Naaktfotos op facebook

Heeeeyy meiden,

Mijn vriendin heeft naaktfotos van zichzelf en had die gestuurd naar haar ex al een paar jaar geleden en nu zijn ze weer opgedoken.
Een stel jongens (ongeveer 5) hebben een groepsgesprek aangemaakt met kk sletje en ze wilden dat ze naar een parkeergarage kwam, dat deed ze en de jongens bleven haar achterna fietsen ook op whap in het groepsprek probeerde ze steeds te leaven maar het lukte niet ook probeerde Ze de jongens te blokkeren maar dat lukt ook niet, ze stalken haar nu en blijven haar maar appen, ze overweegt nu bij haar vader te wonen en ze wilt niet meer maar school uit schaamte en ik weet niet zo goed hoe ik haar kan steunen als beste vriendin in dit. Ik weet dat dit onderwerp niet in dit topic hoort maar ik ben een beetje wanhopig.

Alvast bedankt!

Praat met de ouder bij wie ze woont? Of met de vertrouwenspersoon op school. Je kan ook (als zij het wilt) aangifte doen bij de politie.

Aangifte doen.

Dat wil ze ze zelf niet en met een ouder praten kan ook niet want dat wilt ze ook niet

Op haar in praten dat ze dat wel moet doen?
Ik denk toch echt dat dat het beste voor haar is als ze wil dat het stopt. Ze moet zich over die schaamte heenzetten en haar mond open doen, want zo maken die jongens haar leven echt zuur…

Wel heel kut voor haar trouwens… Lief dat je haar zo wil helpen! :slightly_smiling_face:

Wat zou ik dan bijv. Moeten zeggen?

Nouja, ik zou in ieder geval duidelijk maken dat je haar wil helpen en het beste met haar voor hebt, maar zo als het nu gaat het echt niet kan. “Ik snap dat het heel moeilijk voor je is, maar hier moet een einde aan komen. Ik kan heel goed begrijpen dat je je schaamt om alles wat gebeurt is, maar je moet nu echt voor jezelf op komen. Je kan dit niet alleen en die jongens moeten stoppen. Het lijkt mij toch het beste als je aangifte doet en met iemand gaat praten.”

Zoiets bijvoorbeeld? :slightly_smiling_face: Vooral laten merken dat je achter haar staat en haar proberen te laten inzien dat het zo niet verder kan en dat ze haar leven verpesten. En natuurlijk dat ze zich over haar schaamte heen moet zetten zodat die jongens aangepakt kunnen worden.

Maar een vraagje, hoe kan het dat het niet lukt om die jongens te blokkeren en uit het groepsgesprek te gaan. Als jij uit een groepsgesprek wilt, dan doe je dat gewoon. Zij kunnen haar er niet in laten zitten. En ze kan ze gewoon blokkeren zodat ze in ieder geval stoppen met appen. Ik zal er eerst voor zorgen dat dat is gedaan, en ik zou zeggen dat je haar best wilt steunen als ze het gaat vertellen bijvoorbeeld. Misschien vindt ze dat fijn, of misschien juist helemaal niet, dat moet je aan haar vragen. Zitten die jongens op dezelfde school? Dan moet ze met een vertrouwenspersoon gaan praten op die school en die zou hierbij kunnen helpen met de situatie op school zelf. Maar dat moet ze wel inzien.

Een persoon of meerdere personen blokkeren is gewoon mogelijk. Net zoals uit een groep stappen. Verder moet ze serieus hulp gaan zoeken, en daarmee bedoel ik een vertrouwenspersoon of haar ouders. Dit begint aardig uit de hand te lopen, aangifte doen komt steeds dichterbij.

Je kan er weinig aan doen. Wees er gewoon voor haar, een extra knuffel maakt iedereens dag beter. Praat er met haar over, weet je wie die jongens zijn? Neem contact op met hun mentor en vervolgens met de ouders, ze moeten er op gewezen worden.

Is ze trouwens onder de 16? Dan kan ze aangifte doen voor verspreiding van kinderporno en bedreiging.