Neppe of echte vriendin?

Ten eerste heel erg sorry voor het tweede topic dat ik al open, maar ik weet het echt even niet meer.

Mijn ‘beste vriendin’ F, word steeds gemener. In mijn vorige topic had ik al uitgelegt dat ze heel gemeen doet tegen een andere vriendin van me, maar niet alleen tegen haar. Ook tegen mij.

We hebben sinds een paar weken steeds vaker ruzie. En ik ben er echt klaar mee een keer. Ik weet dat sommige dingen ook aan mij liggen maar ik ben meestal wel degene die als eerste sorry zegt en de sfeer goed probeert te houden.

Iedere keer als ik iets verkeerds bij haar doe, dan kan dat allemaal niet en word ze super boos. Maar dan als zij het doet mag het allemaal maar?

Een voorbeeld: ze heeft een paar weken geleden heeft ze gezegt dat ik kinderachtig ben en zij volwassener voor haar leeftijd. Ik vond het echt niet kunnen dus het liep uit tot een ruzie. Een paar weken later kregen we wéér ruzie omdat ik iets met ‘m’ ging doen. Die andere vriendin. En ze mompelde dat wij hadden afgesproken, maar dat wad helemaal niet waar. Uiteindelijk kwam dat weer goed. Vandaag zit ze de hele tijd boerenkinkel te zeggen, omdat ik toevallig in een vrijstaand huis woon. En ze maakt een opmerking dat ze een jongen uit mijn klas en mij echt niet bijelkaar vind passen. Nou wie zegt dat ik er verliefd op ben. Maargoed heb het maar even gelaten. Maar ik dacht wel: volgensmij ben jij hier kinderachtig

Nu net heeft ze gezegt toen ik een naam met een -ske erachter zei, dat het mijn nieuwe crush was. Nou dat was ook echt raar gewoon want die jongen is niet mijn type.

Ik heb daar ook absoluut wat van gezegt. Gewoon op een aardige manier. Dat ik het niet zo leuk vond. En dan zegt ze: je verdraait het.
En vervolgens gaat ze me negeren.
‘M’ heeft al gezegt dat ik beter even geen vriendinnen meer met haar kan zijn. Maar dat wil ik ook weer niet. Want dan voel ik me alleen… (Lang verhaal)

Wat kan ik nu het beste doen? Want als het zo door gaat worden misschien de ruzies alleen maar erger.

Bedankt voor het lezen van mijn zoveelste topic, maar ik wist het echt even niet meer sorry!

het leven is te kort om je energie en tijd te verspillen aan een vriendin dat niet eens een echte vriendin is.
ik ben meer geneigd om te zeggen dat ik liever alleen ben dan met iemand vrienden zijn, die niet echt een vriend is…

Bedankt! Dat zegt ‘m’ ook, maar als ik me alleen voel, ben ik mezelf niet meer…

^dat
focus je op de vriendinnen waar je wel op kunt vertrouwen.
Van dit soort kleine ruzies krijg je alleen maar stress(ik meestal wel dan).

ik denk dat je jezelf niet leuk vind als je alleen bent?
Probeer daaraan te werken want je kan niet continue vrienden om je heen hebben.
Ben je bang om haar los te laten of de momenten die je met haar hebt?
Ik weet niet hoe oud je bent maar als je leert jezelf kennen als je alleen bent, kan je beter met andere mensen omgaan.
Je ‘kan’ meer dan als je niet alleen durft/kan zijn.

Niemand wilt graag nog met een halfdode relatie rondlopen. Het vreet energie van je weg terwijl je de knoop kan doorhakken en verder gaan met andere en leukere (!) mensen. Het is misschien niet simpel in het begin om de band te breken maar het is uiteindelijk wel beter zo

Het is moeilijk om vriendinnen te laten vallen, maar geloof me… Als ze alleen maar energie kosten en zo doen, je word er alleen maar beter op. Denk aan de positiviteit in je leven, en zulke mensen zijn alleen maar negativiteit

Je mag het wel in één topic doen. Verander desnoods de beginpost of zet een samenvatting hiervan onder je andere beginpost. Gaat om dezelfde meiden, dus meerdere topics daarover is niet nodig