eventueel kunnen bestellen. Maar er zijn ook genoeg andere producten om mee te ontharsen. Je kan natuurlijk altijd advies vragen aan een medewerkster :slightly_smiling_face:

Ik wou het zelf ook proberen, is echt irritant joh.
Ik zou gewoon je moeder vragen of ze het eraf kan trekken ofzo?

Het aftrekken is het probleem eigenlijk niet, want ik geef er een aardige ruk aan.
Maar op een of andere manier gaan de haren niet mee, maar ik weet dus niet waar het probleem zit…

oo die donkere plekken heb ik ook heel erg last van! suuuuper irritant!!!
en bij scheren krijgt ik nooit die stoppels weg zeg maar, en ik scheer in ALLE richtingen! word er gek van!
misschien is epileren een optie?? want ik wil er ook écht vanaf voor de zomer…

Dat je haar dikker wordt na het scheren is echt fabeltje #1.

Het klinkt misschien raar, maar ik vind het superhandig :slightly_smiling_face: de latexhandschoenen… Het doet wel pijn, maar harsen doet ook pijn. En na een tijdje komen de haartjes minder en lichter terug. Het is een kwestie van oefenen. Maak je oksel droog met een handoek/washandje, zodat je niet nat is van het zweet. Neem zo´n handschoen (ik gebruik bv. maat s). En dan `plukken` maar. Je trekt als het ware de haartjes er zelf uit. Het hoeft niet lang te duren, want je kan er een paar per keer uittrekken. :slightly_smiling_face: Oefening baart kunst, dus hoe vaker je het doet, des te makkelijker het wordt. Voor de spiegel is het het makkelijkst, maar als je het moeilijk vindt kan je vriendin/moeder je helpen. Goedkoop en effectief !

http://img718.imageshack.us/img718/4107/297latex20handschoen20g.jpg

Oke dat lijkt me echt weird

en pijnlijk.

huh? dat heb ik nou nog nooit gehoord, haha.
ja, ik trek mijn haren er ook zelf uit, maar dan gewoon met een pincet!

hoe lang ben je dan wel niet bezig? :expressionless:

ja best wel heel erg lang en op een gegeven moment ga je er ook scheel van kijken. xd
maar ik haal dan niet alles weg. gewoon een deel, en als ik geen zin meer heb scheer ik de rest.

vraag het aan je schoonheidsspecialiste, of misschien weet je moeder het?

ipv een pincet gaat het dus veel makkelijker en sneller met zo´n handschoen. Maar iedereen haar eigen mening natuurlijk :grinning: Ik vind mijn manier heel fijn en de haartjes blijven ook heel lang weg !