Officiele Snapchat-topic.

Hey hey,

Dit is het officiele Snapchat-topic. Hier kan je alles kwijt over de App!

Wat is Snapchat?
tijdelijke foto’s en versturen met iPhone-app
Deze applicatie is sterk in opkomst onder Amerikaanse jongeren en , een van de investeerders achter de populaire foto-app Instagram, heeft er net 10 miljoen dollar in gestoken. En dat niet alleen: maandagochtend gaat zelfs het gerucht dat Facebook de functionaliteit wil kopiëren. Wat Snapchat zo populair maakt? Je kan er foto’s en video’s mee versturen die één door de ontvanger bekeken kunnen worden en daarna niet langer zichtbaar zijn. De app heeft ook wel de bijnaam ‘teen sexting app’.

Niet texting, maar sexting dus: elkaar snelle foto’s versturen met het veilige gevoel dat de ontvanger hem niet kan opslaan op de telefoon. Een schijngevoel, want het kost op noch iPhone noch Android enige moeite een printscreen te maken van het scherm. Met ingang van de laatste update dit weekeinde, heeft Snapchat daar wat op gevonden. De applicatie introduceert nu ook tijdelijke video’s versturen. Daarvoor je niet kort op de shutter, maar houd je hem enkele seconden ingedrukt. Ook voor de geldt dat de ontvanger die maar één kan bekijken. En dat is niet alles: als je als ontvanger het verstuurde bestand te kort ingedrukt houdt, mis je seconden van het filmpje die je vervolgens niet meer kan zien. Je moet een ontvangen bestand dus altijd even ingedrukt houden om zeker niks te missen. Je media kan verstuurd worden naar vrienden die worden gevonden via een optionele met je adressenlijst, of naar een gebruikersnaam die je ter plekke invoert.

Snapchat werkt anders dan de instant messaging-applicaties die je gewend bent. In tegenstelling tot WhatsApp en sms, heb je hierin niet verschillende lopende conversaties die je stuk voor stuk kan bekijken. In plaats daarvan maak je eerst een foto of video en bepaal je daarna wie hem ontvangt. Die ziet hem vervolgens verschijnen in de van de app; klaar om één te openen. Met één op , wist je de laatste sporen ervan op je mobiel.

Als je een foto hebt gemaakt, kan je met een knop linksonder aangeven hoe lang de ontvanger hem mag zien: van 1 tot maximaal 10 seconden. Op zowel een foto als video kan je bovendien iets tekenen en schrijven met het potlood, waarbij je niet meer dan een kleur kan kiezen. Het maakt natuurlijk ook niet uit dat een opschrift lelijk is: het resultaat is maar tijdelijk.
Omdat het concept zoveel veiliger voelt dan foto’s en video’s versturen die kunnen worden opgeslagen, is Snapchat voorbestemd ook buiten de voet aan wal te zetten. In totaal zijn er al meer dan een miljard foto’s verstuurd via de dienst – waarbij je je wel kan afvragen wat er met al die verstuurde verstanden gebeurt op de servers van Snapchat.

De app is beschikbaar voor Android en in de App !

Heb jij al snapchat?

nee ik zie het nut eigenlijk niet zo haha, je kan toch ook via whatsapp filmpjes en foto’s sturen :’)

Oke hij maakt van sommige woorden een hyperlink? Niet mijn bedoeling haha.

Klopt, inderdaad. Maar het nut is volgens mij vooral dat je foto’s kunt sturen en dat mensen het niet zo makkelijk kunnen opslaan. Maar ik weet het niet precies. Weet iemand anders dit?

ja, dat heb ik ook met die app :’) ik had het gedownload omdat ik mensen er heel enthousiast over hoorde zijn, maar ik vind het niet zo zinvol tbh :'D

Jep, klopt. Het is zegmaar chatten met foto’s. Als dat je ding is, leef je uit. Maar ik ben niet zo fotogeniek dus ik hou het liever op typen haha

Ik stuur altijd beschamende foto’s naar mijn vriendinnen :’)

Ik heb het ook! super super leuk! lekker lelijke fotos maken en sturen zonder dat ze worden opgeslagen, af en toe een screenshot er tussen maar alsnog gezellig om te doen.

Haha ja dit. Maar geen naaktfoto’s oid :"). Gewoon lelijke foto’s :").

Ik heb het maar ik gebruik het nog niet zoveel

ik stuur altijd alle bullshit die ik tegen kom naar m’n hele lijst (:

wat is je snapchat? Dan add ik je, haha. Kom maar op met die lelijke foto’s

Ik maak sowieso vaak fotos en stuur het dan via whatsapp.
En van dat filmpje, je kan toch gewoon alles opnemen met een camera die het scherm van je telefoon filmt…

Maar met snapchat kan degene die de foto krijgt, hem maar een paar seconde zien.

Ik vind het ook leuk yay

Ah dit is echt m’n favo app! Ik stuur echt de gekste/lelijkste foto’s, houd ervan!

Daarom kan je het toch filmen en alsnog opslaan :dry:

Ja dat is waar haha, als je snel bent.