Naaktfoto's.

Voordat jullie allerlei dingen gaan zeggen dat ik dom, stom, naïef, raar en etc. ben, ik weet het zelf nu ook wel, het is niet nodig om me meer de grond in te stampen dan dat ik zelf doe. Geloof me.

Ik heb dus naaktfoto’s gestuurd naar een jongen (ik heb trouwens ook foto’s van zijn geslachtsdeel) , die ik verder zelf nauwelijks ken. Ik praatte met hem via de app hot or not, daarna nummers uitgewisseld, snapchat ook en daarmee begon het. Ik heb er e n o r m veel spijt van en ik weet niet wat ik nu moet doen. Ik heb tegen hem gezegd dat ik spijt heb van de foto’s toen hij om meer vroeg en ineens stuurde hij een foto die ik heb gestuurd. Ik dacht dat dat niet kon aangezien het via snapchat ging en hij er geen screenshot van had gemaakt, maar ik kom er nu achter dat er een app bestaat die de foto’s opslaat. Dom van me, ik weet het. Ik heb tegen hem gezegd dat ik niks meer met hem te maken wil hebben en nu zegt hij de hele tijd “daar gaan je fotos” en als ik dan vraag wat hij ermee gaat doen zegt hij “dat zie je dan wel, waarschijnlijk vandaag nog”. Het laatste wat ik wil is dat de fotos verspreid worden.

Ik heb een aantal topics op girlscene gelezen zodat ik misschien een idee had wat ik kon doen, maar het enige wat ik echt lees is “doe aangifte” en “vertel het je ouders”.
Ik zit met het aangifte doen, want als ik dat doe ben ik zelf net zo goed strafbaar omdat ik het zelf heb gemaakt. En aan mijn moeder vertellen wil ik al helemaal niet, toen ik haar vertelde dat ik depressief was en deed aan automutilatie werd ze echt heel erg boos en zei ze dat ze zich voor me schaamde dus als ik dit vertel gooit ze me waarschijnlijk het huis uit.

Is er iets wat ik kan doen?

Oh en voordat jullie denken dat ik een troll ben, ik heb maar een nieuw account aangemaakt omdat ik me te erg voor mezelf schaam.

Staat je gezicht op deze foto’s of is het op een andere manier heel duidelijk dat het om jou gaat?

Is er niet iemand anders van je familie waarbij je terecht kan? Of naar een vertrouwenspersoon als je nog op school zit?

Aangezien ik de fotos zelf niet heb opgeslagen weet ik niet meer precies hoe het eruit ziet maar uit de foto die hij me stuurde is het denk ik duidelijk dat ik het ben… Nu zegt hij trouwens dat als ik het goed wil maken ik heel lief moet doen en “gek doen” wat onder andere weer foto’s sturen is… maar dat wil ik echt niet… Hij zei net weer van “daar gaan je fotos nu”…

14 /:

Weet hij je volle naam? Ik zou het contact met hem verbreken en sowieso niet weer foto’s sturen.

Ik durf het echt echt echt niet aan iemand te vertellen

Je kunt het beste even naar de vertrouwenspersoon op school gaan, zoals ik al eerder zei. Deze heeft zwijgplicht

Nee, alleen mijn bijnaam. Verder weet hij niet precies waar ik woon, hij weet hoe ik eruit zie en hoe oud ik ben. Meer niet voor zover ik weet.

Ik ga al naar die persoon omdat ik dus depressief was en zij helpt me er verder mee, maar toen ik naar haar toeging werd mijn moeder al geïnformeerd dus ik ben nu bang dat dat weer gebeurt.

Klopt, maar ik ben ook strafbaar omdat ik het zelf heb gemaakt…

Dan heeft hij in principe alleen je foto’s, maar geen informatie over jou verder. Dat scheelt al een hoop denk ik. Is het voor een (voor jou) vreemd persoon duidelijk te zien op de foto’s hoe je eruit ziet (gezicht) of is het alleen voor bekende van jou duidelijk dat jij het bent?

Nee, sowiesoo niet dat ik met mijn hele gezicht erop sta, ik weet wel dat er een foto was waarop de helft van m’n gezicht wel te zien is. Ik denk dat een bekende me wel zou herkennen ja.

Ja maar hij kent je voor de rest niet. Hij weet dus ook niet wie jouw bekenden zijn. Ik zou het gewoon laten gaan…

Maar stel je voor dat hij het echt ergens op zet en het toevallig in de handen komt van een bekende en dan kan ik mezelf wel echt neerschieten.

Je hebt 2 keuzes.
Of je haalt er iemand bij.
Of je doet aangifte.

Aangezien je allebei niet wilt, kunnen wij je ook niet verder helpen. Hij heeft geen informatie over je, dus dan is de laatste optie dat je het maar gewoon moet laten gaan.

Aangifte doen was het eerste waar ik aan dacht toen hij zei “daar gaan je fotos” maar ik kan niet hier op het politiebureau terecht aangezien het is gesloten dus het moet online. Ik heb de site ervan ook al helemaal doorgekeken maar het enige waar je echt aangifte voor kunt doen is als er iets is gestolen ofzo, of je kunt een melding doen voor kinderporno maar dat is van Waar heb je het gezien en daar heb ik ook vrij weinig aan…

Hij weet niet veel van je en je kunt eventueel tegen iedereen ontkennen dat jij het bent, maar gewoon iemand die op jou lijkt. Verwijder hem op alles en praat nooit meer met hem.

Ik vind het echt vreselijk voor je, je leert nu wel een les dat je nooit, maar dan ook nooit naakfoto’s naar iemand moet gaan sturen.
Maar, verder alles wat hier boven is gezegd, ben ik t mee eens. - Ik zou het sowieso tegen iemand vertellen, want zo’n jongens kan je gaan chanteren met de foto’s totdat t echt heel erg uit de hand loopt. En aangiften doen, samen met (je moeder of iemand die je goed vertrouwd)

Ik denk dat dit wel de beste optie is ja, hij dreigt er wel de hele tijd mee maar als hij het meende had hij het tot nu toe wel gedaan toch… ?