Nog niet toe aan een relatie met hem

Hi meiden, ik zit een beetje in een dilemma en hoop dat jullie me wat advies kunnen geven! :slightly_smiling_face:

Ik heb geen idee waar ik moet beginnen dus ik begin maar bij het begin.

Een paar jaar geleden raakte mijn moeder heel goed bevriend met onze buurvrouw en zij bleek een hele leuke zoon te hebben. Ik was natuurlijk meteen verkocht maar hij liet al meteen merken dat hij mij toch wel erg jong vond (ik was net 14 en hij was 18) dus werden we vrienden.

Door de jaren heen zijn we altijd goed met elkaar omgegaan, ik kan het goed vinden met zijn familie en vrienden en zijn oom heeft ons zelfs al een keer geprobeerd te koppelen. Toch ik hem altijd leuk gevonden maar heb ik niets gezegd of laten merken omdat ik nog erg onzeker was en mezelf een beetje kwijt was. In mijn ogen was ik (nog) niet goed genoeg voor hem en ik wou wachten totdat ik me weer goed voelde.

Nu, bijna 4 jaar later, gaan we steeds vaker met elkaar om en beginnen we steeds een betere band te krijgen. We hebben zelfs besloten om samen een tijdje in het buitenland door te brengen aangezien hij bijna klaar is met zijn bachelor psychologie en ik met mijn havo en we allebei een tussenjaar willen.

Mááár, nu heb ik gehoord dat hij me leuk vind maar ik heb geen idee hoe ik hier mee om moet gaan… Ik begin net een beetje tot mezelf te komen en wil eerst nog een wat ervaringen etc. opdoen voordat ik aan een relatie begin die naar mijn idee behoorlijk lang kan gaan duren. Alleen ben ik bang dat dit niet zo heel lang meer gaat duren aangezien zelfs onze moeders samenzweren om ons bij elkaar te krijgen en we straks samen weggaan.

Sorry voor het lange -misschien een beetje cliché- verhaal, hopelijk is het nog enigszins duidelijk haha. Ik hoop dat iemand advies heeft over hoe ik dit het beste aan kan pakken of wat ik het beste kan doen. :slightly_smiling_face:

X

Als je nog niet toe bent aan een relatie, zou ik geen relatie beginnen

Gewoon op je eigen tempo gaan! Hij vindt je leuk en als ik het goed begrijp jij hem ook. Eerst maar eens allebei verliefd worden en dan verder kijken. En als er geen gevoelens komen, gewoon duidelijk zijn! Als hij er ooit over begint gewoon eerlijk zijn, aangezien jullie zo goed met elkaar omgaan zal hij dat vast respecteren en begrijpen.

Grenzen stellen en kiezen voor jezelf. Vooral niks aantrekken van je ouders etc, die bemoeien zich er wel mee maar het zijn in principe hun zaken niet.

Als het erop komt zou ik het er ook wel met hem over willen hebben, alleen ben ik bang dat het dan overkomt als een afwijzing en dat hij daarbij ook z’n interesse verliest of verder gaat

Als je gewoon eerlijk zegt dat je wel echt wat voor hem voelt, maar het rustig aan wilt doen, dan ziet hij dit vast niet als een afwijzing. Als hij dan al zijn interesse verliest is hij (sorry dat ik het zeg) het ook niet waard!

Maar er is toch nog geen sprake van een relatie? Ga gewoon genieten van je tussenjaar en je ziet vanzelf wel wat er ontstaat tussen jullie :slightly_smiling_face:.

Ja dat is waar. En nee we hebben geen relatie, maar juist omdat we zo’n goede band hebben vind ik het lastig om te zeggen dat ik op dit moment geen relatie (of iets in die richting) wil terwijl ik hem juist wel heel leuk vind. Ik wil niet dat het overkomt alsof ik hem niet echt leuk vind ofzo.
Maar idd wat booklover zegt; als hij dan z’n interesse verliest is hij het misschien ook wel niet waard :slightly_smiling_face:

Ik zou er gewoon duidelijk bijzeggen dat je hem wel echt leuk vind, maar dat je gewoon niet te snel wil gaan omdat dat niet goed voelt. :slightly_smiling_face: Eventueel uitleggen dat je jezelf net een beetje terugvindt haha, en dat niet wil onderbreken. Zal hij zeker begrijpen! Heel veel plezier, ik hoop dat dit goed komt voor jullie. :slightly_smiling_face: