moslims wenkbrauwen knippen?

hoi

ik ben moslima en ik vraag de andere moslimas of de mensen die er verstand mee hebben is het haram om je wenkbrauwen te knippen?

gr hartjes <3 <3<3<3<3

no comments? haha

Topic bestaat pas 2 uur en het is hier niet heel actief hier, even geduld. :cold_sweat:
Ik ben geen moslim, dus ik heb geen idee. Maar hoe wil je je wenkbrauwen knippen en hoezo zou het niet haram zijn?

Het is haram om je wenkbrauwen te epileren en ik knip ze met een schaar :cold_sweat: en sommige zeggen dat knippen wel mag maar sommieg niet en ik heb echt lelijke wenkbrauwen… dusjaa

Serieus? Wauw. Dat lijkt me lastig. Uiteindelijk is de keuze aan jou. En hoe je jouw geloof opvat. Denk dat je nog best jong bent, misschien overleggen met je ouders? Epileren is niet gelijk make-up dragen of zo. Wij weten ook niet wat haram is en wat niet. Ken genoeg molsima’s die wel hun wenkbrauwen laten epileren, dat doet niet af aan hun geloof voor hen. Maar het ligt natuurlijk aan wat je thuis volgt en wat je ouders acceptabel vinden als je nog best jong bent.

Maar… als je je eigen wenkbrauwen met een schaar knipt moet je wel echt weten wat je doet hoor! Ik laat ze eens in de vijf weken doen bij schoonheidspecialiste en epileer zelf alleen dat weg wat echt overbodig is. Je maakt heel snel een foutje waardoor ze of niet meer gelijk zijn of de vorm weg is.

Maar ze knipt ze ipv epileren

Waarom niet epileren dan?

^^Omdat dat blijkbaar haram is, wist ik ook niet

Oh wacht ik snap het. Dan blijf ik bij mijn eerste antwoord…

Wenkbrauwen epileren is niet haram.

Huh, hoezo zou het niet oké zijn? Ik zou ze gewoon knippen/epileren als ik jou was.

^ Dat ja. Eerste antwoord.

Jawel :slightly_smiling_face: In de islam is het haram je word dan vervloekt en ^ indd het is aan mij de keus ik ben zelf best gelovig opgevoed en wil me wel aan de regels houden dus ik wil knippen want vlgsm mag dat maar dat weet k dus niet zeker

^ Vraag het aan je ouders?

Dat is niet waar. Het is aan jouzelf om het te bepalen. Als je je wenkbrauwen epileert maakt dat je niet meteen vervloekt. Het is de intentie waarom je het doet. Je wenkbrauwen epileren/verzorgen doe je omdat het er netjes uitziet en waarschijnlijk omdat je het zelf ook mooi vindt en niet omdat je mannen wil verleiden.

Het is niet dat 1 actie je meteen de perfecte moslima maakt of juist de meest slechte. Het gaat om de intentie en de gedachte erachter en je gedrag verder. Het is niet zo dat als je een hoofddoek draagt en bepaalde acties niet doet, maar je gedachtes slecht zijn dat je dan een perfecte moslima bent. Het is ook helemaal niet aan andere mensen om dat te bepalen, dat bepaal je altijd voor jezelf. Jij hebt een bepaalde relatie met God en anderen hebben daar niets mee te maken.

Ik bedoel dit ook niet aanvallend ofzo en ik geloof best dat je jij het op deze manier hebt geleerd van je ouders, maar ik heb het op deze manier geleerd.

Kopje, dat is de TS tegen wie je dat zegt :wink:

oops :cold_sweat:

Hoezo is het haram als ik het vragen mag?

-