Musical ballads/up tempo nummers

er zal vast wel al zo’n topic zijn, maar ik kan m niet vinden met de zoekmachine.

Ik doe ik oktober auditie voor een zanggroep bij ons op school, en je moet één nummer zingen. Het mag geen ballad zijn, behalve als het een musicalballad is. Anders moet het een up tempo nummer zijn.

Omdat ik mijn stem verreweg beter vind in ballads dan in uptempo nummers heb ik eigenlijk nu al besloten dat ik een musical ballad wil gaan zingen. Maarja, dan word natuurlijk de grote vraag: welk nummer? Ik heb al diverse nummers afgezocht, maar daar zit of een té grote act omheen (iknow, het is musical, maar ik kan er geen hele act omheen gaan voeren), of het een heel afgezaagd nummer wat al heel veel is gedaan. Ik weet van vorig jaar dat creativiteit erg belangrijk is in de auditie, en hoewel ik weet dat ik allang door ben (alsjeblieft vat dit niet als egoïstisch op, maar de zangcoach zei tegen me dat ik me geen zorgen hoef te maken), wil ik wel iets bijzonders neerzetten.
Je mag ook uptempo nummers posten, maar die kies ik minder snel omdat ik met een ballad veel sneller zo’n klik heb met het nummer zegmaar… ;p

Dusss, als jullie mij kunnen helpen maak je mij heel blij :grinning:

(dat je zangcoach zegt dat je goed genoeg bent, hoeft nog niet te zeggen dat de zanggroep jouw stem in de groep vind passen)

ik zou zoeken bij de kleinere/uniekere musicals, dan heb je in elk geval een origineel nummer.

Ik zou niet een cliche nummer als "I dreamed a dream’’ doen. ‘On my own’ uit les miserables is ook heel bekend, maar die hoor je toch wat minder. Die is wel voor alt volgens mij, maar je kunt hem natuurlijk altijd hoger zingen.
Ik denk nog even na :slightly_smiling_face:
En faalhaasje heeft gelijk wat betreft unieke nummers

edit: Memory uit Cats en Hopelessly devoted to you uit Grease zijn ook heel bekend. Die zou ik dus aan de ene kant niet kiezen, maar aan de andere kant vind ik ze heel gaaf, dus zou ik ze wel kiezen.

Belangrijk bij musical is trouwens wel dat je ook een beetje toneel speelt. Dus niet alleen een liedje zingen, maar het liedje voelen en zo het publiek mee laten voelen. Maar daar was je je misschien al van bewust

ga de glee liedjes af, daar zitten heel veel musicalballads tussen :'D

de ‘leider’ van de zanggroep is mijn zangcoach xd dus als hij zegt dat ik sowieso door ben dan geloof ik hem wel hoor :’)

dank voor de reacties btw :slightly_smiling_face:

Roses turn, get it right ofzo van glee??? of anders van tarzan: you’ll be in my heart ofzo??