Niet goed geworden.

Ik ben gisterenochtend op school niet goed geworden. Het begon in de bus met hevige buikpijn en toen op school bleef het. Het eerste uur werd het ook redelijk wazig voor mijn ogen en ik kon me niet concentreren. Ik werd echt even niet goed dus ging naar de wc, daar op de grond gezeten en gevloekt van de pijn. Misselijkheid was er ook. Ik ging weer terug naar de les en barstte bijna in tranen uit, maar dat heb ik tegen kunnen houden. Ik wilde naar huis, maar dat mocht niet van de meneer. ‘Als er niemand thuis is laat ik je niet gaan’, maar ik voelde me echt belabberd. De mevrouw zag gelukkig wél dat het echt niet goed ging en liet me naar het lokaal gaan om ziek te melden. Ik moest daar meteen op de grond gaan liggen, omdat ik anders flauw ging vallen. Een half uur daar op de grond gelegen en toen werd ik opgehaald en thuis meteen een paracetamol en gaan slapen. Toen ik na 2 uur wakker werd was het over.

Ik heb dit al vaker gehad en nu moet ik vanmiddag naar de dokter hiervoor. Iemand al een idee wat dit kan zijn?

[i]misschien iets met je ijzer?
als je ijzertekort heb wil je wel eens snel flauwvallen.
ook weet ik niet hoe oud je ben en hoe je menstruatie is?
maar daar kun je ook zulke klachten van krijgen,
wat misschien gedeeltelijk te verhelpen is met de pil *mocht je die nog niet hebben*

succes bij de dokter, n beterschap meid! [/i]

Wachten tot vanmiddag als je naar de dokter gaat.
Die weet het. Als hij het niet weet, weten wij het al helemaal niet.

We zouden je graag helpen,
maar zijn geen specialisten.

Ik ben 14 en ben op het moment niet ongesteld, maar de pil is geen oplossing, want ik moet overgeven van pilletjes en tabletjes. Met moeite drink ik een platgestampte paracetamol met siroop naar binnen…

Wow best herkenbaar dit verhaal , ik heb hier soms namelijk ook last van en waar het door mij bij komt is vaak of te weinig eten of slaap te kort … ik heb ook bijna altijd iets van dextro snoepjes in mijn tas als ik het dan voel aankomen (dit heb je snel door als je wazig/vlekkerig begint te zien) neem ik meestal 3 van die dingen en gaat het wel weer.

Nou is het niet zo dat ik een eetstoornis heb of iets dergelijks waardoor ik te weinig eet maar ik neem vaak geen tijd om te eten waardoor mijn schema zegmaar een beetje in de war raakt.

Misschien heb jij hier ook last van ? , veel succes bij je dokters afspraak :slightly_smiling_face:

& hopelijk weet hij meer.

hmm ik eet en slaap eigenlijk wel goed, dus ik denk niet echt dat het daar aan ligt. Die dextro snoepjes is wel een goed plan, als de dokter niks weet zal ik dat eens proberen!

&dankje :’]
Misschien moet ik trouwens daarna bloed laten prikken… daar ben ik echt als de dood voor.

arrg ik hoop echt dat ik niet hoef bloed te laten prikken :cry:

Ik had ongeveer hetzelfde gister en zou daarom vandaag moeten bloedprikken helaas kon ik niet vanwege een gescheurde enkelband haha maar ik denk dat het idd iets met je ijzer ofso is dat denken ze bij mij ooook

Kan een ijzerstapelingsziekte zijn. Denk dat je misschien bloedarmoede hebt, dus laat je maar wel prikken. Gewoon niet kijken, en aan bloemetjes, die leuke schoenen, of dat leuke jurkje denken!
Ik heb een tijdje geleden heel veel bloed moeten prikken en een infuus in m’n hand gehad, en ik kan je vertellen dat naalden niet meer zo’n big deal zijn. Er zijn ergere dingen. Heel veel succes anyway!

hmmm zoiets had ik altijd op de eerste dag van me ongesteldheid…maar dat is het dus bij jou niet … gewwon afwachte wat de dokter zegt

De dokter zei dat het normaal is op mijn leeftijd om flauw te vallen, maar mijn moeder wilde toch nog even bloed laten prikken.

Normaal om op deze leeftijd flauw te vallen? Wtf sorry maar ik ben nog nooit flauwgevallen. :l (ok, wel een keer maar dat was door iets anders)

Ik zou zeggen een griepje, maar als je dit vaker hebt zou ik inderdaad eens laten bloedprikken.

Ben je al bij de dokter geweest dan ? :stuck_out_tongue:

Ja, hij zei dat meiden van 13/14 - 17 jaar een erg lage bloeddruk hebben en dat je daardoor snel flauwvalt.

&ik heb geen griep.

Maar kwam er dus niks uit van het bloedprikken?

Ik denk eigenlijk dat je best wel bloedarmoede kunt hebben. En ik snap niet hoe het ‘normaal’ kan zijn om flauw te vallen. Ik ben maar een paar keer flauwgevallen, en dat was toen ik bloedarmoede had. Dus dat slaat helemaal nergens (ook al ben ik geen dokter en hij wel, maar ik vind het gewoon nergens op slaan).

Het is normaal om flauw te vallen? Ik ben anders nog nooit flauwgevallen, en ik ken ook maar weinig mensen die flauw zijn gevallen.

Ik ben pas om 12 uur bij het ziekenhuis geweest, dus de uitslag van het bloedprikken is er nog niet! Ik ben benieuwd.

Het is inderdaad niet normaal om flauw te vallen hoor? Zeker niet als het vaker gebeurd! Hopelijks is het niets bijzonders.