motiverende opening

Hoi meiden,

Ik heb een vraagje aan jullie, ik moet van school voorlezen op mijn stage (leerlingen in groep 6). Het voorlezen zelf vind ik geen probleem, maar nu moet ik het voorlezen starten met een motiverende opening. Dus een les opening waardoor de kinderen op het puntje van hun stoel gaan zitten.
Ik ga het boek de waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen voorlezen, iemand enig idee wat voor motiverende opening ik kan doen?

Alvast thnx!

xx

Vraag gewoon iets van of ze zelf een boomhut hebben of hoe hun ideale boomhut eruit ziet. Betrek ze er allemaal een beetje bij. Want volgens mij is een boomhut wel iets wat ieder kind wil. Maar moet je als juf niet zelf een beetje die creativiteit/ fantasie hebben om dit soort dingen te verzinnen? Lijkt me dat je dit soort dingen altijd moet blijven doen?

Succes verder!

Laat de kinderen in een kring zitten en dat ze de ogen dicht moeten doen. Ze moeten muisstil zijn. Je kunt dan een visualisatie oefening met hun doen. Bijvoorbeeld. Je beschrijft een landschap en kinderen moeten dit voor zich zien. Vervolgens staat er in dit landschap een boomhut. Hij is heel hoog. Je ziet een ladder. Je pakt deze vast en klimt omhoog. En zo verder. Dan kun je kort bespreken hoe hun boomhut eruit zag en dan kun je de schakeling maken naar het boek.

Succes!