Nederlands artikel nakijken

hoi! ik heb een nederlands artikel dat om 0000 ingeleverd MOET zijn. zou iemand het kunnen nakijken op fouten en misschien een nieuwe titel en ideeën voor tussenkopjes verzinnen, gewoon iets waar ik nog over kan vertellen? alvast bedankt :slightly_smiling_face:. om een fout aan te geven, vertel welk tussenkopje en dan welke zin. van boven naar beneden genummerd 1 tm 10.

Basis voor tatoeëerder
Voor bijna alle beschikbare beroepen in Nederland is er tegenwoordig wel een opleiding te volgen die je voorbereidt op je toekomstige droombaan. Op de basisschool word je al voorgesteld aan de banen die er in toekomst voor je klaarliggen. Als kind geef je enthousiast en luid antwoord op de vraag: “Wat wil je later worden?”. Je zegt, juffrouw, danseres of voetballer. Het is daarom ook raar dat een kind zonder enige aanmoediging van thuis zegt “Ik wordt later tatoeëerder”. Net als Ralph Moelker. “Ik ben zelf begonnen toen ik 16 was en ik ben nu 37. En Bob is begonnen in 1968, dus die doet het al heel veel jaren.” Ik heb Ralph nog wat dingen gevraagd over het tatoeëren en hij was dan ook enthousiast om de vragen te beantwoorden.

Tattoo Bob
Ralph’s vader, Tattoo Bob, begon in 1968 met zijn Tattoo Shop. Hij was de eerste tatoeëerder die een medisch verantwoord tatoeëerde, toen in de jaren 80 de GGD van Rotterdam vraagtekens plaatste bij de hygiëne bij het tatoeëren. Dat deed hij door middel van het dragen van makkelijk weggooibare handschoenen en naalden te steriliseren. Dermatologen gaven Bob advies over de hygiëne.

Opleiding
Het is geen beroep dat je dagelijks tegenkomt en je hoeft hier ook geen opleiding voor te volgen op school. “Nee, voor tatoeëren is geen opleiding nodig, je moet alleen wel goed kunnen tekenen,” aldus Moelker. Dankzij het aanbod van tattoo programma’s die tegenwoordig op tv te zien zijn, merken we binnen de tattoo branche wel dat er iets aan het veranderen is. Tatoeëerder is nu meer een beroepskeuze die men kan maken, die vooral jongeren en jongvolwassenen nemen – maar ze ook op het verkeerde been kan zetten.

Basisvaardigheden
Maar wat als jij als enige nou over de creativiteit en individualiteit beschikt waardoor jij wél heel graag tatoeëerder zou willen worden? Wat kan je dan doen en hoe weet je wat voor jou het beste is? Het is een kwestie van geduld, toewijding, strijdlustigheid en doorzettingsvermogen. Er wordt tegenwoordig van je verwacht dat je een eindeloze creativiteit heb die je kan gebruiken met het werk als tatoeëerder.

Maar wat heb je nodig om tatoeëerder te worden? “Ja, gewoon heel goed kunnen tekenen en heel hygiënisch zijn.” zei Moelker. Wat je ook als basisvaardigheden moet kunnen, is tekenen van verschillende tattoo stijlen, uithoudingsvermogen, inlevingsvermogen en toewijding hebben, kritiek kunnen ontvangen, flexibel kunnen omgaan en goed communiceren met mensen, geduldig zijn, met precisie en zelfstandig kunnen werken, een zelfverzekerde houding hebben en goed en kunnen werken met het apparatuur.

Een hele waslijst, maar toch zeker alleen een heel klein stukje. Het is wel zo dat maar heel weinig mensen geschikt zijn voor dit werk. De tijd zal leren of iemand een goede tatoeëerder is of niet.
Tegenwoordig kan je zonder moeite aan goedkope tattoo apparatuur komen. Het is dan ook zo gebeurd dat je bij iemand een tattoo hebt geplaatst. Het zijn onverantwoordelijke en niet geaccepteerde handelingen binnen de wereld van professionele artiesten. Het aanbrengen van tatoeages zonder kennis en professionaliteit kan lijden tot emotionele, plastische en gezondheidsschade

We zien ook dat er tattoo opleidingen worden aangeboden. Deze opleidingen niet geregistreerd en kunnen een verkeerde indruk wekken bij de student die zich aanmeldt. Er wordt verteld dat men binnen een niet al te lange periode en tegen een hoge vergoeding opgeleid kan worden tot een goede tatoeëerder. Een verontrustende en misleidende trend waar ook veel geld aan verdiend wordt. Aangezien talent niet aan te leren valt, wordt een verkeerd beeld gewekt van hoe een loopbaan van een tattoo artiest is. Het wekt ook de illusie dat wanneer de student de korte studie heeft gedaan, hij opgeleid is tot artiest die zelf een mooie tattoo kan zetten.

De uitnodiging
De juiste en enige weg is dat je met een mooie portfolio een professioneel tatoeëerder vraagt of hij jouw tekenwerk zou willen bekijken. Vaak wordt het flinke teleurstelling en een deuk in je ego. Een professionele tatoeëerder verteld je eerlijk en duidelijk wat hij van je werk vindt en wilt meestal geen student. Hij of zij kiest zelf een collega uit die volgens hen geschikt is. “Alleen als je een hele goede leermeester hebt, en die hebben wij, dat is Tattoo Bob zelf.” De kwaliteit van professioneel aangebrachte tattoos is nu te vinden op een hoog niveau. De tatoeëerder en/of shopeigenaar zal dan ook geen risico’s willen nemen om zijn goede naam schade aan te brengen. Hij is dan ook heel voorzichtig met het opleiden van getalenteerde tattoo artiesten. Het is nog steeds een gesloten wereld, een subcultuur waar je op basis van vertrouwen en op uitnodiging binnen komt. Het is aan een tatoeëerder om te bepalen of jij wel of niet goed bent voor dit werk. Simpelweg gezegd is het zo dat wanneer je een tattoo machine hebt vastgehouden en inkt hebt geïnjecteerd in iemands huid, dat je een tattoo hebt aangebracht. Het aanbrengen van een tatoeage maakt je toch nog geen tattoo artiest! Er zijn zoveel dingen die met geluk en aangeboren aanleg moeten samenkomen. Dit maakt dat een goede artiest, zelden voorkomt.

Onderaan beginnen
Wanneer je dan tot één van de zeldzamen behoort die het geluk heeft dat een professionele tattoo artiest is die jou verder wilt helpen, dan begint het harde werken pas echt! Je moet helemaal onderaan beginnen. Dat betekent dat je maanden of jaren alleen mee mag kijken en dit vol moet kunnen houden. Je maakt lange dagen, want om deze studie te betalen heb je er waarschijnlijk een andere baan bij. Je moet je helemaal storten op het kunnen tekenen van tattoos. Je bemoeit je met zaken die tot de schoonmaak behoren, iets wat elke dag moet. Elk klusje dat niets te maken lijkt te hebben met het aanbrengen van een tattoo, is een van tot jouw taken en jij begrijpt het nut ervan. Deze zul je moeten uitvoeren om zo te laten zien dat je heel goed begrijpt dat deze taken voor een tattoo shop zeer belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren. En wanneer je dan na lange tijd vol enthousiasme en tegen geen enkele vergoeding jezelf hebt bewezen – als toegewijde en vooral ook loyale leerling die het vertrouwen van de tattoo artiest heeft gewonnen – pas dan zul je helemaal onderaan mogen beginnen als tattoo artiest. Een tattoo artiest die eigenlijk alles rond het zetten van tattoos nog moet leren binnen een goed beschermde omgeving en onder het scherpe oog van de leermeester. Hij of zij leert jou de kneepjes van het vak in ruil voor dat je loyaal bent aan de shop. In het beste geval komt er een hechte vriendschap gebaseerd op de belofte dat je niet nadat hij of zij jou het vak heeft geleerd een paar deuren verder in de straat een eigen shop opent. Dit maakt dat de deuren naar de nieuwe levensstijl met sterke normen en waarden zijn geopend. Welkom!

Werken als tatoeëerder
Wanneer die deuren eindelijk voor jou geopend zijn, staat je een nieuwe wereld te wachten. “Je ontmoet elke dag verschillende mensen. Allemaal andere culturen, het is heel grappig,” aldus Moelker. Ook vertelde hij dat er weleens mensen flauwvallen, wat dus niet ongewoon is in de tattoo wereld. Zo heeft hij ook een keer smurfen die uit de bilnaad liepen getatoeëerd en is er in die Tattoo Bob een Maxima en Willem-Alexander op iemands bil gezet. Er zullen grappige en leuke momenten voorkomen, maar ook moeilijke. “Het moeilijkst? Nou portretten zijn heel moeilijk.” Portretten zijn erg gedetailleerd en ook erg lastig voor veel tattoo artiesten.
En als jij niet van naalden houdt, betekent niet dat jij als artiest verplicht bent om tattoos te nemen. Ralph heeft er zelf maar eentje, omdat hij het te pijnlijk vindt. Betaal geen fortuin voor internetcursussen en laat geen tattoo zetten als jij persoonlijk vindt dat het er niet hygiënisch uitziet. Jij moet je er op je gemak voelen, zodat jij de juiste tattoo krijgt bij de juiste tattoo artiesten. En als je wordt afgewezen als leerling: treur niet. Blijf door oefenen met tekenen en ga een paar maanden later terug. Per slot, oefening baart kunst!

bron: http://www.snizoo.nl/tattoo-informatie/algemeen/tatoeeerder-worden

bron: http://www.tattoobob.nl/info/historie/