Nieuwe kamer

Hallo,
Ik krijg binnenkort een nieuwe kamer. Mijn kamer is ongeveer 5 bij 4m.
Ik ben van plan om niet al te grote meubels te nemen, en in de kleur wit, zodat mijn kamertje wat groter lijkt.
De meubels die ik ga nemen zijn (van Ikea):
Witte ladekast: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40190140/
Wit bureau: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30213076/
Met witte stoel.
Witte kaptafel: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10121228/
Met een wit krukje.
Wit bed: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S59842829/
Met een wit nachtkastje.
Een witte fauteil: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S09830490/
Met dit tafeltje erbij (ook al is het bedoeld als nachttafeltje): http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00164505/

Alles in het wit dus. Mijn muren zijn trouwens ook allemaal wit nu.
En nu ik alles wit heb, denk ik: nu ga ik de kamer vullen met kleurrijke accesoires (en lampjes enz.). Rood, turquoise, geel, groen, blauw …

Maar ik kwam net de site tegen van PipStudio en ik vind ze echt superleuke spulletjes hebben… vooral het turquoise vogeltjes behang (http://www.pipstudio.com/…p-early-bird-blauw-behang), maar staat dat wel bij mijn meubels enz.?
Ik ben dan wel van plan om maar één muur te behangen, en de rest van mijn muren in het turquoise te verven, zodat het niet te druk word.
Of raden jullie mij beter het vogeltjes-behang aan, maar dan in het wit? Zodat ik de rest van mijn muren gewoon wit laat?
Of is het beter dat ik alles gewoon wit laat, zonder te behangen? Pff, moeilijk…

Trouwens, ik ga de rest van mijn kamertje niet in de PipStudio-stijl doen… Want het is niet echt helemaal mijn stijl, maar het behang vind ik wel leuk en het servies trouwens ook.
Dus ik had het idee om dat servies (http://www.pipstudio.com/nl/floral-servies/pip-koffie-thee) op het tafeltje te zetten die bij mijn fauteuil hoort. Of past dat ook weer niet bij de rest van mijn spullen…?

Ik heb ook de Blond Amsterdam-site bekeken en dat servies vind ik veel meer mijn stijl en die zijn ook wat goedkoper… Of is dat een beetje kinderachtig?(http://www.blond-amsterdam.nl/#/webshop/group/14/) Maar als ik dat servies van Blond Amsterdam neem, kan ik het behang van PipStudio nog wel nemen…?
Pff, dit is echt moeilijk… Ben er ook dag en nacht mee bezig, haha. :stuck_out_tongue:

Trouwens, de muur die ik ga behangen (als ik dat ga doen) is de muur waartegen mijn fauteuil (met daartegenover het tafeltje), mijn kaptafel, en mijn bureau staat.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is… en dat jullie me kunnen helpen.

Groetjes! :stuck_out_tongue:

ik zou dat doen met dat vogeltjes behang & de muren turqoise verven & het service van PipStudio, dat lijkt mij echt heel mooi !

het is idd wel slim om één muur te behangen, dan word het niet te druk!

Dankjewel voor je reactie :slightly_smiling_face:

Ja, dat lijkt mij ook wel leuk staan. Maar… Ik heb ook graag bijvoorbeeld zulke bedsets: http://www.hm.com/nl/product/94416?article=94416-B maar ik denk niet dat dat leuk combineert met de PipStudio spulletjes/behang? Omdat dat dekbedovertrek juist fris en modern is, en de PipStudio spulletjes juist zoetsappig & wat ouderwets (denk ik) …
Dus ik ben bang dat ik als ik bijv. iets leuks tegenkom, en dat ik dan moet zeggen ‘‘oh, dat kan ik niet nemen, want dat combineert niet leuk met de PipStudio-spulletjes die ik heb…’’
Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel :slightly_smiling_face:

Iemand nog advies? :grinning:

-

je kunt toch ook dat behang doen met de rest van je muren wit? ik heb ook alles wit in mijn kamer, behalve één muur, die heb ik behangen met vintage engels bloemetjes behang in appeltjesgroen en roze. dat geeft mijn kamer een hele frisse look, en de rest is rustig omdat het mooi wit is. het is niet saai en nu kan ik er alle kanten mee uit. als jij al je muren in dezelfde kleur van dat behang schildert, dan heb je er sneller weer genoeg van. ik zou ze dus wit laten.

bovendien wordt het dan denk ik wat drukker als je ook nog voor gekleurd servies gaat. wat denk ik heel erg leuk op je kamer zou passen hoor, overigens. en de meubels zijn er ook mooi bij. (:

Ik zal als ik jou was de muur tegen over je raam behangen. Dan valt het licht er mooi op en is het niet te druk. En zou de muur waar je je raam hebt turquise verven. Ik zal alle meubels inclusief je bed wit houden. En je spulletjes de kleur van je behang zelfde als je bed overtrek misschien kan dit ook van pip (heb ik ook) 2 soorten anders een effen kleur maar het zelfde als de kleur van het pip behang. Ik zal de rest van de muren wit laten anders lijkt je kamer kleiner en veeeeeel te druk.

@cruxed: Okee, ik denk dat ik dat dan ga doen. :slightly_smiling_face: Maar zal dit behang dan niet leuker staan: http://www.pipstudio.com/…pip-early-bird-wit-behang ? Dat staat dan meer bij mijn muren die ik wit ga laten. Of is het juist leuker als ik voor kleur ga?

@IhateBananas: Ja, dat zou ik wel willen, maar de muur tegenover mijn raam is een kast. Ik bedoel, over de gehele muur zitten er drie ingebouwde (witte) kasten. Dus dat zou moeilijk kunnnen… Jammer. Maar bedankt voor je tip :slightly_smiling_face:.
EDIT: Weet je misschien ook waar ze dat Pip-dekbedovertrek verkopen? Want op de officiele site verkopen ze alleen maar tweepersoons… ;o

Up…!

Omg ik nu vind ik weer dat lichtroze vogeltjes-behang leuker is… :stuck_out_tongue: Ik weet het niet meer.

Heeft iemand nog ideeen? :grinning: