Nierbekkenontsteking.

Ik ben vanmiddag naar de dokter geweest omdat ik pijn in mijn buik had. Vorige week had de dokter gezegd dat dit waarschijnlijk een dikke darm ontsteking was, maar vandaag had de dokter mijn plasje onderzocht en bleek daar een infectie in te zitten. Nu kreeg ik vanavond toen ik aan het werk was hele erge pijn in mijn onderrug, beide kanten en heb ik meerdere malen overgegeven. Na even googlen kwam ik terecht bij nierbekkenontsteking. Nu heb ik al antibiotica van de dokter gekregen (natuurlijk uitgespuugd) maar moet ik nu weer naar de dokter? Want zij heeft mij antibiotica gegeven voor blaasontsteking, en dit is natuurlijk wat anders.

Maar helpt deze antibiotica dan wel tegen nierbekkenontsteking?

Sowieso de kuur doorzetten, en dan morgen even bellen naar de dokter voor de zekerheid, maar antibiotica zal ook die nierbekkenontsteking wel kunnen genezen (antibiotica wordt voor zoveel gebruikt namelijk…)

Nierbekkenontsteking staat toch ook in verbinding met je urine toch? Dat kan dan toch gewoon die ontsteking zijn die je dokter had gevonden?

Bel gewoon naar de dokter. En doe in tussentijd verder met je kuur.

En verwar google alsjeblieft niet met een dokter.

Als je nierbekkenontsteking hebt moet je meteen naar de dokter hoor! Heb het ook eens gehad. Nierbekkenontsteking loopt soms heel snel uit de hand en soms moet je in het ziekenhuis worden opgenomen. Het kan ook blijvende schade aanrichten. Nierbekkenontsteking stijgt vaak op vanuit je blaas als je daar een ontsteking hebt zitten, en die verwaarloosd hebt. Als je dat hebt heb je (vrijwel?) altijd echt heel erg pijn en koorts. Het zal nu wel te laat zijn, maar voortaan zou ik gewoon de dokter bellen 's avonds voor de zekerheid, en anders zeker vandaag.

veel artsen zijn juist totaal niet voorzichtig met het geven van antibiotica ._.

maargoed, sowieso afmaken ja en als je er dan nog last van hebt weer naar de dokter gaan
die symptomen kunnen ook bij een blaasontsteking voorkomen

Allereerst je kuur afmaken! Ik weet niet voor hoeveel dagen je de kuur hebt gekregen, of welke kuur je hebt meegekregen (ik leer voor apothekersassistente, weet er wel wat van af). Maar je hebt twee verschillende soorten blaasontstekingen. Een gecompliceerde en een ongecompliceerd. Een ongecompliceerde blaasontsteking komt pas voor wanneer het de inhoud van de blaas niet steriel is en dus pas op een hoogtepunt symptomen gaat veroorzaken

Een gecompliceerde blaasontsteking betekend dat de blaaswand en de uitscheidingswegen van de nieren naar de blaas ontstoken zijn. Deze wordt toch vaak geconstateerd door een specialist.

Waarschijnlijk heb je Furabid (of nitrofundantoïne) meegekregen, is een 3-5 daagse kuur. Maak je kuur af; en ga terug naar de huisarts MET je urine. Ik verwacht dat als je de bijwerkingen als misselijkheid enzo noemt, dat ze je doorsturen naar de uroloog.

Maar goed; ik denk gewoon dat je een fikse blaasontsteking hebt. Je kunt er inderdaad heel naar van worden. Maar de bijwerkingen kunnen ook aan de antibiotica liggen. In dat geval; zullen ze azitromycine voorschrijven. Voor zover ik weet, kent dat minder bijwerkingen dan Furabid

ik heb vorig jaar op vakantie vanuit mn blaasontsteking, nierbekkenontsteking gehad doordat ik heel lang heb rond gelopen met mn blaasonsteking kreeg ik dus nierbekkenontsteking . hiervoor kreeg ik een prik in mn bil en antibiotica, ik vond die prik enorm eng vooral omdat het in in het buitenland was maar het hielp ontzettend goed! na 2 uurtjes werd de pijn al minder. gewoon even de dokter bellen en kijken wat hij zegt.

Ik heb een tijd terug ook 2 keer nierbekkenontsteking gehad.
Hiervoor had ik een antibioticakuur waardoor het weg ging, dus de antibiotica die je slikt zou de nierbekkenontstekking ook weg moeten laten gaan (als je die hebt en als dit dezelfde soort antibiotica is).

Kuur afmaken!
Toen ik 3x blaasontsteking had, waren ze ook allemaal anders qua gevoel. Zoiets kan je niet vergelijken met resultaten op Google.
Daarnaast wordt urine onderzocht in een laboratorium van het ziekenhuis. Je urine wordt opgestuurd en het resultaat koppelen ze terug naar je dokter. Het wordt dus onderzocht door specialisten, en de kans is dus klein dat ze het fout hebben.
Als het niet over is, ga dan nog een keer - met je urine.

Je mag sowieso nooit stoppen met een kuur, dus ik zou die afmaken en ik neem aan dat de dokter nog aangeeft wanneer je nieuwe urine moet brengen. Deze kijken ze dan na en dan kijken ze of alles in de urine goed is. Dit betekent dat de kuur heeft aangeslagen en dat je idd een blaasontsteking had. Als dat niet het geval is dan kan het zijn dat er iets anders aan de hand is of dat de bacteriën resistent zijn voor de antibiotica.

Als je er niet helemaal gerust op bent zou ik nog even bellen en uitleggen wat je op dit moment precies voor klachten hebt + wat je hebt gelezen. Zij weten er meer over! :slightly_smiling_face:

Komt op hetzelfde neer. Ik had laatst antibiotica voor keelonsteking, Doxy disp. Die is tegelijkertijd voor zo’n beetje alles rondom je neus, zelfs acné en soa’s zag ik op internet.

Ik heb ooit blaasontstekeking, nierbekkenontsteking en urineweg infectie gehad, allemaal tegelijk, ja ik was echt doodziek, ik had 1 antibioctica voor allemaal.

ja ik weet de gevolgen maar ik weet ook mensen die voor het kleinste t al mee hebben gekregen :confused: of gewoon ‘we weten niet precies wat het is dus we geven je maar antibiotica mee kijken of t helpt’
ze HOREN er voorzichtig mee te zijn, maar veel zijn het niet