No0b tries photography

Ja mensen, ik probeer ook wat met m’n digitale cameraatje. Ik weet dat er veel kritiek op komt, ik vraag alleen of dat op een opbouwende manier zou kunnen. Ook hoor ik graag tips, omdat ik graag vooruit ga (:
Ik weet dat de foto’s huuuuge zijn x’]
Oh, en trouwens, ik ben er van bewust dat er veel onoriginele, saaie onderwerpen tussen zitten, maar ik probeer érgens te beginnen x’]

1.)

http://i44.tinypic.com/33cn21i.jpg

2.)

http://i39.tinypic.com/11icprd.jpg

3.)

http://i44.tinypic.com/28hl6hg.jpg

4.)
Verwijderd ivm euhh- slechte foto (:

5.)
Dezelfde reden als bij 4.

6.)

http://i42.tinypic.com/v2ts00.jpg

7.)

http://i44.tinypic.com/2505ixe.jpg

8.)

http://i41.tinypic.com/zstkwi.jpg

9.)

http://i44.tinypic.com/1zxwc53.jpg

10.)

http://i40.tinypic.com/1980a1.jpg

11.)

http://i40.tinypic.com/vpdzbp.jpg

12.)

http://i41.tinypic.com/357hyq0.jpg

13.)

http://i40.tinypic.com/71mp7r.jpg

Alvast heel, heel, héél erg bedankt (:

Nummer 12 vind ik het mooist. Mooi scherp etc.

Oké een tipje… Bij foto 2 heb je de achtergrond scherp, maar de voorgrond heel onscherp. Ik vind het mooier andersom :slightly_smiling_face: Verder is het misschien een idee om iets meer te bewerken?
Je laatste foto vind ik trouwens leuk!

7 en 9 vind ik mooi.
Er zit sfeer in.

Dankuu voor de tip, die foto was lopend gemaakt x’]
Ik klooi al wat met photoshop, ik zal proberen er de tijd voor te nemen (:

sommige zijn onscherp of scherp of de verkeerde plek, zoals scherp bij de takken ipv de bloemen. miss is dat de bedoeling maar andersom was mooier geweest
ik vind 9 wel een leuke oude tint hebben
die met die kat heeft mooie kleuren en een dier shooten is moeilijk, maar een andere compositie was ie heel leuk geweest!
4 en 5 vind ik niks
12 is mooi scherp en naturel
7 vind ik ook wel leuk

Je doet je best en het resultaat mag er wezen!
Tip: Probeer telkens verhalen in de foto’s te stoppen.

ik vind ze leeuk.

Ik vind ze mooi!
Vooral nummer 3! Concept is helemaal duidelijk!
Keep up the good work!

Nou let´s start!

 1. Je manier van compositie is erg leuk gedaan! Omdat het voorste scherp is en de rest onscherp creëer je diepte. De volgende keer zou ik ervoor zorgen dat het model op de achtergrond een bepaalde expressie toont. Verder is misschien de bloem aan de zijkant ook een leuke optie.
 2. Bij deze foto zou ik persoonlijk de voorkant scherp doen. Wél vind ik het erg gewaagd (vooral voor een beginner niveau paddenstoelen haha) om de voorste bloemen onscherp te doen! Blijf experimenteren!!
 3. Het idee erachter is erg leuk, wel zou ik de volgende keer letten op de belichting en de houding. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een reflectiescherm (is een scherm waarmee je licht reflecteert, ik ben eraan verslaafd haha)
 4. Hiermee zou ik het niet van boven fotograferen, dat is te voorspelbaar. Je moet hierbij echt spelen met het lijnenspel. Overigens zou ik deze foto helemaal schrappen omdat het je niveau naar beneden haalt. (zie het als een compliment)
 5. Geld hetzelfde voor als nummer 4
 6. Deze springt er voor mij een beetje uit! Hierbij heb je mooi kleurgebruik en zet je de kat in een leuke vorm neer! Goed gedaan hoor, maar zoals eerder vermeld blijf experimenteren. Blijf je je gevoel erin leggen én blijf net zolang doorgaan totdat je een mooi resultaat heb en onthoud: er is altijd iemand die het wél mooi vind.
 7. Weer een leuk idee! En een groot pluspunt dat jij een rechte horizon heb, veel beginners en ik soms ook vergeten dat goed te zetten enz. Soms kan het storen en soms niet. Weer letten op de belichting, is het niet onder of over belicht? enz.
 8. Leuk idee en lijnenspel! Je ziet wel dat je duidelijk over je foto’s nadenk.
 9. De ultieme uitspringer, wel zou ik meer contrast toevoegen zo oogt hij een beetje vaal. Ik ben zelf ook helemaal fan van de bloempotten op de voorgrond, enorm leuk detail. Zonder die bloempotten zou ik hem denk ik niet zo leuk hebben gevonden.
 10. Hetzelfde commentaar als 2
 11. Denk hierbij, wat wil ik vastleggen? Wat wil ik hiermee tonen én wat voor gevoel moet het geven? Als je dit op een rij heb kan je namelijk tot de ultieme foto komen! Zo zou ik bv, een close up maken van het gezicht en haar langst de camera laten kijken. Lekker tragisch haha.
 12. Zorg er alstublieft de volgende keer ervoor dat je of alleen het gezicht vastleg of van een andere standpunt. Zo oogt het voor mij namelijk een beetje als dat monstertje E.T
 13. Speel met de compositie!

Verder, probeer eens te bewerken en speel met licht en kleur! Natuurlijk zijn het geen géweldige foto’s en zul je inderdaad nog veel kritiek krijgen. Maargoed, dat krijgt iedereen gelukkig &daar ben je een beginner voor (:. Hopelijk heb je wat aan mijn commentaar en zoals eerder vermeld, er is altijd wel iemand die het wel mooi vind. Zolang jij doet waar je jezelf fijn bij voelt is het altijd goed. Maakt niet uit wat voor niveau je hebt als het gaat om fotograferen. In ieder geval, experimenteer volop en dan ben ik erg benieuwt naar nieuw resultaat. Mochten er nog vragen zijn, ik hoor ze wel! Of als je ergens niet mee eens ben haha.

Een paar foto’s snap ik niet echt, maar over het algemeen leuk hoe je met lichtinval en scherpte diepte speelt!

Heel erg bedankt voor de reacties, vooral aan Veerism’s commentaar heb ik erg veel! Ik had mezelf voorgenomen om de eerste post te laten staan ‘‘zoals die was’’, maar omdat ik natuurlijk alleen de beste foto’s wil neerzetten, verwijder ik nummer 4 en 5.

14.)

http://3.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/S_vyw2fCAuI/AAAAAAAAAK8/lCk-5oHQvRg/s1600/12.jpg

15.)

http://4.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/S_vyIQIBUOI/AAAAAAAAAKc/HL6oydm6z-g/s1600/8.jpg

16.)

http://4.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/S_vyHRoJyiI/AAAAAAAAAKM/MQXjutoWVfI/s1600/6.jpg

17.)

http://1.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/S_YvqJUsYSI/AAAAAAAAAIs/1UaLZ_9wFlc/s1600/Afbeelding+008.jpg

18.)

http://4.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/S_YvplZNM1I/AAAAAAAAAIk/CdaTK1d-RNU/s1600/Afbeelding+004.jpg

Ik weet dat ik nu al diverse foto’s van bloemen heb, maar ik vind het een makkelijk object om te fotograferen en tevens mee te oefenen (:

ik vind ze heel mooi, alleen zou ik bij foto 2 de bloem juist scherp stellen en de achtergrond minder. maar dat lijkt mij persoonlijk mooier :slightly_smiling_face: voor de rest, heel mooi!

Ik verlang naar tips 8-|

Je begint al aardig met diepte te spelen! In ieder geval, ik zou heel erg goed opletten van wat zet je erop en wat niet? Zoals bij foto nummer 14, het meisje heeft geen “voet” ruimte en ook geen “paraplu” ruimte. Dat zijn best wel belangrijke dingen, dus je compositie! Het is namelijk over het algemeen “mooier” wanneer dit de ruimte heeft, zo lijkt het minder bekrompen. Verder geld dat voor alle foto’s van je laatste foto-bericht! Denk aan je compositie, waarom snijd je iets af? en voegt het iets toe aan je foto? Als het niks toevoegt moet je het namelijk vooral niet doen (:

19.)

http://i46.tinypic.com/1495cfn.jpg

20.)

http://i49.tinypic.com/ru0ky0.jpg

21.)

http://i50.tinypic.com/xg2fd.jpg

22.)

http://i46.tinypic.com/szyem8.jpg

Die eerste is wel afgesneden, jammer genoeg.

14 is leuk, alleen jammer dat er een huis op de achtergrond staat!

23.)

http://1.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/TADlZcllb9I/AAAAAAAAAMU/p7-r_tGR-AU/s1600/Afbeelding+042.jpg

24.)

http://3.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/TADlYSybFdI/AAAAAAAAAME/f6U_myOSXDM/s1600/Afbeelding+077kopie.jpg

25.)

http://1.bp.blogspot.com/_wQoW73J2Xe0/TADlX1sHm0I/AAAAAAAAAL8/DKXaiPguYM0/s1600/Afbeelding+047.jpg

ik vind het niet slecht. :grinning: