naar andere ha?

Al ong. 2 jaar lang heb ik al last van hoofdpijn, nekpijn en rugpijn(maar dat is ivm met mijn scoliose). Momenteel zijn de symptomen erger geworden, in de zin van: vergeetachtigheid, geen concentratie vermogen, duizeligheid, oververmoeidgheid en zere ogen. De vermoeidheid is het ergst aangezien ik letterlijk niets kan doen. M’n zelfvertrouwen is daardoor helemaal door de knoppen. Ik wil zoveel dingen doen maar het wordt steeds moeilijker om school bij te houden etc. Al meerdere keren heb ik de ha een bezoekje gebracht en elke keer is het hetzelfde: stress. Maar ik weet niet wat ik er in hemelsnaam moet doen en aan de andere kant twijfel ik of het echt stress is omdat ik nooit onderzocht ben door een specialist. Ik word hier echt doodongelukkig van omdat ik in havo-5 zit en m’n cijfers kelderen maar ik o zo graag vwo wil doen om mijn droom waar te maken. Het is frustrerend en ik deal al met een laag zelfbeeld maar nu ook met pijn en de gedachte of ik wel/niet dom ben en het me niet allemaal in beeld. Nu vroeg ik me af of ik misschien niet nog een keer naar de ha moet gaan of naar een andere als dat kan?

Ik heb eigenlijk al jouw symptomen ook, zelf heb ik cvs: chronisch vermoeidheidssyndroom, ptss, had ik pfeiffer en heb ik een zwak immuunsysteem met daarbij soms bacteriële infecties. En mijn darmen zijn niet helemaal in orde, dus daar gaat veel energie van mijn lichaam ook naartoe.

Om kort samen te vatten, ja ik zou als ik jou was kijken of je ergens anders gediagnosticeerd kan worden. Ik zeg niet direct dat je dit alles hebt haha, maar het klinkt wel heftig om alleen door stress te komen. Bij mij verergert stress het allemaal heel erg, maar heeft het wel toch echt een oorzaak.

Zelf zat ik bij GGZ ( Zon& schild in Amersfoort, maar ze hebben meerdere locaties in Nederland), en daar hebben ze me ook gediagnosticeerd en getest en alles. Dus je kan ook altijd naar zoiets kijken, de huisarts kan niet altijd wat voor je doen.

Klinkt meer als een vitaminetekort eigenlijk.
Je kunt vragen of je naar een internist mag. Ga je alleen of met je ouders naar de huisarts? Met je ouders wil nog wel eens helpen, omdat je huisarts dan ziet dat het echt serieus is.

Wat je ook kunt doen is overstappen naar een andere huisarts. Je kunt op www.zorgkaartnederland.nl kijken welke goede huisarts bij je in de buurt zit.

Maar ik herken je al klachten en bij mij was het een vitamine b12 tekort. Dus ik zou gewoon eisen dat je bloed uitgebreid wordt geprikt of naar een internist. En je ouders meenemen zodat die ook even flink boos kunnen worden op de huisarts.