Naaimachine vraagje! Rimpelen..?

Hey ladies!

Als ik een beetje doorheen dit fora neus, merk ik wel dat velen onder jullie erg handig zijn met naaimachines etc. Ik heb vandaag eindelijk de knoop doorgehakt en een superbasic naaimachine besteld, namelijk een Singer Magic. Mijn grootste doel met die naaimachine is om leuke taillerokjes te maken :slightly_smiling_face:
Maar daarvoor moet je zogenaamd kunnen ‘rimpelen’ (Heb een érg handige tutorial gelezen op deze blog: http://myviewontodaysfash…ake-highwasted-skirt.html )

Ik snap dus echt nog geen bál van naaimachinefunties, maar hoe rimpelen jullie de stof van je rokjes of andere kledingstukken?
Let me know!!

Veel liefs en alvast bedankt!

Kun je dat niet in de handleiding vinden?

Ik doe het met een rechte steek met een zo groot mogelijke steeklengte (bij mij 6mm). En dan twee van die lijnen naast elkaar. Dan kun je aan één van de twee zijden van de stof aan de twee touwtjes trekken (voorzichtig) en dan gaat het rimpelen.

Ik heb ook geen rimpelfunctie (zit volgens mij niet op de meeste singers) ik doe gewoon de grootste steek en dan na heel het stuk gedaan te hebben moet je aan het draadje aan de onderkant van je stof trekken.

je meot met een grote steek, stikken en dan niet afhegten en dan aan het draad trekken dat het gaat rimpelen

Waarom wordt dit ge-upt?

ik zet er alleen neer hoe het moet,
wtf,