Nieuwe vriend

Ik heb sinds 6 maanden een hele lieve vriend. Hiervoor heb ik 3.5 jaar een relatie gehad met een jongen op afstand en met wie ik eigenlijk ook geen goede toekomst zou hebben. Mijn ex had het uitgemaakt en ik was er echt ook kapot van. Na een maand (idd heel snel) kreeg ik iets met mijn vriend. Ik hou echt van mijn vriend maar toch vind ik het moeilijk. Mijn vriend heeft een heel andere bouw dan mijn ex en dat voelt gewoon raar als we dan knuffelen enz. Ik snap dat dat bij iedereen anders is maar ik weet niet hoe ik dat van me af moet zetten. Dan denk ik altijd: Bij mijn ex was knuffelen echt perfect. Terwijl ik weet dat het met mijn ex toch ooit kapot zou lopen en mijn vriend ook echt lief is en dat ik daar meer een toekomst mee zou kunnen hebben.

Mijn vriend zie ik nu meer als een rustig iemand en al. Hij is nu voor 3 weken op vakantie en de dag voor hij vertrok was ik daar (en de dag waarop hij vertrok) en toen hebben we ruzie gekregen. Hij rookt altijd achter mijn rug om. Ik vraag dan wel of hij roker wil zijn of niet. Hij zegt dat hij niet wil roken en het maakt me ook niet uit als hij dat WEL wil maar dan weet ik dat. Dus vond ik weer pakjes sigaretten (voor de 4de keer) ik was echt boos want ik wil heb gewoon kunnen vertrouwen en alles. Dan krijg je van zijn kant weer iets als: Ik zal het nooit meer doen! Ik zal nooit meer tegen je liegen en ik ben echt een sukkel.
Waarop ik vervolgens opmerkte dat hij dat alle andere 3 keren ook al had gezegt.

Maar het meeste zit ik dus dat ik helemaal niet gewend raak aan zijn manier van knuffelen, zoenen en zijn geur enz. En dat ik dat heel de tijd relativeer naar mijn ex toe.

Heeft iemand tips om hier van af te komen en om mijn vriend beter te kunnen vertrouwen en te zorgen dat als hij die fout weer maakt het WEL tegen mij zegt zoals we afgesproken hebben altijd al dat we eerlijk zouden zijn?

(hoop dat het verhaal beetje duidelijk is)

Ik heb het idee dat je nog niet over je ex heen bent…

Ik denk dat je eerlijk gezegd nog niet over je ex heen bent. Een maand is ook erg kort om over iemand heen te komen. Ik zou ook tegen je vriend zeggen dat je er moeite mee hebt om hem te vertrouwen aangezien hij tegen je heeft gelogen. Dat kan hij daar rekening mee houden.

Je bent inderdaad waarschijnlijk niet over je ex heen. Ik had een relatie van bijna 6 jaar en heb toen na een korte tijd een nieuwe vriend gehad. Heel anders dan mijn ex (andere bouw, geur, instelling etc.) en ik denk (het is nu over) dat hij misschien voor een deel en onbewust rebound is geweest. Hij had me uit een nare tijd gehaald en mij geholpen met zelfvertrouwen opbouwen omdat ik ook kapot was door de breuk. Ik was op het begin heel erg gek op hem, kocht cadeautjes, kwam veel langs, maar na een langere tijd merkte ik dat hij niet het type was dat ik zocht (het matchte niet, na een maand was hij niet meer zoals hij eerst deed).

Wat je aan dit verhaal hebt? Niks. Ik wilde alleen even een kijkje geven op een soortgelijke situatie. Ik wist ook niet wat ik ermee aan moest, ik denk dat het tijd nodig heeft om te wennen en je ex te verwerken. Maar als de ‘klik’ (van: JA dit wil ik!) later nog ontbreekt, kan je beter afkappen. Bij mij werd het snel duidelijk dat die jongen toch niet helemaal was wat ik zocht en dat ik de eigenschappen die ik bij mijn ex had behoorlijk belangrijk vond. Ook de dingen die mijn ex miste, ontbraken bij deze jongen ook, waardoor ik mij niet prettig voelde en veel aan het verleden moest denken.

Ik denk dat je goed moet nagaan of deze nieuwe vriend echt is wat je zoekt en of je niet langer de tijd nodig hebt om eerst je ex te verwerken.

Ik dacht al dat iedereen dat zou denken. Ik denk meer dat het met mijn autisme te maken heeft. Dat ik heel er moet wennen aan veranderingen. Maar precies de vinger op de goede plek leggen kan ik niet. Ik ben met verliefdheid ZEKER wel over mijn ex heen. Alleen jammer dat er gewoon 0.0 meer contact is met dingen die je in die tijd bijv ook ECHT gemeen had.

Inderdaad, netzoals ze hierboven allemaal zeggen. Je bent gewoon nog niet over je ex heen.

Yupp dat denk ik ook.