Obsessie [verhaal]

Ik was net door mn laptop aan het zoeken en vond wat oude schrijfsels van een paar jaar geleden. De meeste daarvan waren crap maar er was er eentje die ik misschien wel afmaak. Ik zal hieronder even posten waarover het gaat en als het jullie wat lijkt dan lijkt het mij erg leuk hiermee verder te gaan.
komtie:

‘‘De achttienjarige Babs verhuist van Groningen naar Amsterdam om te studeren. Het aarden in de Nederlandse hoofdstad kost haar echter meer moeite dan verwacht. Maar alles verandert wanneer ze de Engelse James ontmoet, die dezelfde studie volgt als zij. Hij is mooi, lief, sterk en mysterieus. Nog nooit eerder was ze zo verliefd geweest. Maar zodra ze een officiële relatie krijgen gaat het mis. James is enorm bezittelijk en het voelt alsof Babs een ware obsessie voor hem wordt. Hij volgt haar dag en nacht en ze zit opgesloten in zijn val. Op de avond dat Babs een einde wil maken aan hun relatie doet ze een ontdekking dat alles in een ander daglicht zet.’’

je schrijft fijn! X

fijne schrijfstijl, ik volg wel!

Hele fijne schrijfstijl!

De straten hier waren anders dan in Groningen. Smaller. Gezelliger maar tegelijkertijd ook weer killer. Maar misschien kwam het door het weer. De zomer had besloten er een vroeg einde aan te maken en op deze regenachtige tweeëntwintigste dag van augustus leek het al herfst. Babs keek naar de sleutel van haar nieuwe kamer. Ze was er al een paar keer geweest met haar ouders voor haar meubels maar dit keer is het echt. Ze is hier alleen en ze gaat dit nieuwe leven tegemoet. Het studentenleven. Haar kamer was gevestigd in Amsterdam zuidoost en ze stond nu op het centraal station. Vol goede moet stapte ze de tram in. Die was, op een paar mensen na, leeg. De paar mensen die er zaten keken haar aan doordringend aan. Alsof ze wisten dat ze hier nieuw was. Maar Babs liep zelfverzekerd naar één van de bankjes en ging zitten.

Een dubbel gevoel had ze over haar eerste dag. De colleges waren, zoals verwacht, redelijk saai maar dat gaf haar wel de kans eens even goed rond te kijken in de zaal. Wie volgde er nog meer psychologie? Ze had een aantal meiden zien zitten die haar wel aardig leken maar ook een paar waarvan ze nu al wist dat ze daar beter afstand van kon houden. Er zaten ook een aantal jongens in de zaal maar ze vond het nu nog niet het moment om daar te veel aandacht aan te besteden. Onderweg was ze langs de Starbucks gegaan en met een caramel macchiato in haar hand liep ze weer naar de tram. Het weer was beter dan gister en de zon wist zelfs af en toe door te breken. De tram stopte voor haar neus en ze stapte in. In tegenstelling tot gister zat de tram bomvol en het leek erop dat ze de reis staand door zou moeten brengen. Voorin de tram zag ze nog één lege plek naast een jongen. Eenmaal bij de lege plek aangekomen zag ze dat hij zijn grote tas er heel asociaal op had gezet. De jongen keek haar vragend aan. Hij had donkerblond haar een hele mooie blauwe ogen. Even wist Babs niet meer wat ze ook alweer wilde zeggen. ‘’Ik eh… kan ik hier zitten?’’ vroeg ze en ze schuifelde met haar voeten als teken dat ze het staan zat was. De jongen haalde zonder iets te zeggen zijn tas van de bank. Babs keek hem aan maar er kwam geen duidelijk antwoord. De tas zag ze dus maar als een ja. Op de een of andere manier kon ze haar ogen niet van deze vreemde jongen afhouden. Gelukkig keek hij uit het raam en kon ze hem goed observeren. Hij had een goede kledingstijl, dat zeker. Netjes, maar toch nonchalant. Vreemd dus dat hij geen woord zei toen ze hem vroeg of ze kon gaan zitten. Ze moest nog twee haltes en bij de laatste halte voordat ze eruit moest drukte de mysterieuze jongen op het stopknopje. Weer zonder iets te zeggen stond hij op, als teken dat Babs even aan de kant moest. Toen hij haar passeerde keek hij haar even aan. Toen liep hij door. Babs voelde zich ineens somber. Misschien zou ze hem nooit meer zien en dat vond ze jammer. Vreemd, want hij had geen woord gezegd. Maar er was iets aan hem.

komt er nog een stukkie? :slightly_smiling_face:

Leuk!

Leuk om te horen dat jullie het leuk vinden. Hier is het dan:
Het was die donderdagochtend dat ze hem zag. Wéér zag. Maar dit keer niet in de tram. Ook niet op straat. Hij zat bij haar in dezelfde collegezaal! Ze had eerst even in de deuropening gestaan tot een studiegenootje haar op haar schouder tikte. ‘Hé Babs loop eens door joh!’ Ze ging achterin de zaal zitten en vroeg zich af of het hem wel écht was. Maar er was geen twijfel over mogelijk. Dit was de jongen die ze in de tram had gezien. Het was zaterdagavond en Babs zat in kamer met haar laptop op schoot. Op haar facebook-timeline kwamen er foto’s voorbij van studiegenoten die aan het stappen waren. Thuis in Groningen was Babs een echt feestbeest. Zij en haar vriendinnen waren elk weekend in de stad te vinden. Maar gek genoeg was ze hier, ook al was ze in het walhalla van het uitgaansleven, niet in de stad te vinden. Ze had nog niet echt vrienden gemaakt op school en omdat ze haar eigen kamer had waren er ook geen kamergenoten. Er volgden heus wel leuke mensen de studie psychologie, het lag aan haarzelf. Normaal maakte ze snel contact maar nu was het anders. Ze merkte dat ze het moeilijk vond om haar plek te vinden. Haar moeder had haar al elke dag proberen te bellen maar Babs had geen zin om te praten. Haar moeder verwachtte vast dat ze al tientallen vrienden had gemaakt en ze zou haar vast en zeker vragen of ze al aangesloten was bij een studentenvereniging. En Babs gaf haar geen ongelijk, want zelf had ze ook verwacht dat dat was wat er in Amsterdam zou gebeuren. Ze had simpelweg geen zin om haar moeder te vertellen dat ze het eigenlijk niet zo naar haar zin had als verwacht. Ze keek op haar beeldscherm. 22 gemiste oproepen van: Mama. Ze kon het eigenlijk niet maken niks van zich te laten horen. Dus belde ze haar moeder. Het was fijn haar stem weer te horen en gelukkig wist ze het gesprek zo te sturen dat het vooral over de studie ging in plaats van het studentenleven. Haar moeder was weer gerustgesteld en zij was van haar schuldgevoel af.

‘Deze is leuk, mag ik die lenen?’ Maria stond voor Babs spiegel en hield het blauw-wit gestreepte shirtje voor. ‘Ja natuurlijk’. Babs stifte haar lippen. Maria volgde ook psychologie en was in gedurende deze eerste vier weken een goede vriendin van Babs geworden. Dat gold ook voor Suus die zich aan de andere kant van de kamer in een strakke spijkerbroek probeerde te wurmen. Babs was dolblij dat ze twee goede vriendinnen had gevonden en ze merkte dat ze zich langzaam meer op haar plek begon te voelen. Ze gingen vanavond uit en Babs had er enorm veel zin in. ‘Wijntje doen dames?’ Het was suus blijkbaar gelukt want ze stond ineens voor hen met drie glazen en een fles witte wijn. ‘Op een mooie avond’ zei Maria en ze proostten. ‘Laten we vanavond eens een stel lekker mannen voor jullie scoren’ lachte Suus. Suus had zelf een vriendje die in Utrecht studeerde. Het was al aan sinds de tweede klas. ‘Laten we vooral lekker genieten’ zei Babs en ze heften nog een keer hun glas.

Het was vol in de Paradiso. Babs Maria en Suus wurmden zich door de menigte op zoek naar een plekje waar ze zich enigszins konden bewegen. ‘Zin in nog een drankje?’ zei Babs hard en ze hoopte dat ze boven het geluid van de harde muziek uitkwam. Maria knikte. Babs liep richting de bar. Ze wilde net over de bar hangen om 3 pasoa-jus te bestellen toen ze hem zag staan aan de andere kant van de bar. Ze bevroor. Hij zag haar ook en hun blikken kruisten elkaar. Er verscheen een lachje om zijn mond. Babs voelde zich rood kleuren. Snel bestelde ze de drankjes en liep ze terug. Terug bij haar vriendinnen vroeg ze zichzelf af waarom ze in godsnaam meteen weg liep. Wat deed die jongen toch met haar? Ze er niet meer over na te denken en gewoon plezier te maken met haar meiden. Net toen ze hem een beetje vergeten was, zich aangeschoten voelde door de drank en zich liet gaan in de muziek, voelde ze een hand op haar schouder. Ze draaide zich om. Het was de mysterieuze jongen. ‘Hey’ zei hij. ‘O, hoi!’ Babs was verrast maar haar hoofd voelde te licht om goed na te kunnen denken. ‘Well it thougt, we are following the same study for a while now and i have never apologized for my behaviour in the tram a few weeks ago’. Babs dacht even na. Waarom sprak hij Engels. Hij sprak wel erg goed Engels. ‘I am James’ zei hij en hij stak zijn hand uit. Aha, dacht Babs. Hij is dus Engels. Dat maakte hem alleen nog maar aantrekkelijker. ‘Ik ben Babs’. Ze keek even opzij en haar vriendinnen keken haar met een brede grijns aan. ‘Nice to meet you Babs. Your eyes are so pretty, it’s just insane! Will you forgive me?’ ‘Sure’ Babs was nog steeds verward maar voelde zich meer dan prettig bij deze Engelse god. En dat was hij. Hij had een mouwloos shirt aan en ze zag dat hij, naast een prachtig gezicht, ook nog eens gespierd was. ‘May i have this dance?’ zei de Engelse god toen. Babs knikte en liet zich meevoeren naar het midden van de club.