Nep aanbiedingen.

“Sinterklaas wordt in de maling genomen met nep-aanbiedingen van speelgoedwinkels. Dat maakte de Consumentenbond maandag bekend op basis van eigen onderzoek.
‘De speelgoedaanbiedingen van Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp zijn meestal nep’, concludeert de bond. De organisatie vergeleek 75 prijzen van populair speelgoed van begin deze maand met de prijzen in juli.
‘Een Legotrein van Intertoys van 124,99 euro voor 114,99 euro is wellicht aantrekkelijk, maar in juli 2013 kostte dezelfde trein bij Intertoys 99,99 euro. De ‘Lego City kustwachthelikopter’ kostte bij Wehkamp deze zomer 17,99 euro en in de aanbieding deed Wehkamp alsof het speelgoed flink was afgeprijsd was van 29,99 voor 22,99 euro’, aldus de Consumentenbond.
Bij Intertoys bleken 17 van de 20 onderzochte aanbiedingen onterecht, bij Bart Smit 7 van de 10 en bij Blokker 8 van de 10.
Lekkers of de roe
De enige winkelketen die van de bond ‘lekkers’ krijgt in plaats van de roe, is de V&D. Daar bleken alle aanbiedingen wel degelijk voordelig voor de consument.
Een woordvoerster van de bond zei op Radio 1 dat de prijsstijgingen niet het gevolg kunnen zijn van de inflatie. Daarvoor zijn de verschillen met afgelopen juli veel te groot.
Alle winkelketens krijgen - in lijn met de Sinterklaasgedachte - vandaag een suprise. Maar alleen de V&D zal blij zijn met de inhoud, alle andere winkelketens worden op de vingers getikt en publiekelijk aan de schandpaal genageld.”

Aldus de telegraaf, dit bericht is ook op het nieuws geweest en op de radio’s.
Wat vinden jullie hiervan? Moet dit strafbaar worden? Is het slim aangepakt? Of is het te begrijpen ivm crisis?

Dit noem ik nou een goed voorbeeld van marketing. Dit doen ze ieder jaar.
Ik vind het gewoon oneerlijk voor de concument, maar als je weet dat dit ieder jaar zo is kun je ook in juli of augustus je Sinterklaas- en kerstcadeautjes halen (of de dingen die niet bederven :stuck_out_tongue: ).

Ik vind het ergens oneerlijk, maar volgens mij is dit niet wettelijk verboden of zoiets. En zoals Vitani zegt: je kunt ook je cadeautjes eerder kopen. Eigenlijk spelen de speelgoedwinkels gewoon slim in op het uitstelgedrag van de mens.

Hmm denk niet dat alleen speelgoedwinkels dit doen. Gemeen is het idd wel.

Is hetzelfde geldt als met Valentijnsdag, bijvoorbeeld.

Als normaal één roos 2,50 is, en met Valentijnsdag is ie 3,00… Heb je hetzelfde effect.

Daarom kopen mijn ouders het hele jaar door hiervoor, in plaats van in deze maanden

Hetzelfde met schoenen, ik heb een soort schoenen in juli gekocht voor €90 en nu zijn dezelfde schoenen zogenaamd afgeprijsd naar €100 omdat de feestweken er aan komen…

Dit is gewoon pure marketing. Niks raars aan

Same with moederdag/vaderdag

Inderdaad, supermarkten doent. Wekelijks net zo hard.

Ja ik ken vrijwel alle prijzen uit m’n kop van alles wat ik in huis heb :") en moet soms echt lachen als n supermarkt zegt ; nuuuu appels voor maar 1,29
Vorige week waren ze nog 0,99cent.

Juist.

En toch trekt het mensen.

En jurkjes en panty’s! Vooral panty’s vlak voor kerst

Dit is gewoon slim aangepakt. Pure marketing idd.

Snap trouwens niet dat dit als een soort ‘shock’ komt, dit is toch al heel lang zo? :’)

Ja ze liegen, maar kun je het ze verwijten? Ze zijn er alleen op uit om winst te maken dus dan kun je zoiets wel verwachten, en als consument zelf beter nadenken.

Het is echt een heel vuile truc die ze gebruiken, maar het is als consument je eigen verantwoordelijkheid. Je kan het verwachten. Ik zou het wel goed vinden als hier regels tegen komen, maar dat heeft imo absoluut geen prioriteit.

En er trappen zoveel mensen in! Marketing(het vak) heeft echt mijn ogen geopend. Er wordt zo slim verkocht! Want vaak is een groot bord met korting al genoeg om iemand een winkel in te lokken.

en toch ook slim

Lijkt me dat dit al verboden is toch? Reclame moet waarheidsgetrouw zijn.