Niks helpt tegen puistjes

hallo meiden. Ok bij mij helpt bijna niks. Ik gebruik benzyolperoxide (50 mg , erg sterk dus), ik scrub mijn gezicht, was het iedere dag 2 x, gebruik een gezichtsmasker, drink heel veel water en eet gezond.ik ben echt ten einde raad en ik wil er dus echt van af! Btw ik wil niet pillen gaan slikken met hormonen erin… ik hoop echt dat iemand een trucje weet om ervan af te komen.

Misschien vind je wel iets in dit topic: http://forum.girlscene.nl/forum/beauty-health-hair/het-algemene-puistjes-acne-topic-127663.0.html

Misschien doe je teveel? Laat je gezicht eens een tijdje met rust, dat scrubben en gesmeer is ook niet altijd even goed.

Dit ja. Ik heb zelf nooit baat bij maskers gehad, daar werd het alleen maar erger van.

Wat ik zelf doe:
'S ochtends koude plens water in mn gezicht en dagcrème op waterbasis(control shine van nivea). (Gebruik geen foundation! Maar dit lijkt me vrij logisch)
'S avonds: met water het meeste van mn mascara eraf spoelen(zo hoef je ook niet zo veel te wrijven en vallen je wimpers ook niet snel uit), daarna met reiniginslotion de rest van het zwarte eraf halen, dan met tonic mn hele gezicht en daarna met water afspoelen(anders verstoppen de restjes van de tonic je huid). Ik gebruik geen nachtcreme omdat dat te vet is en ik krijg er dus puistjes van. Als ik droge plekjes heb, smeer ik daar wat vaseline.

Als ik toch een beginnend puistje voel aankomen, gebruik ik op die plek een druppel behandelingsolie van de kruidvat. Het heet behandelingsolie, voor de onzuivere huid, is van kruidvat zelf en zit in een klein flesje met een pipetje. Voorheen gebruikte ik de pure stylo SOS pen van garnier en die werkt ook goed, maar is wel duurder.

Klinkt bekent!
Dit had ik een jaar geleden ook maar toen gingen ik met mijn ouders naar baasjes en beestjes en daar stond een stand van producten met paardenmelk erin. Er was een product tegen puistjes dus jah als je het niet probeert weet je het niet.
Kheb dat product toen gekocht en het helpt super goed!
Het laatste jaar bijna geen puistjes meer gehad!

Dus zoek naar een crème met paardenmelk.
Het klinkt gek maar het werkt :upside_down_face:

Paardenmelk?..

hahah ik denk nu meteen aan dat paardenmeisje uit het topic xD
waarom paardenmelk? :stuck_out_tongue:

Grote klis is een top middel. Dit zijn pilletjes op natuurlijke basis, kun je bij de tuinen of een andere natuurwinkel krijgen. Kijk maar als je wilt op mijn blog, voor uitleg over deze plant.

Jup, klinkt gek maar het is zo :slightly_smiling_face:
Je moet maar eens op Google zoeken : paardenmelk crème
dan krijg je een hele lijst tegen wat het allemaal goed is :slightly_smiling_face:

Bij mij heeft het toch heel goed geholpen,ik weet niet of dit bij iedereen waar is.
Maar wie niet waagt niet wint! toch? :wink:

Op deze site staat veel informatie, hopelijk heb je er wat aan.

Ik zou even kijken op de site van Jetske Ultee!
Zij is een huidspecialiste.
Het heeft mij heel erg geholpen.

Teveel verschillende dingen smeren is ook niet goed, ik gebruik nu de Zarqa facewash en soms de treatment en dagcreme, meer niet.
Bij mij werkt het heel goed…

(De producten van Zarqa zijn sowieso heel goed, er zit ook geen parfum/geurstoffen/etc in)

Sinds ik natuurlijke gezichtsproducten gebruik, is mijn huid er een stuk op vooruit gegaan. Maarja, elke huid reageert weer anders.

Ik smeer voor het slapen gaan ‘jeugd balsem’ van Erica kruidenhuis op de eventuele puisten en haal het 's ochtends weer weg met warm water. Helpt best goed en is maar 3, 50! Weet alleen niet of dat bij jou in de buurt zit… En het voordeel is dat het natuurlijk spul is. :slightly_smiling_face:

ik had eerst dat ook wat jij nu hebt.

ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft me een antibioticagel gegeven! hoop dat het werkt.

Toen ik naar de huisarts ging, werd ik weggestuurd omdat het volgens hem te maken had met jeugdpuistjes. Nu 2 jaar later zijn ze nog steeds niet weg. Ik ga denk ik eerst een paar maanden niks doen met mn huid en daarna zal ik verder kijken voor de tips die hierboven zijn gegeven. Erg bedankt iedereen!

Gewoon wachten tot het over is, ik had er ook veel last van en smeerde van alles op mijn gezicht om er af te raken, maar eigenlijk was er niets dat echt hielp. Nu ongeveer een jaar later ben ik er helemaal vanaf!

Bij mij werkt black african soap heel erg goed!
Is ook veel over op google te vinden :slightly_smiling_face:.

Slakkenslijmgel schijnt ook weleens te werken? Maar misschien doe je inderdaad teveel. Huisarts anders?

Minocycline vind ik het beste werken tegen acne.

Slakkenslijm gel is klink klare onzin.

Denk maar eens goed na:

De slak gebruikt zijn slijm voor het huisje. Waarvan is het huisje gemaakt?
Kalk…
Hebben wij kalk in onze huid? Nee.

Ze gooien af en toe een beetje aloe vera in de cremes en die kunnen eventueel goed zijn voor de huid.
Geen dure slakkengel kopen. Is gewoon logische onzin.